Friday, July 1, 2011

Mereka yang Kukenali (7): si “Nothing Special...”

Salam
01-07-2011


Secara kebetulan, entri bersiri “Mereka yang Kukenali” jatuh siri ke 7, bersamaan dengan Julai, bulan ke tujuh. Tak rancang, secara kebetulan sahaja.

Dah lama tak jumpa dia. Esok bercadang nak turun sama-sama ke laman Rumah PENA. Ada program bulanan. Harap-harap aku dapat sertai. Dah lama tak release tension cara begitu.

Semalam dia call, “Saya letih Kak Azie, saya nak release tension sambil celebrate.” Ya, hari istimewa dia. Kalu jadi plan kami, ada ler story nya esok.


****


Pagi tadi, dua orang DJ yang juga menjadi kenalan lama call dari konti. Menagih cerita terkini, bertanya khabar sambil bergelak-gelak. Memang depa dah paham aku kalu borak dengan depa suka benor bergelak-gelak.


Lama dah aku tak dengar suara-suara depa nih, sejak tukar tempat kerja, stesen pun terpaksa ikut selera orang lain.

Nyaris “tertipu bak panggilan hangit” sebab aku sangka kami on-air! Phiewwww...

So kerana mendadak, Rabu ini tiada suara AA yang ke udara. Janji di buat, Rabu minggu depan (segmen tersebut setiap pagi Rabu).


Pic lama with DJ Azlan Omar.


< Warna identiti yang sukar diubah.

Kerana panggilan itu, buat aku teringat zaman gemilang rajin dan aktif di beberapa laman komuniti stesen radio tersebut, yang paling top sekali tentulah Kampung MMS Klfm!.

Sebelum jadi blogger, AA sudah ada MOBLOG sendiri atas nama azieazah dan aazieazah.



~...bila HISYAM membuka cerita dia berdating dengan anak dara Pak Imam di dusun durian bertemankan si Mail (Bukan Lambung), SERI BULAN ingin melenting marah tetapi yang mampu dilakukannya hanyalah memberi amaran dan mengugut berhenti menjadi postgirl...~








27 comments:

  1. salam akak akak
    walaupun ta kenal gua suke blog ni

    ReplyDelete
  2. BRUTAL SOLO:
    Salam.
    Terimakasih.
    Tak kenal pun tak apa. Nak kenal pun takda hal.
    tapi, suka tu kenapa... apa sebab?

    ReplyDelete
  3. SMTI AA tak nak tulis pasal ****sorento ke? koh koh koh

    ReplyDelete
  4. SMTI AA tak nak tulis pasal ****sorento ke? koh koh koh

    ReplyDelete
  5. KAK ATE:
    Itu payung pun pinjam orang punya, buat modal gambar. :)



    THE RED RAMBUTAN:
    Sudah lama tarak jumpa sama itu SORENTO. Apa khabar dia agaknya... Jom kita ajak dia dating! Ahaks!

    ReplyDelete
  6. Morning kakakku azieazah..
    ayu mmg suka sangat2 dgn kak..
    tapi mana no telefon nya???

    bab warna puple tu.. set cadarku warna puple tau..
    nak sewa??
    20sen..

    ReplyDelete
  7. Salam Azie...

    jangan lupa temujanji kita malam esok ya? :)

    ReplyDelete
  8. AYU:
    Salam.
    Thanks.

    No telefon kat tiang di luar pagar rumah. hehehe

    ReplyDelete
  9. KAKCIK:
    InsyaAllah. Cuba.
    Esok saya kerja sampai petang jam 5 di luar KL. Sempat kot balik sebelum Maghrib...

    ReplyDelete
  10. waaa...sempat lg nak berdating-dating eh.

    ingatkan gambor amender ler yg purple tu...payung rupanya...

    ReplyDelete
  11. kak azie suka warna purple ker?

    bestkan dpt kumpul ngan kawan2 lama..sembang smpi masa berlalu pun x sedar.

    ReplyDelete
  12. salam jumaat zie.
    Seronok jumpa orang yang kita dah lama tak jumpa. dan seronok juga jumpa orang yang belum penah kita jumpa.
    selamat berdating dengan kakcik hehe..

    ReplyDelete
  13. Salam kak zie yang dihormati,

    Bilalah saya pula dapat jumpa kak zie,hehe. Asyik tak berkesempatan je nak bersua muka :) Hope kak zie dan keluarga diberikan kesihatan yang baik2 je, amin ya Allah.

    KLfm dalam radio kereta saya set kat FM1 nombor 1,hehe.

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum AA...

    Cantiknya payung purple tu....saya jugak suka purple....Nak pinjam kejap.....

    ReplyDelete
  15. payung ke tu? cantiknyaaaaaa...pepel lak tu...nice sgt la....

    ReplyDelete
  16. wahhhhhh....

    femes jugak dia...

    ReplyDelete
  17. kak azie...tq dtg blog kina. doakan kina dpt baby girk yew.

    p/s: bestnye dpt jadi DJ kan... dulu ada gak berangan nak jadi DJ.hehehehe..

    ReplyDelete
  18. Kak QUEENIE:
    Itu masa majlis makan malam. Dah lama sangat tu.
    Yup itu payung, pinjam snap orang punya.



    ANA:
    Yup. PURPLE dah jadi identiti.
    Berkumpul sekali sekala, memang best. Banyak citer nak borak tu.

    ReplyDelete
  19. IBUNDO:
    Salam Kak Pah.
    Kadang2 tak semua orang suka untuk ditemui. Jika tanpa sebab.
    tapi kalu dah biasa jumpa, lama tak jumpa pasti ada rasa rindu, kan?



    ACAII:
    Kak Azie ingat ESAL tak nak jumpa Kak Azie. Kenal dah 3,4 tahun, tapi jumpa pun tak pernah. Btw, Kak Azie selalu juga ada di area Kajang. Tak sempat pula nak ajak dating. hehehehe

    ReplyDelete
  20. MULUTPAYAU:
    Salam.
    Pinjam jer tau. Amik tak bleh. Jom kita berpayung sama. :)



    WAHIDA:
    Yup. Itu payung sayanggggg...:)



    DrSINGA:
    Ohh tidak. Saya bukan selebriti.

    ReplyDelete
  21. GADISBUNGA:
    Bukan. Itu DJ Azlan Omar. KZR tu sapa? (Kayzie kah?)



    KINA:
    Aminnnn.. Moga dapat anak perempuan dan selamat melahirkan.
    Kak Azie bukan keja DJ. Tapi pernah lah juga 2,3 kali masuk konti temuramah dgn DJ.

    ReplyDelete
  22. salam..
    dah baca dua kali tapi rasa susah nak komen..mungkin sbb fisrt time masuk ke sini.. nampak kat blog kakcik seroja ni..

    ReplyDelete
  23. A. SAMAD JAAFAR:
    Salam.
    Takpa, baca lah sepuluh kali pun takpa. Tak komen pun takpa...:)

    ReplyDelete
  24. alang2 kak azie buat entry ni..sebenarnya dah lama nak tanya..macammana kak azie leh kenal rapat dengan DJ-DJ tu semua...KLfm kan..ada gak terperasan kat FB tu..

    ReplyDelete
  25. a'ah. saya rasa Kayzie. bukan KZR. hihi~

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails