Saturday, February 2, 2013

Saya tak update apa-apa hari ini. Harap maklum.

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Sabtuday
02-02-2013


Hari cuti. Semua anak ada di rumah.

Tapi,

yang tua ada janji makan-makan dengan kawan-kawan di Publika.
yang nomot dua, janji jumpa kawan di Pavilion.

Tiga lelaki lain tak lekat di rumah.

Kebetulan PM Dato Seri Najib, mai kawasan taman kami. Saya jer tak rajin nak amik pot.

Lalu saya malas masak sangat. Menu dirancangkan disumbat semula ke dalam petisejuk. Paling mudah, Nasi Goreng Sotong. Memang tak sesuai sangat untuk lunch, tambahan pula cuaca panas membahang....!

Takpa, janji perut kenyang.

Minum petang:


Kuih Bakar. Import dari Pasar Pudu, cuma RM2 sahaja. Saya suka borong yang package RM2 ni terutama Seri Muka (hijau) yang enak tu, tapi dah habis pula. So Kuih Bakar pun syukur.
*pakej RM2 ni biasanya ada 10 pcs kadang lebih.

Mode: nak berendam barang 5,6 jam dalam kolam!




 ~...buaian di tepi Sungai Menghijau Lumut pun bagai kering kontang tanpa belaian kerana tanpa HISYAM menyertai, SERI BULAN terus terasa sangat segan...~




9 comments:

  1. lama nye kak berendam..hahahaha. panas bebenor gayanye. sedap kuih bakar.

    ReplyDelete
  2. bestnya berendam ya Allah...semalam tdoq dlm aircon pon berpeluh, ingat demam dah kebah tp belum pulih sepenuhnya, masak tetap masak tp x spt yg dirancang awal la kak azie.

    ReplyDelete
  3. Lamanya nak berendam Azie... baik2 ye.. kang kecut jari kaki tangan he he hehhhh

    ReplyDelete
  4. sedap nampak kuih bakar tu kak, ingatkan akak yg buat..hihi..

    ReplyDelete
  5. eh ni pun kira update la kak azie:)
    best berendam time2 panas ni.berendam sampai kecut hehehe

    ReplyDelete
  6. Sedap kuih ni...sayangnya dah berapa kali cuba buat tak jadi-jadi.Beli ajer lah jawabnya.
    Jom sertai GA slogan untuk Sitisya Butik Online

    ReplyDelete
  7. sedapnya kuih bakar tu...
    p/s..bestnya dapat berendam.

    ReplyDelete
  8. MemAng panas betui la ni...Lepas mandi pun berpeluh2..

    Murah rupanya kuih kat pasar pudu..kuih la ni satu 4 kupang

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails