Friday, April 30, 2010

Sungguh Tidak Adil..! Betulkah tidak adil??

Mula-mula petang tadi aku memang nak buat entri sambut taq Happy-Happy dari AZRUL. Tapi tak sempat pulak.

So, ingat tadi nak buat, tapi...

Tetiba dapat berita result ke IPTA dah kuar. Malam semalam ALONG ada sms, kata adik kawan dia dah dapat result, tapi kami tak dapat cari link tu. Rupanya salah link. Tadi kawan IKA bagi url yang betul...............

Dan...

"Sungguh tidak adil..!" jerit IKA. Nangis. Nangis.

TIDAK BERJAYA. Sila buat rayuan mulai 1hb Mei bermula jam 12.00 tenghari di url berikut: ..........


Dan dialog-dialog dia sungguh melukakan hati aku juga. Menyedihkan jugak!

"Bodoh sangat ker IKA langsung tak dapat, Mak? 6A tau. Wpun bukan straight A, tapi 6A!"

"Sungguh tidak adil..!"

Dan aku tidak dapat jawab apa-apa. Terkedu..! Aku blank!!



16 comments:

  1. buat laaa rayuan tu... tak semestinya 1st intake terus dapat... kena sabar & ada laaa rezeki ika tu nanti... INSYAALLAH..!!!

    ReplyDelete
  2. mungkin boleh buat rayuan, mgkn juga rezeki IKA pada panggilan kedua. mungkin juga ALLAH dah tetapkan yang lain dan mungkin juga itu yg terbaik buat IKA. Apapun, itu semua perancanganNya.

    ReplyDelete
  3. result tu dah lama keluar 2 minggu lepas lagi.aku ingat hang dah tahu.. ;)

    ReplyDelete
  4. ICE > Adik Ipar Belum Jadi ko tu sangat panik, ok...

    Harap2 ler rayuan nanti dia berjaya... aminnnn!

    ReplyDelete
  5. EELOBOR > Benar. Setuju. Tadi tu panik semacam... pastu tengok plak dia nangis-nangis...


    ECHAH > dia tak apply pun matrik... Mungkin silap gak tu kan?

    ReplyDelete
  6. ECHAH > yang dulu tu yg panggil interview jer kan? Itu memang dia tak dapat panggilan pun.. wpun banyak course dia yg kena interview, tapi tak sangkut...

    Tapi dia dok bz sms-ing kengkawan dia... ada sorang kawan dia 7A1B.. pun tak dapat gak... Kena merayu jugak..

    Hebat sungguh saingan yerrr...

    ReplyDelete
  7. kak azie... kesian ika... tapi memang sekarang banyak saingan... banyakkan sabar. Insya Allah akan ada rezeki tu. Lagi satu, kalau dia frust sbb x dapt tu akak masih lagi boleh senyum sebab akak tahu dia masih minat nak belajar. Kalau dia seronok tak dapat mana2 tu yang kita kena risau....hehehe...

    sabar ye, kirim salam kat ika

    ReplyDelete
  8. mmg saingan hebat.anak buah aku pun 8A tak sangkut satu pun tapi dapat matrik sbb sains dia ok.

    eh..borang matrik bukan cikgu yg isi ke?cuma kita bayar pin nom BSN jek.

    anak bujang aku dapat interview cikgu 4hb ni.pengajian b.inggeris jugak.interview TESL uitm tu 1hb mei ni keputusan keluar.kalau dia dapat salah satu alhamdulilah.

    doa aku siang mlm hanya tuhan yg tahu.

    ReplyDelete
  9. ROSNANIE > Terimakasih. Kata2 semangat yang sangat diperlukan..


    ECHAH > tahniah buat Bujang hang. Semoga dia terus sukses. Aku pun doakan kejayaan depa juga. Biar masih minat belajar.. Nanti rugi.

    ReplyDelete
  10. Salam..
    Jgn putus asa, cuba lagi kalau ada rezeki dpt la.

    p/s kwn2 lain dok ubah hala ke blog baru saya http://duniacik.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. Azie, buat rayuan insyaAllah dapat tapi jangan lambat.

    ReplyDelete
  12. salam azie,
    tak boleh IPTA ika boleh ke IPTS.. setanding kedua2nya....
    Ika boleh... Insya'allah..

    ReplyDelete
  13. SHANIZA > Terimakasih. Ya, ada rezeki tak ke mana. InsyaAllahhh..


    Kak ZAITUN > ya, tempoh rayuan tu pun saya tengok mula dari 1 Mei-15hb Mei saja.

    ReplyDelete
  14. AKAK > Sebenarnya yang menjadikan saya panik tu, sebab ini pengalaman pertama saya. ALONG dulu tu alhamdulillah laluan dia mudah sekali, sebab dia budak MRSM. MARA dah cekup awai. Tak perlu saya nak buat apa pun, tahu2 surat panggil jerr..

    Yang ini, memang saya terpaksa pantau dan bertanya-tanya. Sebab takda pengalaman.

    Terimakasih KAK...

    ReplyDelete
  15. amij bin khalif


    makkkk DOSAAAAA

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails