Saturday, October 8, 2011

Survey: Panjang ker Pendek?

Salam
Sabtuday
08-10-2011



Para blogger sekalian, anda semua suka entri saya yang pendek-pendek atau yang panjang?

Kemudian berikan sebab-sebabnya.

Terimakasih kerana sudi menjawab soalan, walaupun bukan masuk periksa pun.


Tak sah kalu takda gambar tayang-tayang:

Kuku saya pendek, cikgu!



~...SERI BULAN yang harus berpergian kali ini, lalu HISYAM merasa kehilangan...~







40 comments:

  1. kak zie, kalau en3 panjang tp menarik, tetaplah sya baca
    tp kalau en3 panjang memula baca dah rasa mcm memang malas nak baca, sah sah cari part tengah dan hujung

    kalau en3 pendek memang senang baca,
    tak kisahlah en3 panjang atau pendek
    asalkan ianya menarik dan kita faham apa yg cuba hendak di sampaikan.

    ReplyDelete
  2. Assalam AA..panjang atau pendek.akalu acik dah masuk..mesti baca sampai keakhir..

    ReplyDelete
  3. panjang atau pendek,yus kalau dah mula baca mesti teruskan sampai habis.

    Kalau masuk tengok panjang sangat, yus hold dulu (tengok tajuk juga) sbb kesuntukan masa,tapi bila ada peluang yus datang semula,kalau tidak,baik tak tinggal jejak sbb rasa tak adil tinggal jejak baca sekerat-sekerat ni...:)

    ReplyDelete
  4. salam kak azie..dah tukar kasut dah blog akak ni..menunjukkan lamanya saya xjenguk..huhu

    saya suka n3 yg pendek2 tapi padat dan bernas...jika pnjg2 merapu poinnya sket ajo..hahhahhaa

    tang kuku jari tu..wajar pendek deh..kalu pnjg..igt zmn skol dulu2..cikgu ketuk ngan pembaris kayu...waaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  5. Kalau banyak kuah dari isi, kadang2 isi pun kakcik tak jumpa!

    ReplyDelete
  6. haaa.betul betul kata kak yus..zie sokong..heheh

    ReplyDelete
  7. sy suka pendek..kejar masa!!!!!!!!

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum,
    saya pencinta bahasa nan indah, panjang pun ok sebab bahasanya menawan ;)

    bila nak siap novel?

    ReplyDelete
  9. n3 panjang ke pendek ke, tetap saya singgah baca....errmm yg penting...cantik cincin tu..lip lapppp,
    lip lappp aihhhh

    ReplyDelete
  10. tak kira panjang atau pendek
    kita mesti baca sampai habis
    kalau tak mana nak faham ceritakan

    kalau komen pun tak reti
    nak pendek2...huhu~

    ReplyDelete
  11. suka dua2..biasanya entry kak azie seronok utk dibaca..=)

    ReplyDelete
  12. mahu tunjuk kuku ke tunjuk cincin??? kehkeh.


    saya suka yang sedang-sedang panjangnya. tengok juga, kalau tak boring, pasti akan dibaca sampai habis....

    suka juga yang pendek dan ringkas.

    suka entry bergambar ;)


    ***kak AA suka komen yang panjang ke pendek, hee~

    ReplyDelete
  13. dil x kish mne2...smua ok..tp klo trlmpau pnjng,ambik ats dgn bwh je...hehehe......slmt pagi kak....:-)

    ReplyDelete
  14. KASIHIBY:
    Terimakasih atas komen SYA. Makna kata, intro entri tu pun penting jugak kan?



    ACIK:
    Terimakasih. Wahhh macam peminat setiap lak.

    ReplyDelete
  15. YUS:
    Terimakasih. Rajin juga ya nak masuk lagi sekali dan baca lagi. Tak ramai orang macam tu.




    MEk SARAH:
    Wahhhh memang lama betul MEK kita ni tak berblogging. Kasut tu dah lama dah. Lebih sebulan dah.
    Betul, masa skulah dulu, cikgu mesti bantai jari dgn pembaris, kan?

    ReplyDelete
  16. KAKCIK:
    Terimakasih Kakcik. Saya takut kadang-kadang isi pun tawar macam air paip jer kan? Adeh...



    ZIE:
    Terimakasih ZIE. Sokongan anda sungguh padu!

    ReplyDelete
  17. HAMIZAH:
    Kejar jangan tak kejar. :)



    ANYSS:
    Salam. Terimakasih.
    Novel? Alamakkkk!



    MAMASYAZA:
    Itu ler sebab cincin tu duduk dalam segmen tayang-tayang. Memang nak tayang. Hahahahaha

    ReplyDelete
  18. ATI MASRIF:
    Terimakasih atas komen itu. Cerita kena lengkap, ye tak?



    KALAM HATI:
    Terimakasih. Saya sendiri suka membaca banyak blog termasuk yours!

    ReplyDelete
  19. NAJWA:
    Terimakasih.
    Kak Azie sejak dulu, mesti ada gambar sekurang-kurang 1 gambar dalam setiap entri.



    UMMI_KHALISH:
    Terimakasih.
    Panjang kalu meleret pun letih gak kan?

    ReplyDelete
  20. tak kisah pnjng ke pendek...yg penting manarik dan tertarik terutama kalau ada gmbar...Tapi saya suka blog purple ni...

    p/s...cntiknya cincin tu....

    ReplyDelete
  21. MULUTPAYAU:
    Terimakasih atas komen itu. Saya terima sebagai satu pujian.

    ReplyDelete
  22. Suka dua2. AA kadang2 pendek, kadang2 panjang jadi tak le boring orang nak vaca.

    ReplyDelete
  23. Salam Azie,

    Tak kisah, panjang atau pendek yang penting ada update....bermakna tuannya ok...kalau dok tang tu je...bimbang jugak, sihat ke?, sakit ke?

    ReplyDelete
  24. sy kalau dah suke org tuh, saya bace x kire pjg ke pendek.. ayat cliche.. hahaha!

    x der lah.. saya baca jer. cume dari komen leh tahu pembaca faham (baca betul-betul) atau seimbas angin lalu...

    sbg cthnye, pernah jumpe entri panjang ttg interview yg dah pun explain job nye, tp masih ada yg bertanya interview apa?
    ...di situ jelaslah, yg pembaca itu x bace betul2..

    ;)

    ReplyDelete
  25. kalau jari ayam tuh sedap buat sup...jari gemok gemok isi banyak, kena 3 tongkoi pada dah..

    ReplyDelete
  26. KAK SAM:
    Terimakasih. Ada benda memang kena cerita panjang-panjang, baru jelas.



    AUNTIE YAN:
    Terimakasih.
    Betul gak kan? Kalu statik kat situ jer, risau jugak.

    ReplyDelete
  27. KAK HANI:
    Terimakasih.
    Ada cerita yang hanya perlu sebaris ayat saja, kan?



    FATIN MRAZ:
    Terimakasih.
    Tapi kalu baca kerana orangnya, macam tak adil. Sebab bukan pernah jumpa pun, kan?
    Penilaian menerusi tulisan yaaa..?

    ReplyDelete
  28. FADZIL:
    Ada juga orang yang baca saja, tengok gambar saja, tapi tetap tak faham maksud. ^_^

    ReplyDelete
  29. Pendek pun ok, panjang pun ok, ikut cerita yg ditulis tu la.

    Setuju jugak dengan Yus, kalau panjang sangat, put on hold dulu & cari masa untuk betul2 duduk & baca. Bagi saya, tak aci la orang penat2 tulis tapi kita baca halai balai saja.

    ReplyDelete
  30. DINAS ALDI:
    Terimakasih cikgu.
    Lama sungguh tidak baca/dengar perkataan halai balai ni. Nanti bila-bila bleh pinjam guna... :)

    ReplyDelete
  31. sentiasa suka dengan penulisan kak...
    so, panjang pendek ayu suka, lagilah kak suka boh pic.............

    cantik dan mesra...

    ReplyDelete
  32. saya baca yg pendek2 je kalau panjang berjela saya lalu je lah tak boleh nak komen sebab tak tau hujung pangkal hehe

    ReplyDelete
  33. panjang sgt saya tak baca.

    ayat ringkas, mudah faham...maksud sampai, itu penting.

    gambar2 menyokong cerita menjadikan cerita bertambah best.

    hehe..itu aje pendapat saya..

    kunci utama nak baca entry ialah tajuk yang menarik...kira mesti perasan macam nak buat artikel kat suratkhabar la..perasanla ramai nak baca. gitu..itulah yang saya selalu buat.

    ReplyDelete
  34. secara jujur saya suka entri yang pendek2 & santai. tetapi bergantung kepada sesuatu entri gak... contohnya walaupun entri panjang tapi pasal si CINDY (CL)... hehehehe, saya tetap baca gak dari awal sapai akhir tanpa skip satu2 baris pun. sebab nak faham betul2

    ReplyDelete
  35. Panjang ke pendek hah?
    ckLah pun diselubungi persoalan yang sama...



    (Tak dapat jawab soalan Azie sebab mata dah berpinar-pinar tengok cincin tu! :D)

    ReplyDelete
  36. panjang pendek tak kisah...jgn berhenti menulis dahhh...:)
    ehh....lawa cincin...:)

    ReplyDelete
  37. Ok...next! [skip, tak kena rotan..kuku anda pendek]

    hehe....

    saya suka entri panjang..

    ReplyDelete
  38. tayang kuku ka cincin ... hehehhe
    CA tak kisah ..... panjang ka pendek ..

    kalau menarik panjang pun ..... kita baca....

    ReplyDelete
  39. kalau blog tu mmg best..entri panjang pon sy baca..kalau crita x best sy baca gak semua tp lelaju smbil mata poin yg penting..


    p/s: sy sendiri pon terbabas tulis panjang walaupon tau org x baca semua pon haha

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails