Friday, October 7, 2011

Pulanglah Perantau_04: Dia Sudah di Sini...

Assalamualaikum
JumAAt
07-10-2011



Sibuk sejak semalam. Antara sibuk betul dengan sibuk tipu-tipu. Hehehehehee..

Tak habis lagi Bajet 2012 eh? Tak sempat dengar semua pun, tadi.

Sejak dulu pun macam tu, sebab tak banyak yang condong ke arah pekerja swasta pun. > pendapat peribadi aku bila tak dengar semua.

Sejak 10 tahun kebelakangan ini, memang kakitangan awam semakin cemerlang imbuhan, semakin beruntung... berbanding 15,20 tahun lampau.

Sempat juga Telinga Separuh Pekak ni dengar tadi, elaun untuk para doktor yang on-call dinaikkan.

Tahniah...! especially buat teman blogger para doktor, eg: Dr FAIZ (Daddy Ziyyad), Dr Rodzila, Dr NAJWA, Dr Puan SINGA, Dr Hanie (baru baca nama ni di blog Ati Masrif)... dan lain-lain doktor blogger. Maaf jika ada nama yang tertinggal.



Selingan:

My adik bongsu (yg ku gelar BRO PATTAYA), sudah berada di KL sejak Rabu lalu.


My Anak-anak Menakan sudah heret di merata berjalan di KL.




~...SERI BULAN harus bersedia mental-rohani-jiwa seandainya tiba surat memaksa lembut dia untuk berhijrah ke wilayah lain sedang HISYAM begitu gelisah andai lembah yang diharap, baruh yang dijengah tetapi kampung lain menjadi matlamat...~








14 comments:

  1. Selamat pulang pada perantau itu :)

    ReplyDelete
  2. kita pun tak berapa nak dengar tapi tengok abah yang dah pencen tu beriya-iya duk depan tv. tahniah pada mereka yang elaun naik.

    ReplyDelete
  3. seronoknya kan kalau dapat berrkumpul sesama adik berradik.

    ReplyDelete
  4. Kakcik belum tahu apa faedah yang bakal dinikmati nanti sebab tak mendengar. Nak tunggu summary di paper esok. :)

    ReplyDelete
  5. mm.. me too. x tengok pun tadi..

    ReplyDelete
  6. ada yg suka ada yg tak berapa suka... biasa la tu kan...

    ReplyDelete
  7. mak orang Felda gembira. tapi i private worker ni tak rasa apa2 pun...

    ReplyDelete
  8. tak sempat dgr habis...sibuk bergayut
    di talian..

    adik kak AA tu menetap di sana ke

    ReplyDelete
  9. Smti - kita tumpang seronok je lah. Para peniaga lagi seronok...seronok menaikkan harga he he

    ReplyDelete
  10. tgk jugak pasal belanjawan tadi ptg, tgk kat gerai makan sambil pekena koewteow

    ReplyDelete
  11. nnt ajak la perantau tu singgah sini hahhaha

    ReplyDelete
  12. bukan tamo dengar ttg belanjawan..
    tapi santai2 ke sedenak lagi ngam!!
    lagi satu..
    nak baca sangat ttg si BRO PATAYYA yang mmg dah lama nak tahu kisahnya..
    ehem!!!
    hensem like model!!!!
    hehehehe

    selamat pagi kak azie..............semoga ceria ya

    ReplyDelete
  13. sekarang sudah tak de oncall kak (sejak kerja di klinik kesihatan).



    ...sporting jugak bro pattaya berposing eh... ;))

    ReplyDelete
  14. wahh best kan dgr budget naik mcmx2 imbuhan tu...utk nurses tak ada ke kak?..hehe

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails