Tuesday, July 5, 2011

“Kenapa Kakak Mesti Cukai Adik?”: sebuah cerita biasa...

Salam
Thalatha
05-07-2011



Kesibukan menjengah semakin mendekat dan mendesak. Kalu menghimpit badan jadi kurus, ok jugak, tapi... jangan mimpilah Azie. Baik mimpi makan nasi.

Lupakan sebentar kisah sepasang sahabat baik yang sering tertera di kaki setiap entri. Terlalu panjang akan membuatkan kisah itu tidak berapa indah lagi, nanti. Kekalkan begitu atau lupakan saja. Tiada masalah.


Kisah tertunda di bawah kategori tayang-tayang:

Lengang lagi, orang belum bangun tido kot.


Rak paberet bila masuk bookstore; Times. Untuk rujukan kerja skulah dia.


Siri Diary of Whimpy Kids


Mak Tarzan orang kampung, jadi baca kisah Budak Kampung.



Ulangtayang gambar, tapi tiada ulang ulas.



Menghayun kaki dalam foodcourt nan luas dalam Pavilion, tapi tiada satu pun yang terpikat. Orang pulak ramai. So tukar plan.



Pertama kali bagi Mak Tarzan, dibawa berjalan melalui bridge khas menuju KL Convention Centre, masuk terowong tembus dalam Suria KLCC.


Ice blended, menggigil sampai otak. Mujur aku tak try.


Candid; tak sengaja. Mula-mula bisik ntah apa. Pastu, “give me five!!”


Dah lama tak try ini, masih ok di tekak. Tapi tak boleh selalu. Macaroni Prawn with Cheese. Twinning English Tea. > minum teh ni enak nyaman, belajar minum dari seorang sahabat bernama CALUK from CALUK CORNER.


Meraikan ulangtahun sama bulan (cara kami). Kami sama-sama lahir Julai.


Kenapa kakak mesti nak try makanan adik?

Kakak 1.


Kakak 2.



~...hanya SERI BULAN yang tahu, HISYAM berdarah keturunan Pahlawan Semantan campur Siam, tetapi dia tidak pernah beriak bagai pendekar, kecuali pernah bertanjak tidak sumbang ke belakang JALAL walau tak tumbang, tetapi anak dara Pak Imam yang mendengar cerita terasa hatinya kembang...~







17 comments:

  1. Selalunya kakak yang mengalah untuk adik...

    ReplyDelete
  2. betul tu...slalu kakak yang kena pau...ni terbalik hehehehe

    ReplyDelete
  3. kegunaan adik adalah untuk dikotak-katikkan, hehe

    ReplyDelete
  4. kakak nak try test dulu... takut podeh ke, masin ke ... kakak nak jaga keselamatan adik je!

    ReplyDelete
  5. Anak-anak perempuan memang begitu AA. Berbisik, senyum-senyum dan kemudian berderi ketawa sesama mereka mesti ada. Kita lihat kekadang suspen....

    Makan sepinggan pun mereka tak kisah jangan kata nak rasa....

    p/s: cantik anak-anak daranya...

    ReplyDelete
  6. Azie...
    cukai mencukai permainan adik beradik...
    selalu mendapat contoh terdekat... ibu cukai abah...

    ReplyDelete
  7. jgn kata kakak, abang pun cukai makanan adik perempuannya. hahahaha. baru la rapat silaturahim adik beradik :)

    ReplyDelete
  8. eh, sumer girl ehh.. wah, girl power tuh..:)..

    ReplyDelete
  9. acu & kakak pun macam tu...sama juga dengan kawan2...mesti nak cuba terumata nya kalau 1st time masuk ke restoran baru

    ReplyDelete
  10. Happy Belated Birthday kak Z...
    maaf lambat wish...

    ReplyDelete
  11. Kak Zai ketinggalan keretapi tapi masih dalam Julai kan happy birthday azie semoga berbahagia selalu.

    ReplyDelete
  12. huhuhu....saya suka perkataan cukai tuh. sama jer ngan budak laki masa kecik dulu mesti kena cukai ngan abang2. huhuhuhu

    ReplyDelete
  13. bahagianya...sooooka saya tengok! dari kedai buku, tengok wayang dan paling best opkos lah makan2...:)

    terus rasa lapar....!

    ReplyDelete
  14. seronok tengok keakraban adik beradik tu :)

    ReplyDelete
  15. bestkan teh tu he he --> tgh mencari masa tuk melawat kawasan nanti roger kalau dpt curi masa he he

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails