Friday, April 22, 2011

PESTA BUKU 2011: Rosnanie dan Rosnani...

Salam.
22-04-2011.
Malam.

Situasi: badan tak penat, tapi kaki memang sengal.

Tidak banyak dapat diperkata. Rasa macam dah malas nak ulas panjang lebar macam tahun-tahun lepas. Yeahh... Pesta Buku untuk buku bukan untuk aku. Insaf, insaf..

Sedikit gambar-gambar sekitar Pesta Buku 2011, especially booth CESB di hari pertama.



Buku yang begitu eksklusif — Bukan Puteri Lindungan Bulan dan Nyanyian Tanjung Sepi begitu laris!

Terimakasih kepada yang sudi berkunjung, dan many thanks kepada yang membeli dan memborong!


Salah sorang peminat novel, yang bawa senarai buku yang di dalam simpanan peribadi, disemak untuk mengelak TERbeli buku yang sama 2 kali! Memang ramai yang buat begini, bijak!


Novelis HASLINDA ISMAIL, tahun sebelum ada novel baru, tahun ini pun ada novel baru!


Bersama seorang peminat novel tempatan yang datang khas dari Brunei.


Antara yang best juga adalah sokongan teman-teman blogger:

Terimakasih blogger ROSNANIE dan anak lelakinya, yang menunai janji untuk datang (berbaju ungu muda). 2 orang lagi juga blogger yang membaca entri tentang Nyanyian Tanjung Sepi secara senyap, tapi terus datang membeli.

ROSNANIE juga menulis entri tentang ini di SINI.



Pun seorang teman juga bernama ROSNANI, yang datang bersama keluarga. Dah setahun kami tidak bertemu. Siap bawa beg comel sebagai cenderahati. Coklat buatan sendiri!




Adinda aku yang sorang ini, memang tiap tahun tak miss, mesti singgah. Kebetulan beliau juga aktif berpuisi, berkarya dan sentiasa terlibat beberapa program sepanjang Pesta Buku, cuma aku tidak pernah ada peluang menonton setiap persembahan dia. Frust gak la..

Selepas dia bergerak untuk beberapa mesyuarat di dewan bawah, isteri dia pula datang singgah bertemu.

Terimakasih semua...!



~...bila berada di bawah tekanan, walau jauh dari di bawah sedar SERI BULAN tetap tidak dapat membeza antara hujan lebat dengan air ampaian menitis malah bila HISYAM menyakat pun disangka lelaki itu bergurau tidak bersukat...!~






7 comments:

  1. selamat malam kakakku kak azie

    wah... kalaulah ayu di kawasan sana.. dah lama pi ke pesta buku..sebab ayu nie peminat novel dan majalah tau

    PS: bestnya dapat jumpa blogger2...

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum,
    Tungguuuuuuuuuuuuuuuuu!

    ReplyDelete
  3. mesti sekrang kak azie tgh kalut melayan pengunjung di booth creative....selamat bertugas....

    anyss...kalau anyss ada smlm bole jmpa anyss jgk...hehe...buat gathering kt booth kak azie....

    ReplyDelete
  4. NTS saya dah baca! Teringat masa tu mengandungkan si Adiq. Sampai sakit kepala menangis. Tak boleh nak salahkan siapa jalan citernya. Sampai 5 pagi saya baca. Masa tu di rumah emak. Bising dia.


    Nak pergi tapi sempat-sempatlah kak azie..

    ReplyDelete
  5. Biasanya saya refer si Wan Amalyn sebelum beli @ baca. Sebab dia memang hantu novel !


    hehe...

    ReplyDelete
  6. saya pun pergi jugak pesta buku ni, cuma this year pegi on weekday. tu pun tak sempat nak belik2 selak2 sebab booth tutup 9pm

    ReplyDelete
  7. ANN ISHAK:
    InsyaAllah, tahun depan kita jumpa lak kat Pesta Buku. Kena pegi awal-awal tak sesak.

    Terimakasih masuk bertandang.

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails