Sunday, April 25, 2010

Tak Memasal Kena Jadi Gembala Lumbu plakkk...

Elok jer aku layan ulangan Raja Lawak tadi. Gelak-gelak campur sebak tengok lawak JOZAN sambil pandang arwah DIN BERAMBOI.

Sambil juga buka blog. Ops! Kena tag lagiii... (popular gak akak nih ek? > ayat tak bleh blah..!)

Mak aiii...
tetiba main wasiat wasiat segala.

AZRUL oh AZRUL... Mula-mula baca tajuk, ingatkan dia kena bela Lumbu untuk kenduri kahwin dia nanti.

Tak memasal kena jadi Gembala Lumbu Gomok nii.. phiewww! Aku mana pernah jadi Gembala Lumbu. Makan daging Lumbu biasa ler. Sup Tulang Lumbu pun sedap gak. Ehhh citer pasal makan memang tak abih-abih.

1. Thank & link the person that gave you the cow (JGN LUPA COPY PICTURE SEKALI)


Timakaceh ler AZRUL. Kak Azie akan cuba jaga Lumbu ni sebaik-baiknya. Tapi rasanya Lumbu ni pandai jaga diri dia sendiri tuu..

2. Bagi balik wasiat ni kat 7 bloggers yg paling active atau 7 paling tak active...
Tak berani nak passing sembarangan tali Lumbu ni. Kang kene baling dengan taik Lumbu kering plak. Apapun aku tau blogger-blogger di bawah adalah orang yang sesuai juga untuk jadi Gembala Lumbu:
* Kak Cik SEROJA
* FA Aintsuperwoman
* SITI MURNI
* TUYA
* EELOBOR
* MAMAI
* SITI DELIMA

3. Bagi tau diorang ni yang diorang dapat wasiat ni dari Orang Kaya Kg Sepening Lalat.
(AZRUL ler tuuu...) harhahhar..

4. Cerita 3 perkara apa yg anda selalu buat sambil tgk tv
* Makan kacangg
* Pegang remote sbb aku pemegang kuasa veto. Jangan berani-berani nak tukar channel
* Suka usik CHAK sambil cium cium dia walaupun dia bukan suka sangat. Tapi dia tak berani melawan.

5. Bagitau 3 makanan pelik yg pernah anda makan
* Udang Sanggul - pelik tak pelik sangat tapi sangat sedapppp...
* Telur belangkas yang sudah dibakar - pelik tapi kalu jumpa lagi, nak try makan lagi
* Mentarang panggang - sedap wehhhhh!

6. Cuba bagitau berapa orang dah kawan anda kat FACEBOOK
Tak ramai, 264 orang sahaja

7. Feveret soalan ni.....camner korang berjumpa spouse korang or pakwe or makwe...
Tak berapa ingat. Rasanya secara tak sengaja; and love at first sight... cisssss! Terjebak jugak aku. Harharharhar!


~...SERI BULAN teringin juga bela Lumbu sebab minat Kerabu Perut, tapi haruslah HISYAM yang jadi tukang cari rumput buat makanannya...~


23 comments:

  1. Waaa.. wa suda kina ka???

    Wa manyak suka tengok itu header punya gambar. Apa pasat lu main mata sama itu monyet arrr??? :)

    ReplyDelete
  2. Kak Cik > Kalu tak larat nak bela Lombu tu, biar jer dia merayau sensorang. heheheh

    Main mata? tak sengaja tu. Biar monyet tu plak jatuh chenta kat kiter.. harharhar!

    ReplyDelete
  3. ..betul tu Kak Azie, monyet tu mcm syok lak tengok si pemosing..hehe, gmbr kt mana ni?

    ReplyDelete
  4. RAZIFF > itu gambar sebahagian dari sesi bercuti ke Langkawi tempohari... (ada entri bersiri tentangnya).

    *Gua Kelawar, di Kilim Geoforest Park, Langkawi.

    ReplyDelete
  5. kena jadi pengembala lembu juga ker aduhai

    ReplyDelete
  6. laaa... ada jugak permainan tag macam ni ye.. nasib baik lembu kalau cicak tak ke haru

    ReplyDelete
  7. ouh, suka sgt header bersama monyet itew. neway, love at first sight huh..hehe

    ReplyDelete
  8. wah..
    luv at first sight eh...

    klasik tul

    ReplyDelete
  9. MAMAI > tinggal jer Lumbu tu kat padang bola. Selamat gerenti..


    NIDA > Memang tak sangka ada tag cenggini kan? kalu cicak ok lagi, kalu lipas? wuaaaaaaa!

    ReplyDelete
  10. DATIN NURASHIKIN > itu monyet pun pandai gak “love at first sight”. Harharhar!

    CIKGU NORMAH > memang klasik. Sebab saya pun dah tuaaa... hehehehe

    ReplyDelete
  11. lorrrrr............kena cari tali ler

    ReplyDelete
  12. Uiyooo Love at first sight. Dari mata turun ke kaki... eh silap... turun ke hati. Cayalah Kak Azie... tambat lembu tu elok2 kak Azie.

    ReplyDelete
  13. EELOBOR > guna tali rafia pun bleh..


    V.I.C. > cayalahhh... eh adik cemana? Dah ok?

    ReplyDelete
  14. Itu ari bela ular sekarang nak bela lembu pula ish3...takpe green cake dia boleh buat baja...

    ReplyDelete
  15. boleh buat korban utk thn nie...hehehee

    ReplyDelete
  16. ayyaa amoiii...itu macam punya lumbu, lu kasi gua tatak mau jaga oooo...gua kasi juai oooo...itu luit gua kasik bilanja pigi jalan2!

    kakcik,
    mesti monyet tu kata...`mmm..makcik baju merah ni nak kena ni...aku cium kang!!!' hahahahah....

    ReplyDelete
  17. meh le kak azie...sama2 kita tukar profession jadi gembala lumbu...*tu la gatal sgt dok berladang menternak bagai kat farmville tu..sekali trkena daaa...huhu

    ReplyDelete
  18. salam,

    hehehheh lumbu erk
    ekekekek..

    ayah i ada bela lembu kat kebun dia d kpg
    lembu ayah dah mcm kawn dia jerk
    dia leh cakap2 dgn lumbu tuh
    dia leh gosok2 tepuk2 lumbu dia
    hahahahaah..

    hidup lumbu2 semalaya
    hahhaha

    ReplyDelete
  19. sis azieazah

    MOKKKKKKKK

    ha ha ha

    aku pun kena tag jugak, jadi gembala lembu ni, esok esok kena sembelih tu,malas aku nak jaga lama lama, lambat dapat duit. Senangnya , sembelih, pastu jual dagingnya kat pasar. Daging mahal sekarang.

    "Nak jaga lembu?... ceh, ikan emas dulu tu pun tak sampai sebulan, habis timbul " getus HISYAM sembil mengerling kepada SERI BULAN...tak lama lagi jadi SERI BOLA tu ha ha ha

    ReplyDelete
  20. KAK ZAI > Kawan Azie ada bisnes baja Lumbu tau, dia panggey TINJA. Memang nama ni diberi khas oleh Pegawai Haiwan, katanya. Laku baja dia...


    ACU > tak sempat nak tunggu Raya Korban, kita korbankan dulu. Buat sate. Hehehehe

    ReplyDelete
  21. FA Aintsuperwoman > Ayooo kalu juai itu lumbu, jangan lupa kongsi itu wang looorrr...

    "Monyet tu nak cium? Aku lempang kepala dia nanti..!" Harharhar!
    *Pehal dari lumbu pegi ke citer monyet plak nihhh...?

    ReplyDelete
  22. SITI MURNI > Jaga lumbu jantan mau lerrr.. Betina kalu, susah. Tak pandai jadi bidan. Harharhar!

    BIRU > Yeyyy! Hidup Lumbu SeMalaya..!

    ReplyDelete
  23. ALID > HISYAM mana reti bela lumbu. Ikan emas pun dia tak kenal..

    Dia tau bela kambing jer. Sebab SEJIWA, spesis malas mandi.

    Harharharhar!

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails