Thursday, October 27, 2011

Warna-warni Diwali...

Assalamualaikum
Senin, malam
26-10-2011


Selamat bercuti umum, sempena satu lagi perayaan yang berlangsung di negara kita. Perayaan Deepavali atau Pesta Cahaya yang dirayakan oleh penganut Hindu. Sebagai negara majmuk, tidak salah untuk kata meraikan bersama dengan cara sederhana.


“kolam” ini wajib ada di setiap pintu masuk...





Aku cuma ada sepasang saja baju sebegini...hadiah dari kawan kerja dulu






Kerana rondaan pada hari Deepavali, kurang meriah kawasan ini berbanding malam sebelum yang lebih “grand” dengan acara shopping!

Aku sebenarnya teringin nak snap gambar baju sari yang mewah dengan sulaman dan corak serta gelang-gelang tangan yang berwarna-warni itu!



Kuih Vadai yang menjadi paberet aku. Auntie yang meniaga kuih ni di pasar malam pun kenal dah sebab aku selalu beli. Dah lama tak buat, baru kini sempat buat sendiri.


~...SERI BULAN pernah bertanya kepada HISYAM, “adakah kita akan terus berkawan begini sampai ke tua, walaupun we’re not meant to be together?” lalu HISYAM merenung ke dalam matanya sambil membisik; “Nothing gonna change my love for you...”~

31 comments:

  1. Romantiknya HISYAM... boleh cair wooo! ;-)

    ReplyDelete
  2. hihihih..seronok plak baca quote yg last sekali tu kak

    ReplyDelete
  3. Vadai vs wadai (banjar)...
    adekah sama? kikiki.

    ReplyDelete
  4. Kalau nak lihat warna-warni masa perayaan inilah...

    ReplyDelete
  5. kami sebut as masalode... vadai y satu lagi.. yang cam donat rupa parasnya

    ReplyDelete
  6. fuyoooo vadai buat sendiri? nak jugakkkkk :)

    amboi kemain encik hisyam kita...syahdu nok :))

    ReplyDelete
  7. raya sakan kak azie...

    Menusuk kalbu ayat HISYAM tu!

    ReplyDelete
  8. :) nice.....

    selamat menyambut hari deepavali

    ReplyDelete
  9. malam tadi sya bawak anak anak pergi kerumah rakan sekerja
    pekena tosei , kari kambing kenyang...

    ReplyDelete
  10. yup betul kat tempat saya pun sebut masalode, memang sedap, sy pun suka

    ReplyDelete
  11. sedapnya masalodey tu... iskk.. macam nak kena buat jugak aihhhh...

    ReplyDelete
  12. Vadai panas memang sodap :)

    Dialog Seri Bulan & Hisyam hari ni menyentuh jiwa saya..

    ReplyDelete
  13. Syioknyer berpeluang ke Little India dan menyambut Deepavali.

    ReplyDelete
  14. Inilah uniknya Malaysia... macam-macam warna ada....

    ReplyDelete
  15. little india pernah lalu, singgah tak lagi..memang meriah tempat tu..
    suka gak vadee...

    ReplyDelete
  16. sori br sempat menjengah utk BW

    aritu terperangkap dlm jammed kt brickfields adoiiiii

    ReplyDelete
  17. manisan itu semua feveret den... vadai tuh den suko yg rangup di luar lembut d dlm...atoiii!! lapoooo...

    ReplyDelete
  18. wah.. ritu jalan2 kat brickfield juga! bukan jalan jalan tapi sesat di situ! jem sungguh la...

    kak ...ayat2 cinta kat bawah tu memang tangkap leleh la.. =)

    ReplyDelete
  19. wah.. ritu jalan2 kat brickfield juga! bukan jalan jalan tapi sesat di situ! jem sungguh la...

    kak ...ayat2 cinta kat bawah tu memang tangkap leleh la.. =)

    ReplyDelete
  20. Warna... warni....

    Kak Zai juga feberet vadei.

    ReplyDelete
  21. rajinnya akak meronda
    gambar warna warni cantik!

    ReplyDelete
  22. dah lama tak lalu situ... cantik berwarna warni ya

    ReplyDelete
  23. saya pun teringin pakai baju sari yang mcm gitu...tapi kurang sesuailah dengan saya yg bertudung nie...lagi pula sukar tuk mendapatkan baju lengan panjang...

    ReplyDelete
  24. bila nak sua ngan hisyam tak taulah..
    agak2 kalau hisyam nampak ayu bersari.. dia nak jumpa tak kak azie???

    lARIIIIIIIIIIIIIII

    ReplyDelete
  25. kak...
    awat tak pakai baju yg kawan akak bg tuh...heheheh...mesti comel...

    tat ade lg...tak cukup arr...heheheh

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails