Tuesday, April 13, 2010

Emosi ku Sukar Sekali untuk ku Ceritakan...

Dalam keadaan sekarang, aku merasa lebih rela untuk duduk di rumah sahaja.

Menghadap kerja rumah biar bertimbun sekalipun, tapi hati tidak resah, kepala tidak pening, mata tidak pedih menahan sebak, atau jari mungkin tidak penat menekan hp menjawab banyak sms yang masuk, lately.

Bermain pondok-pondok dengan CHAK, atau buat puzzle Upin Ipin atau layan tv dari pagi sampai malam... hmmm nikmatnya...

Sekali sekala layan komen di KgMMS or blog, sambil goreng ikan atau tumis sambal.

Tapi rasa tanggungjawab mengatasi kata hati. Masih waras untuk tidak bertindak mengikut emosi kelak menimbulkan banyak lagi masalah..

Terimakasih kepada sekian ramai kawan-kawan yang sudi mendoakan, sudi berkongsi pendapat dan pengalaman berkaitan kes aku di tempat kerja.

Aku hargainya..

Jangan terkejut, (mesti tak heran, agaknya) aku semakin suka nak makan tak berenti 3,4 hari ni... Adoooooiiii!


~...HISYAM, jika sebuah ladang semak boleh membangun menjadi sebuah bandar dan lantik diri sendiri sebagai Datuk Bandar nya, tidak mustahil SERI BULAN boleh menguasai sebidang bendang menjadi pemidang...~


33 comments:

  1. Tenangkan hati, lapangkan perasaan.. maka, marilah kita berlumba menaikkan berat badan..

    Huhuhu... aku semakin lebar sekarang! :(

    ReplyDelete
  2. dakni da sebulan pencen dari kerja & menikmati kehidupan yang bebas tanpa perlu memikirkan masalah kerja lagi... memang best dapat luangkan masa untuk anak2 & isteri... tapi lagi 8 hari dakni akan berada jauh dari keluarga & kawan2... huhuhuuuu

    ReplyDelete
  3. Kak Azie, Vic pun kalau bleh tak nak kerja. Nak jadi suri rumah sepenuh masa. Malangnya kewangan belum mengizinkan untuk Vic bersenang lenang ke hulu hilir dengan duit masih berkepuk. Tak tahu sampai bila haru ku tunggu.

    ReplyDelete
  4. Kak Cik SEROJA > yang penting happy...!


    ICE > confirm berhijrah yer? Nak Kak Azie belanja? Atau ICE yg patut belanja MAK MERTUA? Ahaks!

    ReplyDelete
  5. VIC > memang betul, kan? Kalu bleh, nak jadi MEM BESO jer kat umah. Hehehehe...

    ReplyDelete
  6. makan lah kak azie selagi belom nak masuk bulan ramadan ni. huhu lambat lagi nk pose nye. kecoh je ejaa ni. hahakss

    ReplyDelete
  7. ait..kak azie cuti panjang ke? masalah ape kat tmpt keja..?hurm...saya ketinggalan ni..

    ReplyDelete
  8. hahaha kita satu jemaah nih ~ MEM BESO :D

    ReplyDelete
  9. EJAA > Kalu rasa terlajak makan, baru posa.. heheheh...


    SITI > previous entry ada story nya..


    ECHAH > Hang ler yg lebih dulu jadi MEM BESO...

    ReplyDelete
  10. berhijrah tu memang dah confirm cuma sekarang ni tengah bermain dengan masa je...
    errrrkkkkk kalo nak belanja 'MAK MERTUA' kena bawak AMOI sekali... mueheheheeee

    ReplyDelete
  11. mgkn "spesen". bila ada mslh semakin bertambah lak selera makan.

    hehehe, kakakku yg muda jelita itu (gambar artis masa sekolah belum dia upload lagi) siap berspek hitam

    ReplyDelete
  12. hello azie and kakcik, jangannnn...esok dah tak larat nak bawak badan menyosallll...fa nak start diet dah ni....jom la.

    ReplyDelete
  13. Salam Kak Azie

    Sebelum Nida terlupa, Nida nak ucapkan ribuan, jutaan, infiniti terima kasih kerana sudi baca blog Nida dari awal.. terima kasih kerana jadi akak yg baik buat diriku..:)... really appreciate it..

    Kemudian Nida nak komen mengenai n3 Kak Azie... sabarlah kak... memang jadi surirumah ni tak pening kepala, takde masalah nak difikirkan sangat, tapi bosan juga sebab kurang bersosial.. ini telah Nida alami sekarang ini..

    ReplyDelete
  14. ICE > itu AMOI sudah kene booking aaarrrr.. Esok malam dia ada dinner di De Palma Shah Alam.. MAK MERTUA pun takleh masukkk.. wuaaaa! (Diploma batch)


    EELOBOR > dah tengok dah gambor Kakak Artis pakai spek tu.. dia upload gambar dia masa skolah tu kat FB dia lerrr... Yess! MEM BESO...

    ReplyDelete
  15. FA > nak join diet gak ler... tapi tahun depan start, bleh? Harharharh!


    NIDA > terimakasih kembali. Ada kala tingin nak jadi suri rumah sepenuh masa, tapi pastu tingin nak kuar keja lak. Tak menentu jadinya...

    ReplyDelete
  16. salam azie,
    akak ni dah tertinggal perahu ke...
    setakat fahaman akak, bos azie cuma dah announce nak pindah tapi dah berhenti kerja ke?..
    bukanke diberi notis dulu baru berhenti?...
    (akak ni agak slow melow sikit nak memaham cerita..)

    ReplyDelete
  17. Salam!
    Elok ler Azie jgn duduk kat rumah sebab bila Azie jalan sana sini byk membantu membakar kalorie badan walaupun semedang je makan! Bagus, tengah selera masih ada. Kalor asyik duduk rumah, mesti badan hantap (ckp loghat perak) tapi yg masalah juga org pmpuan ni bila kerja menimbun, tak ada Abg nak ambil tolong, mulalah mencecet memanjang...

    ReplyDelete
  18. tidak akan ada pernah mustahilnya jika kita ada kehendaknya

    ReplyDelete
  19. haiyaaaa itu AMOI memang selalu busyyyyyy...
    ni lagi 1, kan kak azie still buat keje lain kalo berhenti dari keje sekarang ni... 'dimana ada kemahuan, disitu ada highway' ibarat tagline adnan sempit... muahahahaaaa

    ReplyDelete
  20. be strong! mesti ada rezeki yg lebih baik menanti ;)

    ReplyDelete
  21. AKAK > belum berenti keja lagi. Tengah dok urus beberapa perkara dulu...


    Bang TAJNUR > ater, itu ler pasai nyerrr...

    ReplyDelete
  22. MAMAI > Kak Azie setuju dengan statement tu... Awak cemana? Kerja baru ok?


    ICE > Memang Kak Azie bleh keja lain. Sabit rumput pun boleh, cuci parit belakang tu pun bolehhh.... tarak hal.. Tapi sapa yg nak bayor upahnyerrr?

    hikhikhik! Chill ler ICE..

    ReplyDelete
  23. SHIKIN > I'm strong enough to makan 4x sehari... harharhar!

    ReplyDelete
  24. Salam...
    Emosi saya amat terganggu dan saya mengambil keputusan menutup blog laman shaniza agar kwn2 saya tak menjadi mangsa hinaan dan cercaan. Blog baru saya http://duniacik.blogspot.com/

    ReplyDelete
  25. rasanya Ibnu Marzuki memang terror menasihati bab macam ini, terutama yang berkaitan Resort dan Mangkuk Tingkat..

    (gelak dalam kesamaran)

    ReplyDelete
  26. InsyaAllah rezeki ada dimana2, banyakkan sabar, berdoa,tawakkal.Allah maha pengasih dan maha penyayang.

    ReplyDelete
  27. salam buat azie...
    nak join makan pakai copstik...tak pernah rasa makan pakai menda tu..

    ReplyDelete
  28. Kejap... kejap... layan komen di blog sambil tumis sambal??? Serius???

    Anyways... beta masih tak ngerti... Isu apa ni???

    ReplyDelete
  29. UMI SHANIZA > Salam. Roger. Terimakasih.


    Kak ZAITUN > terimakasih...


    PAKLONG > Saya sendiri lebih selesa makan dengan tangan.

    ReplyDelete
  30. KHAYALKHAYAL > Sambil mandi wajib jer yg tak blehhh... harharharhar!

    Isunya masih berbalut kertas tisu..

    ReplyDelete
  31. salam,
    semoga semua yg menjadi benak dihati pergi dan tak kembali...
    norma kehidupan, suka duka naik turun
    hadapi dengan rasional dan fikiran
    insyAllah....
    kembali tenang


    sihat ke

    ReplyDelete
  32. amin bin khalih

    > D <
    oh MEMANG ho

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails