Wednesday, April 14, 2010

Nanti Kejap. Aku nak Pantun....

Jika ada sumur di ladang,
Dapat kita menumpang mandi,
Ada ker lagi sumur tu,
Sanggup ker kita mandi di situ..?

Pisang emas dibawa belayar,
Masak setandan boleh buat pengat,
Kalu semua budi nak kena bayar,
Sapa rasa terhutang budi, sendiri mau ingat.

Harharharhar!


Saja jer nak boh pic ni. Semasa menjadi "Tokey ABC" dalam Program tahunan JOM DURIAN bersama Yayasan utk anak-anak yatim di Kajang, tahun lalu. Best woooooo...! Ingat senang ker nak jadi tokey mesin air batu ni?


~...lama sungguh tidak melihat wajah, tapi hati tidak pula resah. Jika gelisah, ntah sapa pula yang akan dapat susah? HISYAM kah? Yang pasti SERI BULAN tidak pernah gundah...~



21 comments:

  1. alamak, kelas mari berpantun la plk. teringat kat arwah din, suka berpantun. mmg kelakar giler

    ReplyDelete
  2. pandai rupanya azieazah berpantun. boleh lah join blog saya yang satu lagi tu sebab kurang sangat orang melawat.

    pisang emas di bawa belayar
    masak se biji di atas peti
    hutang emas pun tak nak bayar
    apa tah lagi berhutang budi.

    puecorgxret.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. tetiba rasa nk mkn ais kacang plek ;) ceria sungguh..hee

    ReplyDelete
  4. ABC mangkuk besar satu kak...hehe

    ReplyDelete
  5. perahu hanyut dah patah layar
    sesat haluan sampai Melaka
    kita berbudi tak mintak dibayar
    orang yang terima tu tak reti-reti ke?

    (maksudnya tak reti-reti ke nak balas budi? hehehe)

    ReplyDelete
  6. salam,
    heeeeeeeeeee..
    wat abc ya, kat kajang?
    lalalala..

    pisang emas dibawa belayar
    masak sebijik didalam peti
    laaaaaaa sebijik sahaja ke masaknya
    cukupke nak bagi dua?

    hehhehehe

    ReplyDelete
  7. ALID > Jagung lebey haaarrr?


    EELOBOR > betul tu. Arwah tu pun berpantun spontan.

    ReplyDelete
  8. Salam Bang HAMZAH AL-LAVENDARI > Nanti senang2, saya pi berpantunn di situ..


    SHIKIN > Jom kita pi makan ABC tang Benteng Parit Buntaq, tepi Sg Krian..hehehe

    ReplyDelete
  9. AZRUL > Besar mana nak? Besar baldi bleh?


    KAKCIK > dasat tul maksud pantun tuuuh..

    ReplyDelete
  10. BIRU > kalu sudi berkongsi, pisang sebiji pun boleh kenyang makan berdua. Ahaks!

    ReplyDelete
  11. Musim panas ni sedapnya kalau dapat ABC, cendul pun boleh he3....

    ReplyDelete
  12. salam...
    ais kacang satuuuuuuuuuuuuuu...boh kacang lebih aaa...ko memang berbakat zie..

    ReplyDelete
  13. Ceria meria dipagi Kamis
    Pergi warong beli ABC
    Azieazah janganlah nangis
    Kita semua tetap disisi

    Ehhh .. not bad ek? Pepagi berfantun2 nih

    ReplyDelete
  14. Salam PAKLONG > Saya paling berbakat jika melibatkan makan dan minum Pak Long... Harharharhar!


    Kak SOM > Memang ceriaaaa...!
    Not bad.. memang not bad... Hehehehe

    ReplyDelete
  15. tongah paneh sodap pekono es kacang nih

    ReplyDelete
  16. Vic nak beli pantun kak Azie ni:-

    Kambing bela sesat kandang,
    Lalu ditendang ke sawah padi,
    Kalau ada pun sumur di ladang,
    Kerbau aje yang sudi mandi.

    Pisang emas dibawa belayar,
    Pisang tanduk duk tepi baldi,
    Hutang duit pun tercekik nak bayar,
    Hutang budi tu yg pi gadai body.

    ReplyDelete
  17. sedap nye ABC...acu pun penah jual ABC dulu...best...

    ReplyDelete
  18. CEMOMOI > makan Es Kacang banyak sedap, tapi jangan sampai COMOT tauuu...

    VIC > best la pantun tu tapi tak berapa ada idea nak balas niii... harharhar!


    ACU > Yang best tu, sebab jual sendiri beli kerrr? Ahaks!

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails