Tuesday, July 26, 2011

Control ~ Option ~ Shift = Command...!

Salam
Monday
25-07-2011


Demam selsema berulang lagi. Pelik aih, lately kerap sungguh beringuih. Dah ler minggu lepas, aircond kat ofis tuh baru servis, then satu lagi aircond dalam bilik rehat (yang biasanya aku sorang jer monopoli time lunch) yang rosak sudah repair.

Sejuk menggigil. Jarang-jarang guna stoking, tapi lately, hari-hari pakai stoking dalam ofis, dan selimut selendang 24 jam! Masa tu dok bayang, kalulah kat umah macam tuh, bleh lena tanpa gangguan.... aduhhhh nikmatnyer hidup! >> betul ker nikmat?

Kalulah hidup boleh di“control” kemudian diberi banyak “option” tentu banyak perkara yang boleh kita “shift”, kan?

Ini mungkin akibat aku merajuk seminggu dulu tu kot? Saja cari pasal.

Entri santai ini sengaja ditulis, sebelum beberapa entri nak menyambut Ramadhan.


Terimakasih atas sokongan:

Dalam kapalterbang kot. Bleh on IPad eh?

*****

Perkhabaran terkini tentang program Reunion skulah lepas raya:

Ada tugas menanti...! Lama dah tak buat kerja nih.



Lastly, sebelum terlupa:

Selamat Ulangtahun Kelahiran, today, to kawan blogger YAN




~...besar sungguh hasrat mereka agar selepas 10 atau 20 tahun akan datang akan ada reunion yang akan menghimpunkan semua muridnya, dan ketika itu betapa bangga untuk menunjuk kepada warga Kampung Separuh Desa, HISYAM akan datang berpimpin tangan dan berganding jari bersama SERI BULAN tanpa segan...~









36 comments:

  1. nak terbang mana ni kak?
    semoga cepat sembuh ye..banyak minum air, terutama suam.

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum,
    Moga2 cepat sihat. Tak best dok lagu tu, puasa dah dekat. ketahanan diri kena lebih kental.

    Byk2 minum ayaQ suam no

    ReplyDelete
  3. hnngghhh...rasa2nya kat gambor no 2 tu ada salah ejaan kot...isy isy isy....

    ReplyDelete
  4. semoga sihat kak AA.........

    aduh, kalaulah semudah itu......
    lama ayu nak tekan2...


    PS: selamat menjayakan renion ya

    ReplyDelete
  5. SYA:
    Kak Azie tak upaya nak terbang ke mana lagi dah.
    Tu orang lain yg terbang.



    ANYSS:
    Salam.
    Tu la. Dah nak dekat posa ni, ada saja penyakit yang dekat.



    Kak QUEENIE:
    Terimakasih kerana nampak kesilapan tu.
    Sebenarnya bukan kat pic no 1 jer, tajuk pun salah tadi. Saya dah edit. Thanks ya.

    ReplyDelete
  6. AYU:
    Kalu semua semudah itu, terlalu senang pula hidup kita ni. Tak best la kalu takda challenging!

    ReplyDelete
  7. Selsema ya Azie...
    Alah kesian dia.....

    ReplyDelete
  8. tak sihat ye...makan ubat dan byk2 berehat...semoga cepat sembut yer...

    ReplyDelete
  9. saya pom sama ngan kak azie..selesema..huhu

    ReplyDelete
  10. semoga cepat sihat azie, ramadhan dah tak lama lagi, harap2 sihat sebelumnya...

    ReplyDelete
  11. CKLAH:
    Begitulah. Sedih sebab CKLAH pindah pun iya jugak!



    AIN NORAINI:
    Tak dapat nak berehat pun, kerja jer macam biasa.



    MEK SARAH:
    Ada dadah best? Kongsi bleh? hehehehe

    ReplyDelete
  12. CIKGU NORMAH:
    Terimakasih. Harap2 gitulah.



    HANEZ:
    Salam kenal. Sila masuk, terimakasih.
    Suka nama U. Sweet.

    ReplyDelete
  13. akak pakai ipad ker...
    saya tak mampula nak beli..
    laptop saya pun skrg kalau on bunyi macam helikopter rosak kipas dia....hahaha....tapi lepas dah lama2 atas cooler baru dia diam...haishhh

    mcm mana buat link direct kat bhgn komen ek...?ajarla sikit..buta IT ni

    ReplyDelete
  14. Hello Aziezah, macham ni dalam office sejuk pakai stoking, how you nak datang holiday ke Toronto? Ha ha ha.
    Your air-cond agak2 about maybe 19'c?
    Sini temp jatuh macham chimpedak down to -28'c!!
    Our windows all get iced up.
    Tetapi sekarang, alamak, panas macham Petaling street at noon! 30'c!

    Lagi dua bulan start getting cold again for Autumn.
    Anyway, you keep well, have fun.....Lee.

    ReplyDelete
  15. kalau puasa lagi lah bertambah sejuk... mau dua lapis stokin hehe

    ReplyDelete
  16. ERI-CHAN:
    TIDAK.
    Kak Azie tak guna IPad. Itu pic kiriman seorang kawan yg memantau blog ini dalam travelnya. Dia guna Ipad... pic macam dalam kapalterbang.

    “Link Direct” yg macamana? Kak Azie tak faham. Kak Azie buka komen macam biasa jer.

    ReplyDelete
  17. UNCLE LEE:
    Ayooo kalu saya holiday ke Toronto, saya tak keluar rumah. Tidor saja. Hhahahaha.

    Bila UNCLE mau holiday lagi Petaling Street? :)
    Have a nice day UNCLE!



    ZINO:
    Dengarnya, bulan puasa ni kita akan alami kepanasan berpanjangan.

    ReplyDelete
  18. ERI-CHAN:
    Kak Azie rasa, U maksudkan pic yang ada komen-komen dari FB tu ya?

    Itu adalah picture. Kak Azie captured dari FB sebagai picture, dan upload masuk blog (I snap that part saja).

    ReplyDelete
  19. selamat menjadi mc .. jangan pula lepas tu ambil mc ! hehe

    ReplyDelete
  20. selamat menjalankan tugas!

    kalau tak sihat kena rehat, tido...

    ReplyDelete
  21. AA - Sama sama, insya Allah akan terus bneri sokongan selagi mampu mata melihat, selaginterdaya tamgan menaip dan selagi bertenaga mengusung ipad....koh koh koh koh

    Boleh, kalau dalam bisnes class atau Golden Club Class...koh koh koh

    ReplyDelete
  22. Ambik mc dulu bg sihat . Lepas tu jadi mc yg mantop. .

    ReplyDelete
  23. salam kak Azie..

    samalah kita... hidung tak putus berair.. malam nak tido pun payah, batuk tak usah nak cakap ler... kohkohkoh sepanjang masa...:(

    ReplyDelete
  24. Kak mcm manalah bila puasa nanti tak sihat duk lak dalam Air-cond tu sy dah terbayang tetiap hari sy nak kena ambik MC kak pastu tak yah ambik cuti raya lagi kompemlah dpt surat cinta..huhu!!

    p/s: jadi MC nanti jgn lupa pki baju lip lap lip lap..hehe!!

    ReplyDelete
  25. Saya baru baik selsema & demam, la ni batuk pula - Utk selsema tu, cer K.Azie beli pil Clarinase (d Farmasi/klinik - tp control item ni agak payah sikit nak dapat - rupanya putih & bulat mcm gula2 mentos), mkn sebiji belah malam, esoknya selsema mula memekat dan sembuh lebih cepat drp pil selsema yg lain, insyaAllah.

    ReplyDelete
  26. Bang HAMZAH:
    Terimakasih. Saya takut kena amik MC. Sebab selepas tarikh itu ada kenduri plak.



    ANIES:
    Dahhhhh....


    JUN AINA:
    Tido memang best, tapi kena waktu malam jerrrr...:)

    ReplyDelete
  27. RED RAMBUTAN:
    Aku lum jumpa class aku lagik!



    ALIMAZ:
    Thanks.



    NIDA:
    Ohh.. sama-sama kesian.

    ReplyDelete
  28. CT NOARIZAH:
    Baju lip lap lip lap? Harussss... Kena la beli lampu kelip raya tuh boh kat baju, kan? hahahahaha


    ACU:
    Ohhh.. gitu eh.



    DrSINGA:
    Orang punyaaaaaaaaaa...!

    ReplyDelete
  29. GADISBUNGA:
    Orang punyaaaaaaaaaaaa....!



    LIZA:
    Oh thankiu info. :)

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails