Thursday, April 21, 2011

Balik-balik kisah Pesta Buku: Sebuah cebikan...

Salam.
20-04-2011


Situasi, sibuk.

Ada orang susah-susah jer datang jumpa aku, minta tolong aku siapkan beberapa kerja dokumen dia. Harap-harap aku boleh selesaikan sebelum “tarikh mati”.


Cehhhh!.. kunci motor pun ikat dengan kain kunin? KERAbat mana nih...


Pastu mesti kalut di PESTA BUKU 2011. Sudah ada beberapa blogger yang begitu berhasrat untuk datang dan berjumpa.

Jumpa, jumpa juga, yang penting belilah novel-novel terkini ya. Novel lama pun ada yang best-best. Terutama yang best seller! Kali ini banyak yang diulang cetak. Terutama Nyanyian Tanjung Sepi by Noor Suraya.



Dan juga novel Pesanan Terakhir Seorang Lelaki by Norhayati Berahim — ini memang tak larat dengar dulu, setiap hari sepanjang Pesta, ada jer yang minta — so kali ini memang akan ada di rak. Jangan bimbang! Semua itu sudah diulang cetak!

Nanti AA update lagi pasal Pesta Buku — tulis bebanyak, nanti ada lagi yang komen aku berPesta di tempat orang sedangkan Pesta Buku untuk buku. Yeaaa... insaf, insaf.

****

“Di dalam dunia yang penuh kebencian, kita mesti berani berharap. Di dalam dunia yang penuh kemarahan, kita mesti berani menjadi selesa. Di dalam dunia yang penuh kekecewaan, kita mesti berani memasang impian. Dan di dalam dunia yang penuh kedustaan, kita mesti berani percaya.” — Michael Jackson (1958-2009)



~...sejak gagal menceroboh SERI BULAN, JALAL sentiasa tidak lekang meneliti gerak geri HISYAM dengan cebikan sambil hati berkata dan akal berangan untuk terus memanjat tingkap bilik di Teratak Nyatuh yang teguh kukuh....~











35 comments:

  1. bestnye dpt gi pesta buku....

    ReplyDelete
  2. fulamak buku2 Norhayati Berahim memang best! mula2 dulu saya baca novel student saja (kehkeh pinjam dulu tengok best ka tidak) lepas tu terus suka!

    ReplyDelete
  3. AYUNI:
    Jom laaa... Kak Azie duty di booth CESB pada 3 hari pertama dan 3 hari terakhir.


    DINAS:
    Zaman saya sekolah dulu pun macam tu, pinjam jer. Nak beli tak mampu. Sekarang ni, beli sampai tak cukup time plak nak baca... hehehehe

    ReplyDelete
  4. mak oo mak... dakni kalo dapat tiket heli nanti dakni landing laa kat PWTC tu... hahahaa

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum,
    Nak pi skodeng promoter senior kita ni hu hu hu

    Tahun ni tak beli buku (kuatkan azam) buku2 tahun lepas bersusun blm baca hu hu hu ----> usah gugat hatiku untuk beli hu hu hu

    ReplyDelete
  6. My mom cadang nk mai terjah pesta buku lagi kali nie..hope dpt jumpa Untie AA!

    ReplyDelete
  7. Dah 5 tahun berturut-turut, tak pernah terlepas ke Pesta Buku, samaada dengan rombongan bas sekolah (bawa murid)atau bawa keluarga. Minggu depan nak pi dgn anak saja, sebab peraturan mengurus lawatan murid oleh KPM sudah mengarut-ngarut. Bawa anak sendiri sajalah....

    ReplyDelete
  8. Salam k.azie.

    Saya kalau dapat pergi pesta buku, banyak buku saya hendak borong. Lagi-lagi novel.

    ReplyDelete
  9. zie berharap zie dpt pi pesta buku kali ni..ehehe

    ReplyDelete
  10. ICE:
    MAK sangat rindu sama Daktu... meh lerrr... meh lerrrr.
    Nanti MAK buka buka bumbung kasi heli tu landing.


    ANYSS:
    Salam.
    Skodeng jer tak bleh jadi. hehehehe kena beli, kena beli.

    ReplyDelete
  11. LIYA:
    Yessssss!
    I missed your Mom! Make sure mai kat booth MaknDak eh?


    CKLAH:
    Sila CKLAH, saya bertugas pada 3 hari pertama dan 3 hari terakhir booth CESB. Ada jodoh mungkin kita boleh bertemu.

    ReplyDelete
  12. PEMERHATI DUNIA:
    Salam.
    Sila sila. Jika datang ke booth Kak Azie bertugas, ada banyak discount! Kak Azie pasti rekmen novel yang best!



    ZIE:
    Pesta Buku lebih seminggu. Ada banyak masa. Sila sila....

    ReplyDelete
  13. huhuhu, kerabat mana tu yer? nak mintak pangkat leh tak? hihihih, Insya Allah, jika ada kesempatan masa nanti, nak jumpa kak azie kat pesta buku nanti. hajat tahun lepas pun belum tertunai

    ReplyDelete
  14. dah lama tak ke pesta buku....:(

    ReplyDelete
  15. la ni susahnya nak curi masa gi pesta buku...novel pun dah lama tak baca. kali terakhir baca novel norzailina nordin...tu pun dah lupa tajuk...

    ReplyDelete
  16. belum sampai seru untuk ke pesta buku~haha~~

    ReplyDelete
  17. salam, teringin nak berkawan.. tapi malu bahasa tak segah mana..

    ReplyDelete
  18. saya dah ada senarai buku yg nak dicari kat sana.

    salina
    daerah zeni
    hundred years of solitude

    dan beberapa novel lama alihbahasa yg saya pernah baca tapi nak cari dalam versi original.

    ReplyDelete
  19. bestnya ... dah lama tak menjejakkan kaki ke pesta buku Kl ..

    semenjak .... berpindah ke sini .... 7 tahun maaa

    ReplyDelete
  20. AA - Hari Sabtu pagi aku datang seberataan. Bila ko nak me ilangi blog RR ni? ranai je koh koh koh

    ReplyDelete
  21. amy dah lame tak gi pesta buku , kalau time bujang dulu selalu sangat gi..

    ReplyDelete
  22. saya dah makin kurang baca buku citer, pasal setiap kali baca, asik tdo aje...hehehehe

    ReplyDelete
  23. saya ni tak leh ke pesta buku... sat g meroyan... bukan apa... asal nampak buku best nak je beli.....

    ReplyDelete
  24. Sad story ke cite NB tu. Kalau happy ending

    ReplyDelete
  25. tahun ini tanam azam nak gi carik kak azie kat pesta buku...hahahaaa...

    ReplyDelete
  26. kalau ada rezeki,nanti sampai la acu ke sana...insyaAllah..pasti akan call kak z kalau acu pegi

    ReplyDelete
  27. memang peminat tegar novel la ye kak.. hehe.. novel yang mane paling best and wajib di baca?? cube suggest sikit

    ReplyDelete
  28. sy bertugas di pbakl, turn sy pada hari ahad, selasa kamis ahad :)

    di booth b01-b05

    ReplyDelete
  29. KAKPAH:
    InsyaAllah... jom


    EELOBOR:
    Sila tegur yer, jangan skodeng jer.


    YUS:
    Sekali sekala, elok ulangi balik rutin tu.

    ReplyDelete
  30. KAK QUEENIE:
    Kalu nak elak sesak, elok datang seawal jam 9 pagi. Sebab selepas jam 11 biasanya memang orang dah mula ramai.


    BUJAL X:
    Nanti nak hantar jin pegi seru.


    CHE MID:
    Salam. Sila. Jangan malu. Bahasa bukan penghalang. Kak Azie ni menulis merapu jer.

    ReplyDelete
  31. GADISBUNGA:
    Novel SALINA tu macam dah susah nak dapat tu.
    Versi original ni biasanya ada kat library jer.


    CHIK ATT:
    Nanti ambik cuti, mai Pesta nooo...hehehe

    ReplyDelete
  32. RR:
    Yeahhhh... Ko dah tunaikan janji pun.


    AMY:
    Nanti kalu nak cari buku resepi pun boleh datang Pesta.


    MAMASYAZA:
    Betul juga tu, buku dibeli boleh juga dijadikan umpan utk cepat lena. hehehehe

    ReplyDelete
  33. ALIMZA:
    Itulah tandanya orang pandai pegi Pesta. Buat penat kaki jer, kalu pegi Pesta Buku, tapi balik tangan kosong.


    YAN:
    Semua hasil karya NB memang best!


    JUNAINA:
    Carik Kak Azie jer tak jadi, kena carik buku sama. hehehehe

    ReplyDelete
  34. ACU:
    Yeahhh... boleh saja.


    CIKSU:
    Novel “Bukan Puteri Lindungan Bulan” dan novel Nyanyian Tanjung Sepi by Noor Suraya. Ini memang best!


    MAKSU:
    Saya nak pi cari nanti, bleh?

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails