Friday, April 9, 2010

Lupakan Dulu Sementara, Selagi Bunga Belum Menjadi Buah...

Salam JumAAt buat semua.

Terimakasih tidak terhingga atas segala nasihat dan pesanan. Sebenarnya citer yang pasti belum dapat dikhabar sepenuhnya selagi BIG BOSS belum sampai dari UK, Monday nanti mungkin boleh menghurai segalanya.

So, selepas itu saya pasti memerlukan lebih banyak pendapat, nasihat, pesanan dan perkongsian pengalaman dari anda semua. Terimakasih atas kesudian dan kesediaan untuk itu. Saya hargainya.

Buat masa ini, lupakan dulu. Aku harus menceriakan kehidupan, ceria yang harus datang dari dalam diri (tidak boleh rupanya). Tetapi mendedahkan wajah muram di hadapan sekian ramai insan-insan yang kusayangi, adalah sesuatu yang sia-sia. Tidak wajar sama sekali malah aku tidak sanggup berlaku tidak adil sebegitu.

Selagi boleh biarlah ku pendamkan dulu. Hidup Harus Diteruskan...

Program ke TANGLING bersama geng KLfm terpaksa dipandang sepi. Lain kali mungkin.

Mari kita bercerita tentang sesuatu yang lebih menggembirakan. Tapi apa? Semalam petang tertengok pula ulangan siri Raja Lawak 4, dan melihat pula gelagat arwah DIN BERAMBOI. Sebak sekejap.

Kemudian result kursus-kursus yang diapply IKA yang memerlukan temuduga (4 courses) semuanya GAGAL. Tidak sangkut satu pun. (UiTM 4 courses, UTM 1 course). Apa dah jadi? Aku tidak mampu memikirkannya.

Lalu cerita apakah yang boleh dikongsi sekarang? NIL...!

Pic copy dari blog ACAI. Ya aku setuju, guna Apple MAC memang bestttt...!


~...HISYAM mengerti tetapi dia tidak banyak memberikan pendapat. Masih menanti juga seperti SERI BULAN menyuruhnya bersabar kerana BULAN masih berseri, walaupun tidak ubah seperti Kuih Seri Muka yang hampir basi...~


24 comments:

  1. Salam di ptg jumaat, sudah ramai mendengar pendapat kekawan menggunakan apple mac mmg best sesangat. tp, sejauh mana best tu tak tau la pulak sbb belum pernah menggunakan lg. mngkn kak azie bole berkongsi?

    ReplyDelete
  2. xtahu nak komen ape kak,sabar je la eik..untuk Ika...rezeki pasti ada...

    ReplyDelete
  3. Mungkin rezeki Ika ada ditempat lain InsyaAllah..

    ReplyDelete
  4. blom rezeki nak jadi le tu.. adaaa insyaallah, cuma tak jumpa je lagik

    ReplyDelete
  5. tengah kumpul duit nak beli mac..
    kalau tidak dah boleh beli..tapi tiba-tiba ada emergency use..jadi terpaksa la tunda dulu pembelian mac..

    huhuhu..geram je bila lalu kat kedai Apple..tambah2 bila tgk rakan-rakan photographer ramai yang guna mac..

    ReplyDelete
  6. Insya Allah Tuhan bak bagi yg lebih baik buat ika...

    Nida pun sampai sekarang sedih atas kehilangan arwah Din Beramboi :(

    ReplyDelete
  7. aku mampu beli buah epal dr china aje he he

    ReplyDelete
  8. EELOBOR > Kak Azie menggunakan Apple Mac sejak mula dulu, since 1990 lagi. Melalui pelbagai perubahan... upgrade bla bla etc etc... Tapi memang besttttt... Yang tak berapa best, sebab Mahalllll....!

    Nanti bila2 kita detail kan lagi...

    ReplyDelete
  9. KAK ZIE, ZUREEN, CEMOMOI > Terimakasih...


    FROM THE NEWS > Beli jangan tak beli...

    ReplyDelete
  10. Sis

    Langit tidak selalu mendung

    Hujan tidak selalu lebat

    Arus tidak selalu deras

    Aku pun prnah lalui parkara begini

    dulu aku macam tu

    sekarang aku macam ni

    sis pun dah kenal aku lama kan...

    so, macam iklan Nike

    just 'Du it'

    Doa

    Usaha

    Ikhtiar

    Tawaqal

    Adios

    ReplyDelete
  11. NIDA > sama ler kita...


    CALUK > kira ok ler tu...

    FA > Ya, citer pasal makan buah Epal MAC...hihihihi

    ReplyDelete
  12. Sabar je mesti ada yang lebih baik untuk Ika.

    ReplyDelete
  13. salam...
    ku titip doa diangin lalu agar semua yang datang itu ada hikmah dari Yang Maha Mengetahui..amin.

    ReplyDelete
  14. Salam Kak, baru berkesempatan baca blog ni. Pernah juga mengalami perasaan tersebut, walaupun keadaannya tak sama. Sabar ye, InsyaAllah semua ni ada hikmah. Bak kata Dr. Fazley:

    "Jangan kecewa hanya tidak memilikki kasut, sebelum melihat orang yang tidak mempunyai kaki"

    Semoga ceria2 selalu. Peace(>_<)

    ReplyDelete
  15. Epal kat supermarket pun berkira-kira saya nak beli..huahua...belum ada rezeki..

    psst! kak..dah kena tag! meh amik kat blog okeh...

    ReplyDelete
  16. ALID > terimakasih BRO...


    Kak ZAI > insyaAllah..

    ReplyDelete
  17. PAKLONG > aminnnn....


    JUMA > Kak Azie suka dgn ayat itu..

    ReplyDelete
  18. salam azieazah,
    banyak bahasa berkias dalam n3 ni
    ada yg tak dapat saya faham, heeee..

    kadanag2 kite perlu menjadi hipokrit utk menjaga hati org lain...

    btw, pasti u akan buat yg terbaik demi semua org tersayang dan diri sendiri .

    ReplyDelete
  19. BIRU > terimakasih, pesanan dan pendapat.

    Ya, benci jadi hipokrit, tapi adakala kita tak sedar pun, betapa hipokritnya kita.

    ReplyDelete
  20. Salam,
    rezeki Ika mungkin belum ada lagi. Kalau tanya pendapat saya, saya lebih galakkan lepasan SPM ambik STPM. Bukannya masuk kolej, matrik atau kursus-kursus sijil @ diploma yang lain tu tak ok, namun lepasan STPM mempunyai lebih banyak peluang untuk masuk universiti.

    semasa di tingkatan 6, pelajar dah didedahkan dengan cara belajar seperti di U. Mereka ni bila masuk U dah tak stress sangat terutama untuk berdepan dengan banyak tugasan. Cara mereka berfikir dan bertindak juga lebih matang.

    Biasanya ramai pelajar lepasan SPM tak nak ambil STPM kerana mereka perlu banyak dan rajin membaca. STPM dianggap susah sebab perlukan pembacaan yang luas dan pelajar perlu berani menganalisis, serta kerja kuat. Tidak hanya harapkan nota dari cikgu sahaja. Pengetahuan tentang hal-hal semasa perlu luas.
    Kalau Ika seorang yang rajin membaca dan prihatin dengan perkembangan semasa, InsyaAllah dia boleh cemerlang dalam STPM nanti

    ReplyDelete
  21. Terimakasih ANYSS. Sungguh bermakna pendapat itu. MOKYANG sendiri dulu pun 2 tahun di Tingkatan Enam. hehehe...

    Apapun, keputusan harus dibincang dengan yg empunya bada...

    ReplyDelete
  22. amin bin khalif

    buah-buahan jek

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails