Saturday, July 9, 2011

Bila Sunyi, AA BERSIHkan Rumah...

Salam JumAAt
08-07-2011


Sunyi...!
bersebab.

Runsing...!
tanpa sebab.

Sunyi hari ini, kerana budak-budak yang berempat itu diangkut si MyTOKLAKI balik Jemapoh sehingga hari Ahad.

Wuaaaa....! AA tak ikut sebab esok kerja dan akan menyambung kerja luar sehingga seharian esok.

AMOI pun tak ikut sebab ada latihan harini.

So, kami akan tinggal berdua sepanjang hujung minggu. Ohhh... balik kerja terus rasa sangat sunyi!


Rindu kat budak yang Manja Kededek nih... 4 kali aku telefon tadi.

####

Citer lain:

Dah lama tak masak Ayam Masak Merah.

Masak untuk dinner semalam, selama ni masak menu ini simple saja, kali ini masak ikut gaya My arwah AYAH. Bubuh santan.

Lazat sampai tak cukup nasik seperiuk!

****

Runsing tanpa sebab.






Tapi tetap bersebab, kan?


####


Citer lain lagi:


Atas saranan “mengarut” kawan aku ini, aku belum lagi ikut cadangan itu.



Spek baru ini menggantikan spek lama yang patah riuk (lagi teruk) yang dipijak oleh si minah rabun iaitu aku!


Spek ini salah satu hasil untung jual Tart Nenas!






~...Lali dengan kritikan dan kutukan, SERI BULAN tidak langsung melihat pujian HISYAM kerana memasak Lempeng Kelapa Garing itu sebagai satu agenda tersembunyi lalu dia bersedia andai ketika berjalan di tepi baruh nanti bakal ditolak mengejut ke telaga buruk...~










26 comments:

  1. hahaha... takde langsung sebut nak BERSIHkan rumah

    esok kita tak sunyi, esok kita berjimba kek skolah

    ReplyDelete
  2. Aziazah..dah siap BERSIHkan rumah.petang tadi..esok masak2 je..
    sihat ke tak..masak2 agenda no.1 waktu bercuti..

    ReplyDelete
  3. esok...pagi baru nak buat operasi BERSIHkan rumah..mlm ni nak bersantai2...

    ReplyDelete
  4. nk komen satu je..satuu jeee..licin nye kulit O.O

    ReplyDelete
  5. sweet spek baru ala2 pfor gitu :D

    ReplyDelete
  6. MUN:
    Pernah dengar orang sebut “makan gambar”? Kak Azie tak makan gambar, sebab tu kena touch up gambar tu, dan cucuk susuk lebih skit. Ahaks!

    ReplyDelete
  7. kat rumah i ni pun sedang diadakan operasi memBERSIH..bnyk brg nk dibuang..yg rosak..yg dh sendat..dh lusuh..hehe jgn salah sangka..

    ReplyDelete
  8. azie...
    cantik spek...
    hehehehe.....

    ReplyDelete
  9. 1. Bila mereka ada di rumah walau tak dilek sentiasa rasa lega. Tapi bila ke rumah atoknya kesunyian melanda. Rinduuuu hehehe....

    2. Kesian banyak temapt kotor tidak diBERSIHkan. Elok juga kalau ada kerjasama utk membuat kerja masa cuti ini AA...

    3. Di JB yg jauh di selatan pun jem memanjang gara-gara asal jalan menghala ke utara mesti ada road-block!! Tol dah byar pun pintu palang tak terbuka sebab jem.

    4. Cantik spek baru,matching dgn raut muka:)

    ReplyDelete
  10. AA
    Dah settle kat rumah you, boleh tolong settlekan kat rumah I pulak tak? Sementelah I gering nih, bolehlah, eh eh eh??

    Specs lama dah patah riuk ke? Tak dpt claim insurance? hehe..

    ReplyDelete
  11. Waah cantik tuan dan speknya..hehe

    Awat depa tak pi BERSIH kan masjid2 dan surau2 yg terbiar..ada pekdahnya..(tiba2 lak..hehe)

    ReplyDelete
  12. nk tgk berita nati guaner..

    saya pun nk bersihkan rumah nih..

    lawa spek dgn tuan spek..

    ReplyDelete
  13. cun la kak azie pakai spek..! hihi~

    *haritu adik saya si boboy tu gi camping 3 hari...pun mak saya rasa sunyi. hihihi~

    ReplyDelete
  14. Spek dan org yg memakainya nampak berseri2. Silau Ate...hehehe. Syantik spek tu sesuai dg muka AA. Seyes, bkn pujian kosong, psl Ate berpengalaman keja sbg cleaner di kedai spek :)

    ReplyDelete
  15. come lote pakai spek tu......

    p/s...jom pakat bersihkan rumah...

    ReplyDelete
  16. memang seswaaiii spek tu dengan AA, ikhlas nih!

    ReplyDelete
  17. cun..nampak muda 10 tahun..heheheh..

    IDA nak BERSIHKAN HATI ....

    ReplyDelete
  18. Kak Zai pun nak buat spek barulah nampak muda hehe....

    ReplyDelete
  19. Sallam AA,

    Memang sunyi kalau tak ada anak2 kat rumah, kalau dah biasa macam saya ni taklah rasa sunyi sangat.

    ReplyDelete
  20. Salam Kak Azie..

    Nida kalau sunyi.. pi tidur...

    Cantik sungguh spek itu... nampak usia 10 tahun muda ke belakang..;)

    p/s: sedih melihat keadaan malaysia sekarang... takut apa akan jadi seterusnya.. adakah keamanan itu akan tercalar atau akan terus menjadi milik Malaysia... hmmm

    ReplyDelete
  21. Assalam aziezah

    Cantik spek... preet...preettt

    ReplyDelete
  22. UWAAAAAAA.... kak AA mintak mahap lambat sampai sini skrg kat ofis semua URL blog dah kena block jadi tak leh BW siang2 lagi memalam je boleh itu pun kat umah sndiri ni ha baru elok demam sorry morry satu lorry ye kak !!

    ReplyDelete
  23. beseghi nya tgk gambaq dgn spek tart nenas tu...hehehee

    ReplyDelete
  24. Glemer arr posting muka buku cek ada lam blog AA.... ;)

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails