Saturday, July 23, 2011

Latihan Menulis Entri Pendek: Seksa...!

Salam
Sabtuday
23-07-2011


Kerja. Fakta bukan mereka-reka.

Lupakan sebentar pasal kawan baik atau kurang baik itu. Sebenarnya semua orang baik, tapi kita sendiri yang kurang baik kerana merasa orang lain tidak baik. Kan?

Yang pasti aku sangat sayang pada kawan aku itu.

Story ringkas yang timbul idea dari FB.




Aku berhasrat nak balik minggu depan.

Sekadar pemberitahuan perkara yang dirancang lama. Jadi atau tidak, belum pasti.


*Alasan: kerana aku dah tak boleh nak jadi macam aku yang biasa lagi. Dah tak terdaya nak jadi diri sendiri melalui penulisan sendiri. Dah payah! Lemahnya aku...



~...enjin generator terpadam sendiri membuatkan Mak Utih melatah tidak tersukat patah sedang Pak Utih masih di serambi melayan asap merawang di depan mata dan SERI BULAN terpegun tidak berkutik di penjuru laman kerana HISYAM yang terperanjat macam telinga kena jentik...!~








19 comments:

  1. Dah lama rasa 'hilang identiti' sendiri di blog sendiri.

    p/s - entri terbaru kita mcm luahan perempuan midlife crisis je...haha

    ReplyDelete
  2. AA macam ada simptom menuju kearah wanita lebih matang.... Jangan lupa ambil supplement EPO utk mengatasinya... Kalau lain pun tak apa EPO baik utk kesihatan...

    ReplyDelete
  3. EPO bagus juga untuk kulit.. :P

    kite pun balik kampung minggu depan. harap2 takde halangan...

    ReplyDelete
  4. kakakku.........
    lama tak singgah sini, walau hati meronta2..
    ayu pun hilang kawalan ketika umai demam..

    mujurlah 3 hari semuanya dah berlalu...........

    kak...........
    jom kita berblog entry kontot2..

    PS: amalan family kak ya? seperti ibu ayu.. bila seminggu bakal berpuasa... kami bergotong royong selain tahlil di pusara atok dan nenek

    ReplyDelete
  5. azie..entry pendek???memang seksa nak melaksanakan nya..dari sekolah lagi cikgu dah pesan "tulis ayat pendek saja untuk mengelakkan kesilapan" tapi..saya masih menulis panjang lebar macam nak buat novel...hehe macamana ye nak tulis pendek?kena belajar ni..

    ReplyDelete
  6. entry pendek pun tak pe...
    sesekali best gak buat entry cam ni..

    sepatutnye hari ni pun nk balik kg tapi en somi ade training 3 hari pulak tu...anak no 3.ade xtvt kt sek..esok yg no 2 nk gi istana budaya nk tengok teater...

    makin besar ank2 lg byk xtvt dia org ni..

    ReplyDelete
  7. entry pendek pun tak pe...
    sesekali best gak buat entry cam ni..

    sepatutnye hari ni pun nk balik kg tapi en somi ade training 3 hari pulak tu...anak no 3.ade xtvt kt sek..esok yg no 2 nk gi istana budaya nk tengok teater...

    makin besar ank2 lg byk xtvt dia org ni..

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum,
    lama2 nanti biasalah. Kalau tidak dimulakan langkah pertama, selamanya tak akan bergerak kan?

    ----> tapi saya lebih suka yang dulu...penuh rencah dan perasa. Home made punya ;)

    ReplyDelete
  9. entri pendek, entri panjang, tak kisahlah. janji ada entri :D

    ReplyDelete
  10. walau pendek..jika sampai maksud dan terkesan di hati..itu yg terbaik..

    Btul kak AA..kita sebenarnya yang tak baik kerana menilai orang tak baik..hmm insaf

    ReplyDelete
  11. kadang2 hati sendiri mengumpat orang...mujahadah nak jadi org baik...

    ReplyDelete
  12. Hehehe....minggu ni ckLah kehilangan kata2...

    ReplyDelete
  13. AA..esok jugak ada program nak balik kekampung..

    ReplyDelete
  14. Eh balik kampung ke mana tu ya.. Kedah ke

    ReplyDelete
  15. KAK KUJIE:
    Hahahahahaha....! Kita kan sebaya?



    KAK ZAKIE:
    Nanti saya usahakan yer. Thanks Kak. Sekali sekala merepek merapan, memang best!



    KAK NGAH:
    Seronok jika dapat balik kampung, menyambut awal Ramadhan bersama sanak saudara.

    ReplyDelete
  16. AYU:
    Syukur, kesihatan UMAI semakin baik.



    SANIAH:
    Kita pula menulis entry pendek sebab takut tertulis perkara-perkara yang menyakitkan hati pembaca. Wpun tidak langsung berniat begitu.



    AIN NORAINI:
    Bila anak makin besar, makin panjang langkah masing-masing. Pastu ada lak yang jenis payah kita nak ajak ke mana-mana. Semua nak gerak sendiri jer... Aduh

    ReplyDelete
  17. ANYSS:
    Salam.
    Kita tambah asam cuka dan garam belacan plak la, kan? :)



    DINAS ALDI:
    Cikgu, saya pun tak rancang, segalanya mengikut jari dan cerita yang hendak ditulis.



    KALAM HATI:
    Terimakasih.

    ReplyDelete
  18. ERI-CHAN:
    Ala.. kadang-kadang. :)



    CKLAH:
    Kehilangan kata, tapi tidak sampai kehilangan idea, kan?



    ACIK ERNA:
    Saya balik minggu depan, insyaAllah. Tak sabar dah nih.



    CHE MID:
    My MAK dok Penang. Tapi saya balik Parit Buntar, Perak.

    ReplyDelete
  19. Hah..mak ndak gi gotong royong ya bg babat2 kita ni semua turun..hihihi

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails