Sunday, April 4, 2010

Melerai Rindu di Utara...

Catatan ringkas, sekadar hanya ingin menulis jauh dari alamat rumah.. hehehe..

Aku belum balik ke KL lagi tetapi segala urusan sudah selesai.

Izinkan aku (mintak izin dari sapa nih?) untuk upload gambar yang penuh makna ini.


Lokasi: Medan Selera Tesco Jelutong, Pulau Pinang.
Mencatat kenangan buat anak-anak buah: ATOK sihat walafiat sahaja...


~...SERI BULAN tidak meminta Bulan tidak juga meminta Bintang, cukup dengan hanya bersyukur melihat HISYAM jua berpijak di Bumi yang sama...~


31 comments:

  1. salam azie,
    masa akak duduk penang dulu, tesco jelutong n memang tempat akak beli barang.. dekat dengan rumah. Mak azie tinggal di mana?.. Jelutong? Bukit Dumbar?..

    ReplyDelete
  2. Salam! Azie,
    Ni dok mai dari mana ni! Tepen ka sebelah Tanjong? Macam cik jugalah, pi belah utara, cakap utara (mmg berloghat sungguh kalau jumpa gu), pi belah Perak pula, ckp utara juga tapi sampai Asam Tupai, Asa Kumbang n Kemunting, Tepen je! Tapi kalau pi kebwh Perak sikit, tu diya heih habih kena punun!

    ReplyDelete
  3. Salam Azie..

    masih di Penang rupanya.. bila balik KL? :)

    ReplyDelete
  4. amboiiii...asyik dok merewangggg je ye! hehehe

    ReplyDelete
  5. Salam Azieazah
    Awat kat Penang order makanan cam tu? Awat tak cari pasemboq ka, popia ka ...
    Turut bersedih dengan pemergian arwah Din Beramboi. Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas rohnya.

    ReplyDelete
  6. anak perlis berpijak di bumi Penang kah??

    ReplyDelete
  7. wah syoknya balik kampung! K.Azie orang utara ek? Sama lah kita.. tapi cheq mai kot kedah:)
    lazatnya stik tu!

    ReplyDelete
  8. Salam,
    Mok Yang, Hisyam tu sape? Apa kena mengenanya dengan bulan dan bintang ;)

    ReplyDelete
  9. hi beb..aku minta maap lama tak tinggal jejak.aku skrg ni dah jadi pemalas nak hapdet blog dan jejln ke rumah kengkawan.

    tapi bila ada masa aku lepak difb jek :)

    apapun ai miss u too..

    ***comel mak hang kecik jek :)

    ReplyDelete
  10. Dah 2x nampak nama Hisyam ni. Siapa agaknya Hisyam ni ye..

    ReplyDelete
  11. CIKGU NORMAH > hati BONDA berbunga sekuntum, tapi hati saya berbunga SETAMAN.. harharhar!


    AKAK > Sekarang sudah hampir setahun BONDA saya tinggal di Tmn Sg Emas, Teluk Bahang..


    Bang TAJNUR > Cheq orang Perak arrr...

    ReplyDelete
  12. Salam KAK CIK SEROJA > Sudah balik semalam. Pagi ini bekerja seperti biasa. Tak cuti pun...


    FA > merewang tu betoi tapi tak ler sampai buat kenduri kahwin. Harharhar!


    Bang TEMUK > Kami dok dlm pasaraya sebb ujan lebat sangat, tak leh nak pi tengok Padang Kota Lama..

    ReplyDelete
  13. MAZATUL > sihat ker? Bilan ntah nak jumpa hang...


    ZEQZEQ > Untuk pijak Penang, tak bawak MyKad pun takper... So saya Anak Malaysia..!


    JUMA > Kak Azie orang Perak cheq oooiii...

    ReplyDelete
  14. ANYSS > ada baca novel SAGA 1–3 by Talib Hassan tak?


    ECHAH > so skang hang tau ler kenapa aku pun kecik dan comel... Harharharhar!


    VIC > nanti bila-bila Kak Azie citer yerrrrr... *HISYAM dok baca semua komen ni.. payahhh. harharhar!

    ReplyDelete
  15. Salam Azie,

    Mak ke tuh???...bertuahlah Azie, mak masih nak ikut keluar bersama, mak Akak pun dah lanjut usia, dia lebih selesa berada kat rumah...puas le kita pujuk tak ndak dia ikut kita... Semoga dia sihat sejahtera.

    ReplyDelete
  16. Kak Zai kalau ke Penang mesti angkut balik jeruk berkilo2, makanan feberet. Tak lupa juga nasi kandark yummy....

    ReplyDelete
  17. AUNTIE YAN > Ya, memang itu Bonda saya Kak.. Sekali sekala jer dapat bawa dia keluar. Dia pun lebih selesa kat rumah saja...


    Kak ZAI > Ya selalunya saya pun begitu juga...

    ReplyDelete
  18. Memang best kan...
    tapi apakan daya lepas tu kenan balik mai koje semula kan...

    ReplyDelete
  19. nampak sihat lagi mak kak azie...
    dah brape umo dia kak?

    ReplyDelete
  20. Bang LANA > sangat bestttt...!


    ACU > 72 years...

    ReplyDelete
  21. "Atok"??? Serius??? Baper umur dia???

    ReplyDelete
  22. laa...kak azie mai penang ka?? awat tak habaq kat cheq...leh kita pi pekena pasemboq ka...apa ka...hehe...tu dia aih...jumpa gu dah ngan TAJNUR..hehe

    enjoy holiday ya kak azie..

    ReplyDelete
  23. kak azie...

    anda telah ditagged oleh saya..hehe

    http://azrulhisham.blogspot.com/2010/04/kena-tagged-ngan-cik-kiahweee.html

    ReplyDelete
  24. akak, sila collect award kat blog saya :)

    http://azrulhisham.blogspot.com/2010/04/double-awards-for-me.html

    ReplyDelete
  25. BRO KHAYALKHAYAL > Anak2 buah I panggil dia ATOK ler (di Utara utk pompuan panggey ATOK, yg lelaki depa panggey TOKWAN).



    SITI MURNI > Sepanjang nak pi Penang tu, dok teringat selalu kat SITI MURNI. Malah masa meronda dlm Tesco tu pun dok doa, makalu terjerempak ler dgn SITI MURNI, mesti best... Tu la akibatnya, kita tak pernah tukar2 no hp. Nak contact pun tak tau...

    ReplyDelete
  26. AZRUL > terimakasih. Nanti senang2 Kak Azie pi tengok nooo....

    ReplyDelete
  27. ..kasih ibu sepanjang hayat...kasih anak juga perlu begitu...mmg beruntung ibu2 yg ada anak mcm Kak Azie...masih bwk si ibu jln2 tanpa rasa kepayahan..

    ReplyDelete
  28. RAZIF > Bukan selalu saya ada peluang sebegitu...

    ReplyDelete
  29. amin bin khalif

    hidung atok u sama dengan hidung i

    >>>>>>>> :D<<<<<<<<

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails