Monday, February 4, 2013

“Dah takda lelaki lain?”

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Senin
04-02-2013


Kadang-kadang saya tak faham, bila ada orang yang degil tak bertempat.

Kalu sudah dikatakan, sudah diberitahu kita tidak berminat, tidak sudi nak berkawan waima nak berkenalan pun macam buang masa... kenapa masih tak faham? Kenapa masih nak kejar?

Tak faham bahasa? Tak malu macam dah takda orang lain lagi yang boleh diajak-sudi?

Saya meluat tengok gelagat orang yang ‘tak faham bahasa’ jenis tu.

Terutama lelaki, dah tak malu sangat dok kejar terhegeh-hegeh kat wanita yang terang-terang sebut dia sukakan orang lain.

Kenapa masih nak pujuk nak desak nak paksa?


Bak kata Abdul Wahub kepada Qhasidah anak Sadiq Sigaraga: “dah takda lelaki lain?”

*Entri berdasarkan satu watak dalam drama tempatan kita.

Update: KEBETULAN malam ini ada filem 3 ABDUL di TV2 pulak!





 ~...bagi SERI BULAN memang sudah tiada lelaki lain setelah mereka sama-sama berjanji berikar berkait kelingking walaupun anak dara Pak Imam masih ketegaq hegeh mengharap-hadap HISYAM membalas surat yang dikirim melalui Wahab Tiga Suku berupah sepuluh biji guli berkilat....~




17 comments:

  1. susah juga kak dalam soal cintan cintun ni, cakap apa pun tak jalan juga, dah terkena baru tahu rasanya kan..

    ReplyDelete
  2. Tulah mama pun susah nak kata...
    hehe rebung madu mama ada lagi dlm peti, lepas tgk AA punya agaknya esok boleh digayakan! tkasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. MAMA JU, rebung madu tu nak digayakan style apa? Gulai atau Masak Lemak Cili Padi? Sedap tuuuu...

      Delete
  3. Replies
    1. “Kalu di sini tahu, di sini tak hingin nak tengok muka di sana. Di sini menyesal!”

      “Di sana boleh balik di sinun!”

      *20% jer bukan 25%. hahahaha

      Delete
  4. Bapak marahhhhhhhhhhhhhhhh?

    hahahaha

    ReplyDelete
  5. hahaha..teringat ceghita p.ramlee..

    ReplyDelete
  6. pinggan tak retak,nasi tak dingin...org tak hendak...cepat2 la cari lain...boleh gitu..?

    ReplyDelete
  7. As salam Kak Azie,

    Mmg ada org gitu kan... Sudah 'cinta'lah katakan...hikhik

    ReplyDelete
  8. Sebab itu ..... org kata
    Cinta itu buta .... ehehehe

    ReplyDelete
  9. mata hati dah dibutakan.. tu yang tak pandang dah orang lain.. ;)

    ReplyDelete
  10. zaman sekarang nie ramai orang tak faham bahasa...walaupun kita dah tonjolkan body language...orang macam nie perlu diajar....

    ReplyDelete
  11. jgn kate tak paham bahase.. ade yang sanggup buat macam2 kalau org tolak.. mintak jauh la kak.. takut..

    ReplyDelete
  12. Kemahuan... kemahuan... kemahuan... Tekad dan azam...

    Perghhh.... Bila pilihanraya umum ni...?

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails