Sunday, April 3, 2011

Emosi Pagi Ini...

Salam
3 April
10.30 pagi


Emosi pagi ini (macam segmen kat Sinar.fm jerrr...)

Segar sebab semalam memang penat dan pening, dapat tidor awal lalu bangun pun fresh. Yang tak fresh sebab ada 2,3 sms masuk macam pertikai lak aku tak balas sms kerana penat semalam. Alahaiii.. jangan la macam tu kawan.

Masak sudah, jemur baju sudah, mengemas sudah.

Hari ini melepak sepagi, layan tv sambil layan beberapa blog. Tentulah termasuk buka FB. Hmmm dunia siber. Macam tu laa.

Sat lagi nak keluar, ada kerja nak kena buat kat luar. Dalam kepala dah set, kena balik awal sebab malam ni ada Malam Anugerah Berita Harian (ABPH 2011). Nak tengok lah juga. Program setahun sekali.


Yeahhh.. aku memang sudah tua, tapi masih suka nak tengok bab artis lagi. Awat? Tak bleh ka?

Aku suka nak tengok artis-artis yang berbakat yang dianugerahkan sesuatu yang hebat utk mengiktiraf dan menghargai kerja seni mereka.

Aku suka muzik, suka filem, suka cerita, suka drama... wpun ada juga pelakon yang “make me feel annoying” tapi kalu arahan best, lakunan mantap, nyanyian bagus. Why not?

Pro dan kontra.

Tak semua senarai aku tahu, tapi aku harap samada SAM atau ZIZAN akan rangkul hadiah besar. Dan aku tetap sokong AZNIL kalaupun ditakdirkan dia tewas di tangan pengacara muda.

Juga tabik pada Dato’ SITI kerana setelah 13 tahun menang anugerah, malah 7 tahun berturut pegang kejuaraan tertinggi dlm program itu kini mengambil keputusan untuk mengundur diri dari dicalon... Beri laluan pada orang lain. Sama-sama rasa. Hadir memberi sokongan dengan membuat persembahan sudah cukup membuatkan dia tidak pun berpura-pura. Ikhlas dengan kerja dia, sebab itu dia boleh jadi jutawan dengan menyanyi.






~...pernah belajar bermain gitar dengan HISYAM di serambi Teratak Nyatuh sebenarnya memberitahu kepada SERI BULAN bahawa lelaki itu bukan sahaja berbakat tetapi juga berjiwa seni...~







18 comments:

  1. Kalau berkesempatan, kakcik juga ingin menonton ABPBH malam ini... :)

    ReplyDelete
  2. saya pom salu tgk abpbh ni..hehe

    suka tgk gaya2 artis yg hadir dan amik hadiah..

    ReplyDelete
  3. hehe saya pun suka gak layan ABP ni..

    ReplyDelete
  4. Akak yg dh tua ni pun seronok juga bawa bab artis atau tonton gelagat artis ni..nama pun hiburan.

    ReplyDelete
  5. ABPBH mlm ni ya... jom nengok ramai2..

    ReplyDelete
  6. alahhh...rasanya tak sempat nak tgk.. Hubby dgn anak2 ajak tgk movie.. melepas.. tgk ulangan je lah.

    ReplyDelete
  7. hahaha...sama2 la kita dok depan tv malam nanti eh. pastu masing2 buat entri pas tuh. huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  8. kakakku,.
    ayu dok layan AMP walau kepenata dikedai..

    jom..

    ReplyDelete
  9. dak aih...buleh....
    sapa kata tak buleh...meh sini nak piat telinga tu...

    wish kak azie kesampaian..semuanya menang....hehe

    ReplyDelete
  10. dak aih...buleh....
    sapa kata tak buleh...meh sini nak piat telinga tu...

    wish kak azie kesampaian..semuanya menang....hehe

    ReplyDelete
  11. dak aih...buleh....
    sapa kata tak buleh...meh sini nak piat telinga tu...

    wish kak azie kesampaian..semuanya menang....hehe

    ReplyDelete
  12. KAK CIK:
    Ulang alik dari dapur ke depan, jeling jeling ler tv, ye tak? hehehe



    EN_ME:
    MAK memang sentiasa bolehhhh...!



    MEK SARAH:
    Artis kalu tak melawa dan melaram, memang tak sah ler.

    ReplyDelete
  13. KALAMHATI:
    Hehehe sama ler ya.



    KAK HANI:
    Hiburan memang perlu. Sekadar menghiburkan hati.



    MAMAWANA:
    Jommmmmm!

    ReplyDelete
  14. YAN:
    Tengok filem apa agaknya tu YAN? “...dalam Botol” kah? hehehehe



    MIMI JAZMAN:
    Yup, dear.



    EELOBOR:
    Memang nak buat juga entri nya.

    ReplyDelete
  15. AYU:
    Boleh hilang penat kot kalu dah tengok orang menang kereta tu... hehehe



    SITI:
    Amboiii nak piat telinga sapa niii. Garang aih.

    ReplyDelete
  16. memang best..persembahan mlm tu xboring..lagi2 ada usop wilchair..heheh

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails