Monday, May 3, 2010

Monday Blues nan Biru...

Ya.. Monday lagi. BLUES tak? Aku jarang rasa apa yang dikatakan blues tu. Sebab hari Isnin hari permulaan selepas cuti ujung minggu. Sepatutnya mesti fresh ceria dan gumbiraaaaa! kan?

Ada banyak cara nak ceriakan diri sendiri. Cara aku? Pakai lawa-lawa. Kalu ada baju baru, lagi best. Melaram jerrr.. Bukan ada orang marah pun. Sendiri punya, kan?

Hari ini aku pakai baju lama tapi masih lawa ler kain tu. Jaaadi lerrr. Nak tunggu diri lawa, ntah bila kala nyer nak lawa. LAWAK lagi ada lerrr.


Baju biru fabrik sari. Ya, sari lagi. Yang ini hadiah dari sorang kawan ofis (bekas). 2 tahun dulu. Aku pernah citer dulu (dalam blog lama aku). Dia hadiahkan aku sebab aku pernah tolong dia waktu dia kena kes ragut handbag waktu nak datang kerja. Kesian dia. Sampai kena berhenti kerja sebab sakit jantung dia semakin mengganggu. Sebelum resign dia hadiahkan aku sepasang kain sari, yang menurutnya abangnya beli dari India (kawan aku itu bangsa India). Ohhh sungguh melompat aku. Tak sangka. Dan, of course I like the colour!


~...SERI BULAN tidak lagi mengira BINTANG atau BULAN, sebaliknya mengira MASA. HISYAM, kenapa lama tidak mengajar bermain gitar? SEMAN sudah hilang key...~



16 comments:

  1. aduh..malasnya nak bekerja hari ini. especially bila ada kawan-kawan yang bercuti..alah jelesnya..

    dah la bangun pagi disambut dengan pening kepala...waduh..

    selamat hari isnin kak azie!
    wah..pakai baju kain sari ek..biru pun my fav color. sebab itu blog kaler biru..haha

    ReplyDelete
  2. esok nak melaram baju kaler apa plak? cincin yang besar lagi takde ke?? hahahaaaa

    ReplyDelete
  3. azie...
    setuju... hari isin kena baju cantik dan bawu...(baru)
    mood pun happy jer...

    ReplyDelete
  4. eceh.. duduk ala2 gadis ayu, gitu.. :)

    ReplyDelete
  5. CALUK > Blue ok lagi kalu banding KUNING.. harharhar!


    AKAK > Baju tak baru, tapi masih muat. Itu yg penting. hikhikhik!

    ReplyDelete
  6. ICE > Esok harus aku selongkar almari cari batu cincin lagi besar mau kasi tunjuk...!


    Kak Cik SEROJA > Ewahhh ayu ler sangatttt... Hikhikhik!

    ReplyDelete
  7. esok pakai cincin kat semua jari2 tu ye... muahahahaaa

    ReplyDelete
  8. ICE tu dah mula bagi idea mengarut dah tu.. Ko nak Kak Azie nampak macam “darai” kerrrr?

    ReplyDelete
  9. salam...
    berkenan dengan cincin tu...lawanya

    ReplyDelete
  10. baru betul monday blues nie

    ReplyDelete
  11. PAKLONG > Tu cincin orang yang dah ada penunggu.. hikhikhik!



    MAMAI > Jom layan lagu Blues..

    ReplyDelete
  12. FA > Tu baru Mak Ngah.. kalu Mak Cik ni yang punya? perhhh laaaagi besarrRRRR...

    ReplyDelete
  13. tak nampak tang sari biru tu

    cek dok belek tang berkilau di jari tu


    hahahah....

    ReplyDelete
  14. Kak KUJIE > Apa yang berkilau di jari tu ek? hmmm inai?

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails