Friday, October 14, 2011

Untungnya Azie tu, dapat suami muda???

Assalamualaikum
Jumaat, malam
14-10-2011


Pernah beberapa kali AA tulis, dalam famili AA dikira sangat berbeza berbanding dengan adik beradik lain. Maksudnya kami memang sedarah kandung, tapi saya sedikit lain. Antaranya, saya membesarrrRRR bagai johan... menjadi anak perempuan paling besarrRRRR... (di samping gelak besarrrRR), juga merupakan anak perempuan paling tidak cerah atau dalam kata lain, saya memang gelap hirang.

Jadi, sebab itulah terjadinya komen pada insiden Ahad lalu. Dalam rombongan meminang Ahad lalu, beberapa orang sedara sebelah ipar-duai, biras-lamai tentulah jarang sekali bertemu AA, apalagi MyTOKLAKI.

Ketika berduyun kami berimpun, salah seorang boleh TERsangkakan MyAdik Bongsu tu adalah my husband. Kebetulan memang Ahad lalu, MyTOKLAKI memang tak ikut sama.

Kemudian bila diperkenalkan, barulah kakak tu tahu yang kami adalah adik beradik. Yang kelakar, dia boleh lak citer dan mengaku, sebelum tu dok kata, “Mudanya laki dia...”.

Hak! Hak! Hak! Hak! Hak!


*****

Balik dari Sg Besar, kami tiba di KL kira-kira jam 9 malam, lalu singgah dinner di Satay Station Kg Pandan.


Satay Station sudah ada mug sendiri. Sebelum ini dalam gelas biasa saja. Bagus!



Selain satay, kami juga makan Mee Rebus. Memang marvelous!

Lagipun hanya Satay dan Mee Rebus sahaja menu yang ada di situ. Tetapi bila membaca entri UNCLE SHAHRIR yang ini, tidak lama lagi akan ada menu baru di Satay Station iaitu Sup Keting!


Macam laki bini? Uishhhh...!


*MyTOKLAKI older 5 tahun dari saya!



~...HISYAM terasa seperti hendak membanting diri di atas lantai di serambi Teratak Nyatuh bila smsnya yang sepatah berbunyi “Aishiteru” dibalas oleh SERI BULAN dengan ayat memedihkan hati; “But I’m not!”...~









35 comments:

  1. mee rebus? satay??? waaaaaa akk ni sengaja nk menghancur kn diet sy tidaaaaakkkkk

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum,
    Waaaaaa BERTUAH betul AA dapat laki muda ya...macam tu jugak lerrr bila saya pi jenjalan bawak anak buah dengan adik laki bini. Orang ingat anak saya dengan laki saya...adik ipaQ tu pulak depa kata BIBIQ hu hu hu sadis betul padahal, adik IpaQ tu berpantis kening segala sedangkan kak IpaQ dia ni selebeh tak tau nak kata hu hu hu

    ReplyDelete
  3. KHAIRIN:
    Diet tu tangguh esok saja. Malam ni makan sungguh-sungguh. ehehehe



    KAK SAM:
    Bukan bertuah mana, tapi saya perasan lebih. hehehe



    ZONAKU:
    Yang mana satu? yang dalam dulang depan saya itu kah?
    Itu Ketupat Nasi. Set dgn Satay. RM2. Satay secucuk RM1. Tapi sedap dan lembut.!

    ReplyDelete
  4. ANYSS:
    Hikhikhik! nak tergolak baca citer ANYSS ni.
    Tu kira bertuah juga tu, wpun kekadang kita rasa segan silu sebab nanti adik ipar kita tu kecik hati, ye tak?
    Apa pun sedikit sebanyak leh gak ler tumpang rasa perasan dan berbunga hati, kan? hehehehehe

    ReplyDelete
  5. Nampak bahagia sungguh 2 beradik dalam gambar akhir tu :)

    ReplyDelete
  6. hehe..satay station saya suka minum jus tembikai. tapi yang kaw satay station di ampang waterfront 2. sate sedap kan..kuah dia la marvelous.

    ReplyDelete
  7. azie...dah letak gambar duk sebelah adik tu baru blh buat comparison..ehh ada persamaan juga la..kat mata tu org blh tau adikbradik..hehe..tp bagus jgak..maksud nya azie msh mengancam tu pasal kakak tu percaya itu hsband azie ..:D

    ReplyDelete
  8. wahhh sedapnya tgk mee rebus tu kak..terliur sudah..hehe

    ReplyDelete
  9. DINAS ALDI:
    Mungkin kerana kami berjarak umur jauh, dan terlalu lama terpisah. Lalu bila bertemu dah macam kawan balik plak.




    ERI-CHAN:
    Selain Ampang Waterfront, di Mont Kiara pun ada cawangan juga kan?
    Yup. Kak Azie selalu pun order Air Tembikai Laici gak, tapi kerana masih batuk, lalu order air panas. Dapat la pegang gelas baru tu.

    ReplyDelete
  10. SANIAH:
    Betul. Kalu dah adik beradik tu, pasti la ada persamaan di mana-mana, kan?
    Amboiii ayat mengancam tu agak melampau pujiannya. hehehe



    NIEZA:
    Yup. Memang sedap. Kuahnya menepati citarasa. Sebab tu harganya agak mahal. RM6 per bowl.

    ReplyDelete
  11. sup keting... keting apo tu Zie?

    ReplyDelete
  12. Terliur zureen melihat mee rebus tu..

    ReplyDelete
  13. MAMASYAZA:
    Pada saya, memang sedap lah Mee Rebus tu. Lengkap rasa manis dagingnya.



    IBUINTAN:
    Saya pun tak brapa pasti Kak. Kalu setengah orang sebut “keting“ tu betis bahagian tulang kering. Ada orang kata keting tu kaki. Ntah mana satu tepat. Kalu Sup Keting, tak tau la saya keting apa, keting lembu kah keting ayam.

    ReplyDelete
  14. ZUREEN:
    Nanti kita belajar masak eh? Pastu kita buat seperiuk makan puas-puas, kan?

    ReplyDelete
  15. saya sudah terror buat mee rebus lepas menuntut ilmu dgn mak mertua, keh3...

    mee rebus kat Tk intan pun glamer tau kak...

    ReplyDelete
  16. Bagus juga ada menu tambahan kat satay station,mesti nak cuba.

    Suka kak Zai tengok dua beradik ni.

    ReplyDelete
  17. NAJWA:
    Nak rasa! Nak rasa!
    Kak Azie tak pernah lagi pegi Teluk Intan. Dah lama teringin, selain nak tengok menara condong tu.



    Kak ZAI:
    Saya berharap kat Satay Station akan ada menu Soto!. Saya suka Soto.

    ReplyDelete
  18. kak.. mmg ala2 serasilah antara muka kak dengan adik..
    kalau saya pun sure kata adik kak azie tu laki kak...
    hahhaha

    jgn mare toklaki ya!!

    ReplyDelete
  19. Salam Kak Azie,

    Mine older 12 years older than me. I like old old one u know. hihihi.

    ReplyDelete
  20. hui....sedap ni kalau dapat makan free....

    ReplyDelete
  21. Masih sesuai...ahaks....

    orang kelantan sebut suami tu sebagai TOKLAKI...ha..ha..ha..
    Azie belajar perkataan tu dari mana???

    ReplyDelete
  22. aslmkm kak...firstly,terliur tengok mee rebus tu..nak gak.. kedua,muka akk n adik bila tengok betul2 baru ada sama...kak..msti bergetah lgi ni,sampai adik pun org kate toklaki..hehehe..(dulukan,adik dil pnh gdh dgn awek cinta monyetnyer sbb orang nampak dia keluar dgn dil yang disangaka gf baru nyer..beza kami 10 thn tau...maknanya,akk dia mmg awetmuda...tu sbb dpt tok laki muda 7 thn..hehehehe...)slmt pagi kak....

    ReplyDelete
  23. senyumnya serupa..kadan2 orang kata kalau suami isteri memang ada iras..tu yang orang sangka macam tu kot..untung AA..he he

    ReplyDelete
  24. Kebetulan kakcik dah merasa sup itu petang semalam. Bukan sup keting sebenarnya, tapi sup lebihan daging2 yang dibuat satay tu (ini fakta dari En Zul - pemilik Satay Station itu sendiri). Rasanya seperti sup ekor Siam (memang mengikut resepi sup ekor). :)

    ReplyDelete
  25. AYU:
    Hahahahaha.. MyTOKLAKI tak baca blog Kak Azie ni. Jangan risau. hehehehe



    KAKCHIK ELLA:
    Wahhh... selera orang tua eh? hehehehehe

    ReplyDelete
  26. JAS TAKAFUL:
    Salam kenal, sila masuk terimakasih.
    Malam itu memang best sebab ada yang makan free ada yang jadi tukang bayar.



    ARIZAKIAH:
    Kak, saya ada ramai kawan dari sebelah Pantai Timur. Dan saya rasa sedap pulak nak panggey husband dgn panggilan tu. Melekat sampai skang.

    ReplyDelete
  27. UMMI_KHALISH:
    Salam.
    Memang tengok Mee Rebus tu Kak Azie terlior selalu jugak.
    Kak Azie ni mana ler muda benar. Dah ada anak dara besar-besar dah pun. Orang yang pandang tu yang buat silap mata kot.



    ACIK ERNA:
    Untung dalam satu bab. Betul. Ramai juga saya dengar kata begitu, suami isteri kalu seiras kata orang, sejuk.
    pssstttt... Jangan lupa, dating rini!

    ReplyDelete
  28. KAKCIK:
    Yesss! Terimakasih Kakcik!
    Akhirnya ada juga maklumat yang lebih tepat.
    Saya diberitahu, Satay Station sedang buat “food testing” sekarang. Jika ok, mereka akan mulakan menu Sup Keting tu tak lama lagi.
    Saya heran kenapa diberi nama Sup Keting.

    ReplyDelete
  29. rupa adik-kakak tu... tapi kan orang kata, suami-isteri pun lama-lama rupa jadi sama, depa ingat kak azie dah lama kawin kot dengan suami muda tu, hihihi ;)

    ReplyDelete
  30. KUCING OREN GEMOK:
    Ada orang kata kalu suami isteri muka seiras, jodoh sejuk. Wallahualam...

    ReplyDelete
  31. muka adik beradik memang la serupeeeee....oooooo my en suami pun 5 tahun older than me

    ReplyDelete
  32. atoiii!! dah tentu2 muka potostet dikata mcm tuh plaks.. yerlaaa, org tua dh x bpe nk nmpk jelas kan? eheheheh...

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails