Sunday, July 3, 2011

“Sebut ZIZAN lagi, Azie?”

Salam
Ahad
03-07-2011



Penat yang belum tenat, diharap tidak melarat. Mujur menaip di draf tidak perlu menulis tangan macam orang menulis surat.

Makan tetap boleh walau tak berapa lalu, tapi gerenti tak ada orang yang percaya (esp. HISYAM).

Kerja kena buat, jika tidak mahu dikerjakan. Ikhlas lagi redha. Supaya di dada ada bunga, dalam jiwa sukma ada rasa dan warna.

Semalam Sabtuday, kerja sorang (lain orang ramai cuti). Plan dalam batu jemala (yang kadang-kadang ada batu besar duduk), nak update some stories, atau print beberapa articles, tapi bahana akibat ubat selsema, terlena di meja sampai 2 jam.

2 jam?? > boleh gitu Azie? Tidor kat meja kerja sampai 2 jam? Yeahhh.. boleh. Studio aku punya semalam. Cewahhhh.

Sampai mimpi, I tell you! I mimpi si pelawak ZIZAN. Cisssssss! Tapi I takleh citer apa isi mimpi, sebab ngeri. Ahaks!

Gamaknya sebab semalam tulis nama ZIZAN as tajuk entri, kot.

Pastu sambung kerja luar di luar kawasan KL, sampai petang. Mujur tak tido lagi kali ini, sebab tak sempat pun. Kalut sampai lunch pun lajak sampai kul 6.30 petang. Balik KL, makan dengan My TOKLAKI.

Harini, dah plan nak kuar dengan rakyat seisi rumah nak pi tengok KL Gangster yang ada ZIZAN. Aduhhhh....




Dua orang yang berbeza warna kulit, berbeza citarasa, berbeza bahasa sekalipun, tetap boleh berganding baik, berkombinasi yang indah, berbahasa yang saling memahami lagi mengerti, lalu kenapa kita memilih untuk memberontak seolah-olah hanya kita yang ada otak? Idea demonstrasi tu akan jadi basi suatu hari nanti....


Selamat bersantai everyone!




~...malam itu nyaris menjadi malam celaka buat SERI BULAN yang diterkam si muka hitam, lebih celaka bila JALAL yang hampir ditangkap tertiarap, lalu sebelum HISYAM yang masuk menyerap, SERI BULAN rela melepasnya dan berjanji tidak bercakap...~









20 comments:

  1. Assalamu'alaikum Azie...


    'maaf atas segala kekurangan, ya.' :(

    ReplyDelete
  2. ckLah pernah mimpi M Nasir...hehe

    ReplyDelete
  3. Salam KAKCIK:
    Takpa, samalah juga dengan saya...



    CKLAH:
    M Nasir nyanyi tak? Atau dia hanya berdiri tegak macam Hang Tuah? hehehe

    ReplyDelete
  4. AA
    pls bawak tisu sekotak dua... Zizan mati taw, sob3

    p/s: wink kat aaron for me, k? heheh

    ReplyDelete
  5. Laaah... Kak Azie mimpikan Zizan ke? hehe... mimpi apalah ye..

    Nida pun selalu mimpikan artis... siap ada yg jadi driver Nida lagi dalam mimpi tu...

    ReplyDelete
  6. kalu tido smpai 2 jam tu..ngantuk dan penat sgt tu..hhehe

    saya pom penat smlm..sukan punya psl..hehe

    hepi weken kak azie..

    ReplyDelete
  7. selamat pagi kakakku.
    ayu teringin nak mimpi artis..
    tapi tak pernah tau..

    pernah mimpi bertemu geng2 blogger..
    ramai.. tapi sorang pun ayu tak kenal..
    hope antara dlam mimpi tu adalah kak azie dan kakcik..
    mana tau,.. menjadi kenyataan..

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum,
    Selamat berhari minggu sekeluarga...

    sukernya nengok ayaQ tembikai (letak leici leh?) berganding sama fresh oren tu la la la...mmm terfikir pulak kalau dua jus tu kita campoQ, cam mana lak rasanya ek? cer criter!

    ReplyDelete
  9. Idea demonstrasi tu akan jadi basi suatu hari nanti....

    saya juga amat berharap begitu .. sudah rimas rasanya .. adakah negara kita sama macam mesir dan negara-negara lain yang sewaktu dengannya ?

    ReplyDelete
  10. saya dah tguk KL gangster tu..memnag best..lebih2 lg sbb zizan ada...

    ReplyDelete
  11. azie..
    lunch lajak sampai 630pm?
    baik puasa...kan?

    ReplyDelete
  12. happy weekend kak azie...:)selamat bersantai sesantai-santainya...

    macammana la tak mimpi ZIZAN...hehe...

    ReplyDelete
  13. Salam Azie.. Dah sihat nanti bolehlah makan sakan, cover yang lepas-lepas tu..

    ReplyDelete
  14. SOM:
    Mula-mula I terfikir-fikir, betulkah FADIL mati dalam citer tuh? Sebab tidak ditunjukkan. Riak muka AARON pun agak mengelirukan. Tapi bila dah balik tadi, baru I faham... memang FADIL mati. sedih!



    NIDA:
    Mimpi yang tak menyeronokkan. ZIZAN kacau Kak Azie dengan lawak bijaknya. hehehehe

    ReplyDelete
  15. MEK SARAH:
    Kak Azie makan ubat selsema. Itu yang lalok semacam tuh.



    AYU:
    Ahaa kena doa bebanyak ler kalu nak dapat mimpikan Kak Azie. hahahaha



    Kak QUEENIE:
    Betul. Sangat setuju!

    ReplyDelete
  16. ANYSS:
    Salam.
    Yup. Tembikai Laici berganding dengan Air Belimbing.
    Wooo kalu campur, rasanya pasti tetap manis dan sejuk!



    Bang HAMZAH al-LAVENDARI:
    Saya yakin Abang sangat faham maksud ayat saya yang sebaris itu.



    NYANYISUNYI:
    Betul. Sangat setuju!

    ReplyDelete
  17. AKAK:
    Betul tu Kak. Kalau mengizinkan, baik puasa, kan? Tak rancang boleh lajak lunch macam tu.


    SITI MURNI:
    Agaknya ler kot. Kalu kita dok ingat seseorang, selalunya memang akan mimpi, kan?



    CHE MID:
    Memang nak makan sakan pun!

    ReplyDelete
  18. assalam azie..sampai mimpi zizan tu..minat sangat ngan maharajalawak le tu..
    azie..acik dah lama beno tak tengok wayang...lebih 20 tahun dah rasanya..

    ReplyDelete
  19. ACIK ERNA:
    Salam. Nak kata minat sangat pun tidak juga. Ada banyak siri tu saya terlepas.
    Dulu saya minat wayang, sekarang ni, pilih2 cerita, itupun anak-anak yang belikan tiket dan ajak teman.

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails