Thursday, July 7, 2011

Belajar Gerak Hati Seorang Isteri Dulu Sebelum Ada Dua Handphone...

Salam
Rabu memang hari merapu...
06-07-2011


Rata-rata kita ada dua handphone, kan? Yang lebih dari dua pun ada.

AA pun ada dua handphone. Satu untuk kegunaan harian dan peribadi, satu lagi nombor untuk urusan kerja-kerja luar. Rata-rata orang yang berurusan tentang peribadi tidak tahu nombor kedua, dan orang-orang yang berurusan tentang kerja luar tidak tahu tentang nombor peribadi yang pertama.

Pagi tadi terdengar isu tentang “spot check hp pasangan”. Alahai... sapa ler yang rajin yang nak check hari-hari.

Tapi dalam tak rajin tu la yang banyak terjadi. Biasanya kaum lelaki lah. Ada kisah, 14 tahun kahwin. Segalanya ok sahaja. Tapi setahun kebelakangan ini, suami tak lekang dengan hp. Ke bilik air pun kalu boleh nak bawak sekali.

Isteri mula syak dan akhirnya terbongkar si suami ada hubungan sulit dengan wanita lain (yang bergelar isteri orang).

Gerak hati seorang isteri ni jangan dibuat main. Dia kalu mula terasa tak sedap hati, dia akan siasat. Dan selalunya siasatannya memberikan hasil dengan cepat sekali. Jangan buat pasal > goyang jari...!

Lain kali nak ada skandal, guna dua handphone. Yang rahsia jangan tunjuk kat bini. Atau jangan guna masa kat rumah. Guna waktu di luar rumah sahaja. Hahahahaha! Azie, ko mengajar plak?

Alaaa... kita tahu laarrr. AA ada ramai kawan-kawan lelaki, memang banyak kerenah dan tipu helah depa yang dalam kocek baju Kedah AA nih...

Lagi satu, buat pakatan, kalu dah balik rumah jangan ada contact lagi. Jangan main sms depan bini. Letak jer hp tu atas meja macam tak kisah. Tukar mode mesej ke silent, so kalu tetiba ada sms mengejut masuk pun telinga lebar si bini tak sempat tangkap.

Dan dalam contact list, jangan bubuh nama skandal anda dengan nama yang bini tak pernah tahu atau kenal. Buat opposite way, e.g. jika kekasih gelap anda nama Fatimah (contoh) dalam contact list gunakan nama Nek Timah Bidan atau guna nama Leman.

Mana ko belajar semua ni Azie? Ada laaarrrr... hikhikhikhik!

Ada sesiapa yang terkena batang hidung yang mancung?

Atau hari ini makan Sambal Belacan Cili Padi? Relax aaarrr...!


Pic ni memang dari koleksi Moblog Azieazah_1868.

Lama betul hanfon jenis ini. Yang biru tu memang AA pernah guna, yang kuning tu ntah dari mana datang. Hahahahaha...!

Sekarang ni kalu bagi free pun lum tentu ada orang nak guna, kan?


~...HISYAM tidak pernah mengharapkan suatu kemalangan atau perpisahan berlaku antara SERI BULAN dan UDIN, tetapi bila UDIN hilang tanpa dikesan dan SERI BULAN bermenung macam ulat mabuk daun, bertinggung mengadap sarang tempua bersarang rendah, HISYAM tiba-tiba dilambung rasa kecewa...~












38 comments:

  1. wahhh sangat berguna tips ini, kahkahkah!

    ReplyDelete
  2. teringat topik pasal benda ni kat hot.fm pg td sambil drive nak ke ofis...ekekeeee

    ReplyDelete
  3. lani semua handphone canggih manggih..

    Untie AA, bak mai la BB se..haha!

    ReplyDelete
  4. hihi tepon ericsson dan nokia yg sgt lamaaaaaaaa

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum,
    Wallllah! bukan main lagi bagi tips ek?

    Realitinya, memang gitulah yang selingkuh wat kerja la la la ----> pengalaman depan mata ;)

    ReplyDelete
  6. DINAS:
    Kalu boleh guna, sila lah guna cikgu. Hehehehehe...



    CIK ECAH:
    Itu lah puncanya. Sian sorang Kakak tu (Kak Ros ek) yang nangis masa on air citer kisah suami dia.



    LIYA:
    tunggu budak2 ni kerja, baru bleh sambar BB!

    ReplyDelete
  7. ERI-CHAN:
    Memang. Sangat lama. Dah takda dalam pasaran pun.



    ANYSS:
    Salam.
    Kita kena berani menulis perkara fakta wpun ada kala ada orang yang terkena batang hidung.

    ReplyDelete
  8. Betul Kak AA,
    naluri isteri ni jangan dibuat main. Benda tak elok, akhirnya akan terbongkar, cuma cepat atau lambat saje...


    mana nak sorok..kan..kan..


    bila dah kena kat btg hidung sendiri, baru la tahu langit tu tinggi rendah..huhu.
    (manusia ni kekadang bila dah senang sikit, mudah alpa)

    ~saya emosi betul kalau bab2 ni , huhu....

    ReplyDelete
  9. salam..hehe..saya teringat kata kata seorg PI wanita org Thai diinterview oleh suratkabar kita..dia kata "org lelaki hanya boleh dipercayai setelah dia berada dlm kubur"..tapi kalau belum dlm kubur dia dah bertaubat tu kira bonus la kan..wallahualam

    ReplyDelete
  10. wah... tips yg mantops ni

    tak baek tau buek skandal2 ni... doso

    ReplyDelete
  11. zino pun ada dua hp.. dua2 tu bebas kalau nak buat spot check.. hehe

    ReplyDelete
  12. NAJWA:
    Amboiiii doktor kita niii.
    Setuju, bab naluri isteri. Bayang suami balik dinding pun dia boleh kesan tau. kan?



    SANIAH:
    Salam. Sila masuk terimakasih.
    Manusia mana yang tidak diuji, tapi kalu buat khianat dengan isteri, biasanya memang tak selamat.

    ReplyDelete
  13. IBU INTAN:
    Bagi yang ikut nafsu, lupa semua tu, kak.



    ZINO:
    Orang yang jujur, tidak akan pernah takut check yang spot atau yang tak spot. hehehehe

    ReplyDelete
  14. Kakcik ingat tadi yang kuning tu remote TV! hahaha...

    Setakat ini kakcik dan Abg Mus (iya ke????) hanya guna satu hp saja...

    ReplyDelete
  15. isteri orang yang ada skandal ngan laki orang tu mesti aksinya macam pelacur khelass pertama...dan isteri silaki orang yang ada skandal ngan bini orang tadi mesti laki dia suruh daftar jadi ahli kelab isteri taat...dan laki isteri orang yang berskandal dengan suami orang tu tadi tu mesti macamana ya? serupa kot dengan laki orang yang berskandal ngan isteri dia...

    eh, payah rupanya nak main tuduh2 ni ek? hehe3...pening kepala...

    ntahlah Azie...mmg dah tercatit sikap manusia akhir zaman camni ler...pompuan lebih ramai dari lelaki malah lebih berkualiti...bila cinta habis suami yang kurang berkualiti ni kena hati2...kualiti zahir kualiti batin...

    suami curang perkara biasa, tapi naper gaknya makin melambak isteri curang? naper gaknya?

    ReplyDelete
  16. goyang jari sambil mulut muncung... no..no..no... hihihihi

    sangat berguna entri kak azie nih....

    ReplyDelete
  17. ada dua hp gak..satu utk peribadi satu utk keje.

    dua2 husband boleh access...tak kisah, tiada rahsia. setakat hari ni la harharhar (gelak jahat!)

    ReplyDelete
  18. heheheh..emm..kdg2 ada 2henpon ni bagus..kdg2 ada yg xbagusnye..ape2 pon henpon sgt diperlukan la ni..hehhe

    ReplyDelete
  19. b-d-h kan, tu pun nak kena ajar ke? nak buat pe'el tapi tak cukup licik, kak azie plak lagi terer, hahaha >:)

    ReplyDelete
  20. Teman hanya ada satu h/phone..dan tak perlu lebih dari satu..
    kadang2 tak faham kenapa harus ada 2 hp...?

    ReplyDelete
  21. intuisi isteri jgn dipandang enteng kan k azie? hihi~

    ReplyDelete
  22. dolu2 saya rajin gak check hp sidia (arwah hsb)sampaikan ada nama yg pelik sikit pun sy siasat......lama2 dah tak larat..dah malas dah tak kuasa sebab dalam hati dah tkde rasa cinta...

    ReplyDelete
  23. Ohh..Familiar dg citer2 cam ni (psl Ate pun penah buat. Huh?? Ate penah ada 2 istri...kihkihkih.)

    ReplyDelete
  24. huhuhu..kak azie mengajar ni....


    saya satu je hp, suami pun sama

    ReplyDelete
  25. hahahaha...idea yg mntap!!!!...kalau terkena btang hidung nasib ler.....

    ReplyDelete
  26. Saya hanya ada satu hp, sejak dulu, hingga sekarang :)

    ReplyDelete
  27. lakiku cuma ada satu..tp tetap kena slalu check kan?ahaks..

    ReplyDelete
  28. MUNNA NGAN HUBBY PUN ADA 1 JE H/P...SETAKAT NI TAK BUAT LAGI SPORTCHECK SEMUA SEBAB MASIH PERCAYA LAGI PADA DIA... TAPI BILA DAH ADA TANDA2 TU HARUS WAJIBLAH KITA BUAT SPORTCHECK....

    ReplyDelete
  29. kak azie dah bagi tips kat depa pulak.....huhu...tapi walaupun kak azie tak bagi tips tu rasa nya memang ramai dah praktik macam tu kans...

    chek pakai satu henpon cukup lah..yang satu tu pun dah nyawa-nyawa ikan..dah brapa kali terhempas ke lantai...

    ReplyDelete
  30. KAKCIK:
    Aik? Takkan curiga kot? ehhh tengok gaya, Abg Mus tu setakat satu hp jer tu. Aminnnnnnn....:)



    Kak QUEENIE:
    Kualiti tu perkataan yang saya suka Kak, tapi itulah yang susah kita nak jumpa sekarang. Pada saya, perempuan yang baik untuk lelaki yang baik.
    Terimakasih, saling berpesan-pesan.

    ReplyDelete
  31. EELOBOR:
    Entri ini sangat ringkas, tapi diharap maksud/mesejnya sampai. Ambil mana yang sesuai sahaja...



    ANA:
    amboiii.. nakal ya. Tak baekk tau. :)


    CIK CERIA:
    Tetap kena ada hanpon, walau dalam apa keadaan sekali pun, kan?

    ReplyDelete
  32. KUCING OREN GEMUK:
    Ahaaaaaa! saya kan kakakkkkk...? hahahaha



    LANA BULU:
    Mengikut keperluan agaknya, bang. Masin-masing ada alasan. Jangan sampai nak buat alasan.



    GADISBUNGA:
    Betul tu. Kena beringat sebelum kena. hahahaha

    ReplyDelete
  33. NYANYI SUNYI:
    Ops!



    KAk ATE:
    uishhhh....?



    YUS:
    Mengajar benda tak pendah YUS... sapa nak ikut, ikutlah. hahahaha

    ReplyDelete
  34. MULUT PAYAU:
    Memang sengaja nak bagi kena batang hidung, takkan nak smash batang penyapu lak, kan? hahahaha



    DADDY ZIYYAD:
    Pager ada berapa doktor?



    HAMIZAH:
    Ohhh harus. Tapi kena ada teknik yang bijak, jangan sampai terganggu diri. ops!

    ReplyDelete
  35. MUNNA:
    Itulah dinamakan instinct. Hanya isteri tahu gerak laku suami.



    SITI MURNI:
    Nanti beli jer yang baru. Bagi nyawa kuda plak. hehehehe

    ReplyDelete
  36. yg kuning tu cam hp Alcatel je...acu penah guna hp tu dulu

    ReplyDelete
  37. org pompuan tanpa hp pn bleh bc gerak hati!
    hebat nyer pompuan!

    Sape nak angpow?

    ReplyDelete
  38. Hi Azieazah, I guess I'm one of the few who don't own a handphone. Anyway, I hardly make calls, nor receive....maybe once in 2 weeks, ha ha.
    But the latest Blackberry 10 looks very good.
    You have fun and keep well.
    Lee.

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails