Monday, July 4, 2011

Lalok...!

Salam
Monday yang sedikit blues!
04-07-2011


Letih dengan sedikit lalok ubat selsema.

Bergegas juga ambik tempahan Tart Nenas tadi. Untuk pelanggan baru di Ampang Park esok, dan juga yang di Kajang.

Malam ini letih bersambung. “Tak peraya” nak merempit mana-mana blog pun.

Nak sebut satu perkara/rahsia di sini;

jika ingin nak tahu pasal HISYAM dan SERI BULAN, sebenarnya mereka berdua pernah berada di negeri Johor beberapa tahun lamanya.

Harap-harap adik di Johor itu bersabar untuk sebuah pertemuan. Cuma nak pesan, jangan mengharap sangat, mereka itu sangat pemalu. Ahaks!


Aku suka gambar kenangan ini, 5 minit bermotor jarak dari Rumah BONDA di Perak. Ya, memang dekat dengan laut.

Goodnite everyone!



~...ketika musim padi mula memberat di hujung tangkai, emping wangi yang enak lemak hasil ditumbuk lesung kaki, irama mendayu dibawa angin malam, HISYAM hanyut sendirian di serambi terkenang SERI BULAN yang merajuk tidak terpujuk...~







8 comments:

  1. jauh di Johor nun rupanya Hisyam & Seri Bulan :)

    ReplyDelete
  2. bila acik masuk kesini..memang tertarik nak baca tentang kisah hisyam dan seri bulan..tapi sikit sangat..boleh panjangkan sikit..he he

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum,
    tart nenas oh tart nenas!
    Rehatlah. Panjat katil awal sikit ya ;)

    ReplyDelete
  4. samalah mood kita hari nie..


    oh hisyam..
    oh seri bulan..

    daku tunggu..

    ReplyDelete
  5. johor tu kat mana hujung tanjung kat tanjung piai hehe

    ReplyDelete
  6. hmmm...sebut tart nenas, terbau keharuman suasana raya...bulan puasa pun belum ni.

    ReplyDelete
  7. hmm mmg cantiklah gambar tu kak azie.

    Saya suka makan tart nenas time raya..:)

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails