Sunday, April 3, 2011

Gathering AP.com: Intro kisah orang mabuk laut...

Salam
2 April
9.30 malam.


Balik senja tadi dari Gombak, memang kepala ada skit pening. Yang benaqnya, pening tu dari tengahari lagi.

Mungkin banyak sangat makan Kambing Panggang. Durian cuma 7 ulas, makan masa sarapan. Dimakan bersama Pulut Tanak yang disiram Santan Mentah, sedikit Gula dan Durian yang lemak gebu lagi lazat tidak terperi!

Menjelang tengahari, belasah Kambing Panggang. Sambil panggang masuk mulut. Adehhhh... Pastu macam mabuk laut. Pening-pening lalat, mujoq tak tumbang.

Bila dah petang skit tadi, try plak “Ayaq Perambat” Kopi Vietnam yang lemak dia lain macam dan wangi dia mengujakan. Satu gelas jer, tapi.. oh tidak. Tak bleh laaa. Rasa macam nak keluar semua isi perut. Surrender tak berani nak tambah. Mujoq tak muntah.

Malam ni, nak tido awal sebab esok ada kerja di luar. Kena berehat selepas seharian membantu bergotong-royong gathering siang tadi.

Nanti bila gambar-gambar dapat dicari, pasti AA menyambung cerita...


Upload pic ini dulu.

Selekehnya aku...! (memang selekeh selalu pong...)
Di sebelah ialah geng AP yang juga rakan blogger; JUN AINA



Goodnite everyone!


~...melihat durian di pinggan, dan pulut di tangan, terasa sebak di hati kerana suatu ketika dulu HISYAM pernah kata dia pun teringat SERI BULAN bila makan Pulut Tanak + Durian semasa rahat luruh di dusun Pak Utih...!~






7 comments:

  1. salam..

    hai..akak..kabare..

    wow..bestnye..nak jugak..heheh

    ReplyDelete
  2. ooo...kawan baik gak ngan kak jun aina yer?

    makan kat gombak tang mana tuh? paling tak boleh "deal" bab kambing panggang tuh... huhuhuhu

    ReplyDelete
  3. salam...
    dengaq makan durian ngan santan serta pulut tanak....meleleh ayaq liuq...

    ReplyDelete
  4. EELOBOR:
    Memang Kak Azie dah kenal dgn AINA sejak lebih 5 tahun dah, sebab dia pun sukarelawan juga.

    Kambing panggang + Black Pepper Sauce... meletup!

    ReplyDelete
  5. PAKLONG:
    Pulut Tanak + Durian lemak, gaul dgn santan. Perhhhh... ada lak pekasam dan ikan masin. Tu yang macam nak pitam sebab pening. hahahaha

    ReplyDelete
  6. akak tu buat sy teringt kenangan makan durian dan pulut tanak dgn seseorang... T____T

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails