Wednesday, May 5, 2010

Ucapan Awal...

Tak lama jer lagi Hari Ibu. Mother's Day. Bagi yang biasa menyambut dengan semeriah-meriah, silakan. Bagi yang biasa, seadanya pun tidak bersalahan. Asal saja insan yang bernama IBU itu diingati, diraikan, terus dihormati dan disayangi... dan apa saja selagi termampu melakukannya.

Tak mampu nak beli kek mahal or dinner di hotel mewah pun tak per, asal tidak melakukan yang menyakitkan hati.

Perancangan aku? Tidak pernah sama dari setahun ke setahun. Semuanya biasa saja.

AMOI ni pernah belikan aku sepasang kain sutera warna putih yang sangat cantik.

Tapi orang terawal yang ucap adalah sorang rakan blogger yang kejanya ulang alik ke luar negeri atas nama seorang kuli (dia yang guna istilah ni). Terimakasih, walaupun ucapan tu hanya melalui mms jer.

Bila klik: To someone brighter than the sun... Prettier than the bright blue sky...

Yang pasti tahun ni mesti aku dapat kad ucapan bertulis dan dilukis sendiri oleh CHAK. Walaupun dia tulis dengan pensil jer, tapi sangat bestttt...!

Nak request CINCIN lagi bleh dak?


~...MAK UTIH pernah kata, RAHMAT itu seribu rahmat buatnya sebagai anak, tetapi RAHMAT jugalah yang mengecewakannya sehingga HISYAM yang di luar lingkup warisan lebih layak menerima wasiat. Sadis, kan?...~



15 comments:

  1. Errr... nak amik dirimu menjadi ibu... mertua... boleh...? Eheks...

    ReplyDelete
  2. happy happy happy mama's day

    ReplyDelete
  3. happy mother's day buat semua insan yang bergelar ibu

    ReplyDelete
  4. KHAYALKHAYAL > Sila beratur, ambik nombor, tunggu panggilan temuduga yaaaaa....


    mizzyN > thankiu.. thankiu.. thankiu.. Belum lagi niii.

    ReplyDelete
  5. EELOBOR > Terimakasih. Bila nak balik sana? Sampaikan salam takzim buat MAMA yerrrr... (cewahhh macam Mama aku jerrrr....)

    ReplyDelete
  6. nak wish in advance gak laaaa... happy mother's day pada semua ibu2 yang singgah blog ni...
    dan kepada semua anak2 yang masih mempunyai ibubapa, bahagiakan & hargai lah ibubapa anda semasa mereka masih hidup ni... jangan bila mereka dah takde nanti timbul plak rasa menyesal kerana gagal jadi anak yang baik... 'SYURGA ITU DI BAWAH TELAPAK KAKI IBU'

    ReplyDelete
  7. Terimakasih ICE.... (memang betul pun...)

    pertama kali ler aku tengok Dak ICE ni komen penuh sopan santun lagi berhemah. heheheeh

    Sila beratur, ambil nombor mcm BRO KHAYAL.. tunggu panggilan temuduga yaaaaa....

    harharhar!

    ReplyDelete
  8. aiyaaaaarrrrrkkkkkk kena amik no gak ke? muahahahaaaa
    p/s: nak ajak AMOI makan cantonese yee mee kat gerai no 42 seksyen 2 bley ke makkkkk? hahahaaaa

    ReplyDelete
  9. Selamat hari ibu buat azie dan semua ibu-ibu yang membaca catatan ini... :)

    ReplyDelete
  10. ICE > kat foodcourt baru tu ker? yg ada KFC besar tu ek? Nak join...?


    KAK CIK > Terimakasih. Sama-sama kita.

    ReplyDelete
  11. yup kat foodcourt tu... sedap & murah gitu... nanti ramai2 kita gi makan kat situ ye tapi kena tunggu dakni balik dulu laaa

    ReplyDelete
  12. Wokeh ICE > tunggu kau landing dulu. Jangan lupa beli jajan tu yerrrr....

    ReplyDelete
  13. dapat da sms tadi tapi reply kat sini aje laaa... 15hb dakni da balik kot pasal 16hb & 17hb ada family day kat PD... lepas tu plak mungkin ke utara sekejap

    ReplyDelete
  14. amin bin khalif

    :)


    makkkkkkkkk > cantikk tuh

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails