Friday, February 8, 2013

Bila masak tak makan, geram tak...?

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Jumaat
08-02-2013


Gigih mencari Ikan Bawal.



Dapat 2 ekor sebesar itu, jenoh tawar-menawar dapat harga RM10. Isi pejal.




Tapi... yang layan cuma Alia dan saya. Yang lelaki 2 orang. MyToklaki kurang gemar kari maklum bukan Utara mari.

Geramnya...! Perangat masuk hari ke-dua pun macam tak luak.

Geram tak?




 ~...HISYAM sudah mula memasang hasrat untuk kembali menulis surat untuk dihantar ke bawah tempurung di hujung ampaian kerana sedar SERI BULAN juga kelihatan sudah tidak tentu arah makan-minum dan tidur-baringnya kerana tempurung bagai reput dimakan cuaca yang semakin tidak menentu...~




20 comments:

  1. Kak, buat peknga ka cok kodok pisang ka, cicah dengan dia....

    ReplyDelete
  2. memang geram.. rasa cam nak mogok masak pun ye jugak kan?

    eh! camca tu sama laa dgn hat di rumah Eja punya.. hehe

    ReplyDelete
  3. Geram... tu yang buat semangat nak masak jadi merudum!

    ReplyDelete
  4. Kalau sy kak...mmg mogok tak memasak seminggu..hahahaha

    ReplyDelete
  5. mmg geram..! Penat masak 1 hal....penat nak perangat lgi....huhuhu....

    ReplyDelete
  6. saya selalu jadi macam nie...geramnya...nak kena sorang-sorang nak makan apa? sebab selera semuanya berbeza...tu yg kekadang makan di luar jer...kalau semua selera sama happy jer memasak nie....betul tak...?

    ReplyDelete
  7. sedapnya gulai tu.... Lain kali masak ajak saya, sure habis punye...

    ReplyDelete
  8. kt umah akka pun kari tak jalan...bawal tu kalau buat sweet sour,3 rasa..atau grg cicah kicap..baru jalan..

    ReplyDelete
  9. besok makan cicah roti canai .. terangkat !

    ReplyDelete
  10. Di rumah saya kalau masak kari memang laku almaklumlah kami ni orang utara...

    ReplyDelete
  11. saya kalau kari ni besok2 makan lagi. cecah roti pun jalan

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum,
    Kalau agak2 nak kena perangat 2-3 hari, awatnya tak pos ke Bangi...orang bangi kebuloQ hari2 hu hu huhu

    ReplyDelete
  13. Saya selalu recycle lauk x habis jadi benda lain. Goreng cekodok plain.... confirm laku jugak ni.

    ReplyDelete
  14. Memang hangat ati bila kita penat2 masak, akhirnya jadi habuan tong sampah. :(

    ReplyDelete
  15. sekarang nabila rasa ok kalau orang tak makan,sebab masakan nabila "terlalu" sedap. haha. kari cicah dengan sandwich kosong pun dah sedap. mama nabila selalu buat. ;D

    ReplyDelete
  16. maunya tak geram.

    Hantar sinilah azie. Kami buat cicah roti canai dan roti prata .... hehehe

    ReplyDelete
  17. gulai hat perangat tu la lagi sedap..

    ReplyDelete
  18. Salam AA,

    Kari ikan bawal terbaik tu, memang kegemaran org utara, umah auntie semua masakkan jalan..Alhamdulillah

    ReplyDelete
  19. kalau sy sbelum masak akn tnya sapa nk makan...sapa tak nak, then mmg masak genap2...

    ReplyDelete
  20. susah juga kalau jenis makan memilih ek.. kalau sy rugi la..even buka selera kita kan.. tetap bedal jugak..sbb rezeki Allah bagi. isk..lagipun kesian kt orang penat memasak..huhu

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails