Saturday, April 10, 2010

Terimakasih ACU SAYANG: Buat Hati Tambah Sayang...

Setelah beberapa kali bertangguh, akhirnya dapat juga aku mencari masa untuk bertemu dengan rakan blogger ACU SAYANG.

Sudah hampir sebulan dia balik dari bercuti ke Bandung, baru kini aku berpeluang jumpa kerana sibuk ke sana sini. Kebetulan minggu ini tiada agenda khusus, so kami bertemu di bandar Kajang. Mudah.

Sambil lunch, borak-borak. Banyak perkara juga. Kalu tak kerana TOKLAKI yang dah mula gelisah, harus lama lagi kami bersembang.


TOKLAKIku order set Nasi Briyani KFC, tapi tak ler sesedap mana.
Tak sesuai dengan tekak. Dapat alarm clock free.

Terimakasih ACU. Barang kiriman yang aku inginkan dari Bandung telah selamat diterima. Ada 3 helai (hajat nak lebih, tapi itu pun dah syukur). Dulu masa lawatan aku, cuma beli sehelai saja. Pastu baru sedar, baju tu memang sangat best dipakai, sebab bukan saja boleh dijadikan fesyen tetapi juga sebagai sweater. Kak ANOY (DJ Noraini Ibnu) yang mula-mula ajar aku tentang baju ni. Dia beli lebih dari sehelai dulu, sakan sungguh dia melaram sampai dia leh pakai pi ofis. Tapi aku lebih suka pakai kalu pi program makan malam yang tak formal.

So kawan-kawan ofis aku pun tingin nak baju sebab leh simpan dalam keta standby as sweater, juga bleh disimpan dalam handbag. Kalu attend meeting kat luar or kat hotel ker, leh pakai menggantikan shawl.

Aku siap-siap pilih kaler paberet PURPLE. Yang lain leh tolak kasi kawan. Hehehehe...

Terimakasih ACU.

*Baju ini setahu aku hanya ada di Bandung, area Gunung Tangkuban Perahu. Mungkin ada di kawasan lain tapi harus mahal. Ritu aku survey di area Bkt Bintang, buatan tempatan, perhhh harga takda yang bawah RM50. Mehaiii..!


Bandung, Jun 2009. Kak ANOY; hujung sekali berkaca mata berbaju belang.



~...SERI BULAN memang suka BULAN, berbanding HISYAM yang memang suka pekasam. Harharharhar...!~




22 comments:

  1. Salam..
    Baju jenis tu tak dak ke jual di Malaysia? Selalu barang Indon, mudah dpt di sini.. kalau ada, nak gak beli.

    ReplyDelete
  2. Salam kak...

    entri tu khusus buat mamat sengal tu...dia buat hal kat blog dia, habis mak mertua, isteri semua dia main2kan...

    Geram, tapi bila fikir dia tu mental retarded, jadi malas nak lawan2 bodoh...hehe...

    TQ kak..

    ReplyDelete
  3. Coke tu sungguh menggenggam seleraku di pundaknya... ohhh...

    ReplyDelete
  4. SHANIZA > ada banyak... terlalu banyak barangan dari seberang di negara kita, cuma baju tu jer yg belum lagi saya terjumpa..


    AZHAR > Ya, Kak Azie sedia maklum apa yang ditulis di entri itu. Juga sedia memahami. Memang tak serik-serik "makhluk prosak" itu cuba merosakkan hati dan perasaan orang lain...

    ReplyDelete
  5. KHAYALKHAYAL > Coke tu bukannya sedap sangat... Sedap lagi kalu order Air Tembikai.. hehehe

    ReplyDelete
  6. salam buat tuan umah...
    tak nak jadi agen baju tu ker..?

    ReplyDelete
  7. Aslmkm.
    Nasi bryani Mat Salleh mana boleh sama 'berani' Mamak sama Melayu, Azie ... hehe.
    Seronoknya p ramai2 gitu ... Kak G last p sana masa belum kawin lg. Sekarang nampak mcm boleh masuk geng Azie & Noraini Ibnu tu :)
    Harap jgn serik utk terus menjengah Kak G ya!

    ReplyDelete
  8. PAKLONG > saya ni bukan bisnes minded sangat. Lagipun saya lebih galakkan orang beli barangan Malaysia...


    Salam KAK G > Sori lama gak saya tak jengah blog Kak G. Nanti senang2, saya pi ziarah yerrr..
    Nak pi melancung? Kalu ada free, jom lerrr..

    ReplyDelete
  9. Hi Azieazah, I guess its wonderful to meet friends like this. Nice pics too....can see you having fun.
    Have a nice day, Lee.

    ReplyDelete
  10. UNCLE LEE > thanks. Ya, hujung minggu yang menyeronokan. Masak makan, masak makan. Makan sedap sedap. Harharharhar!

    Have a nice day too, UNCLE...

    ReplyDelete
  11. kat wakaf che yeh tak de ek? hehehehe

    ReplyDelete
  12. Vic pun dah dapat baru 10 min lepas.... melompat2... suka sangat kaler coklat. Pandai Acu pilih untuk vic.

    ReplyDelete
  13. EELOBOR > tingin nyer Kak Azie nak pegi serang Wakaf Che Yeh tuuu...


    V.I.C. > wow! Kaler coklat ek... Hmmm Kak Azie pun beli kaler coklat mula2 dulu...

    ReplyDelete
  14. waaaaaaaaaa.. nak bajuuuuuuuuuuuuuu....

    ReplyDelete
  15. Kak Cik SEROJA > alaaa.. cian nyer dia.. huhuhuh


    *sudah ke mari pula dia?

    ReplyDelete
  16. salam azie,
    uh uh... bestnya
    bila la i nak g bandung nih
    hope dpt gak g suatu hari nanti.\
    toklakiku? huwahuahuah..
    kfc, nyum nyum...

    ReplyDelete
  17. kak azie..buat la moderate comment...senang nak pantau komen2 yg mamat sewel tu hantar...

    ReplyDelete
  18. BIRU > kalu nak pegi, ajak ler saya.. hikhikhik!


    AZRUL > biarlah dulu. Belum parah lagi rasanya.

    ReplyDelete
  19. Salam kenal EN KORDI.. Terimakasih menyinggah...

    ReplyDelete
  20. nasib baik akak suka..risau sangat aritu
    kak,lupa nk bagi duit lebih...
    bg no acc nanti acu bank in ek...

    ReplyDelete
  21. ACU > Tiada lagi lah isu duit lebih... Kak AZIE dah halalkan semuanya, kira tu saguhati penat lelah ACU, ok.. Apalah sangat...

    terimakasih yerrrr...

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails