Sunday, July 3, 2011

Makan-makan, Merapu, Tentang Aku...

Salam.
Malam minggu.
03-07-2011



Balik dari menonton KL Gangster. Memang akan ada ulasan mengenainya. AA akan menulis tentangnya. Nanti.


Salah satu cara orang meraikan ulangtahun bini dia. Makan berdua.


Sebenarnya,

AA teringin nak ulang makan menu ni; Yee Mee Kungfu, yang menjadi paberet sejak bertahun lamanya.

Dah lama tak makan, sebab di area tempat kerja sekarang, try sekali terus reject! Tak leh lawan dengan yang biasa makan di area Bukit Bintang dulu. Beberapa kali try dalam Times Square pun ok gak.

Yang di Kelana Jaya, (Penang Street) tu pun ok gak, tapi jawooooohhhh...!


~...pernah sekali, bila HISYAM merungut rindukan Lempeng Gula Melaka campur Kelapa Parut yang sedikit hangus, Mak Utih bergegas parut kelapa di subuh buta, tetapi SERI BULAN yang disindir tidak pandai memasak lalu dia merajuk bawah pokok cermai berdaun lebat...~








5 comments:

  1. sedapnyee!!sy prefer kue teow kungfu..yg paling best penah makan time kt u dulu..kat pj..skang taktau ada lg tak kedai tu..mmg terbaekkk!

    ReplyDelete
  2. Ate ni sloww..birthday sape? AA?

    ReplyDelete
  3. KALAM HATI:
    Yup, saya pun gemar juga Kuey Teow Kungfu! Kalu dah jumpa sedap di tekak dan menepati selera, memang dok ingat jer kedai tu, kan?



    Kak ATE:
    Besday saya kak, dah lepas. (1 Julai lalu).

    ReplyDelete
  4. Happy Belated Besday Kak Azie !


    Kita selang dua hari rupanya..

    ReplyDelete
  5. AZRINA:
    Yeah.. Selamat Ulangtahun Kelahiran juga buat AZRINA... Moga sejahtera dan ceria selalu.

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails