Wednesday, May 26, 2010

Bengang! Tension! Sabar! Syukur...

Bengang!
Sesuatu terjadi. Aku sedih tapi belajar menerima ini mungkin salah aku sendiri.

Tension!
Baru saja terjadi. Geram tapi aku tidak boleh menerima bila orang lain pun terkena tempiasnya. Kenapa tidak aku saja?

Sabar!
Biarkan apa yang terjadi. Benda sudah berlaku. Yang penting memikirkan semula apa yang hilang itu boleh diganti dengan yang baru. Semua itu sementara saja.

Syukur!
Tiada kesan berpanjangan.

Aku tidak bersedia menulis lanjut, cukup sekadar meluah isi hati dari jiwa yang mula-mula penuh kini tinggal setengah!

Laluan dan jalan hanya samar, belum gelap lagi.


~...RAHMAT pulang selepas seminggu hilang, dengan meriah mendapat lesen tebang balak...~



18 comments:

  1. barang hilang ke? sabar banyak2 ye kak azie..!!!

    ReplyDelete
  2. indahnya kenikmatan hidup, macam2 ada

    ReplyDelete
  3. serupa tp tk sama..
    iad pun rasa bengang kt opis td...baca kisah selanjutnya..tp tklah terlalu bengang..geram je..

    sbaar,sabar,sabar...

    ReplyDelete
  4. Luahkan.....dengan cara yang kita pilih...




    (Baru-baru ini cklah juga bengang da marah...buat entri ada gambar jarum...jadi semua orangg sangka cklah sakit, lalu mendoakan ckLah sembuh! Hmmmm, rasa bersalah pula kerana mengelirukan orang)

    ReplyDelete
  5. karaoke kuat-kuat "geram jangan engko geram..."

    ReplyDelete
  6. Apa yang terjadi telah pun terjadi..biarkan sahaja ia berlalu pergi walaupun ada kesan yang tak terkikis dari hati...

    ReplyDelete
  7. 2 perkataan yang dihujung tu kak Zai suka, kalau diamalkan selalu selamat dunia dan akhirat. SABAR....SYUKUR...

    ReplyDelete
  8. Sabarlah kak Azie, walau apa pun sedih atau tensen.... "letakkan dulu masalah tu kat bawah" sebelum tidur...
    :)

    ReplyDelete
  9. putaran hidup - cari ruang utk nikmati hidup dgn cara kita

    ReplyDelete
  10. :-( tak dapat teka apa terjadi. Apa pun semoga semuanya selamat.

    Azie, boleh tanya? Awak berasal dari mana? Tak ramai sebut "setengah" tapi ramai sebut "separuh".

    ReplyDelete
  11. Salam,
    Allah hanya bagi ujian kepada hambaNya yang mampu sahaja. Andai ujian itu tiba kepada kita, maknanya kitalah insan bertuah itu...jadinya, kita memang mampu hadapinya.

    Ujian akan jadikan kita lebih kebal. Redha akan buatkan kita rasa lebih lega...hanya, nak capai tahap itu bukanlah mudah. Selamat berusaha...

    ReplyDelete
  12. ICE > Memang kusangkakan hilang, tapi dah dapat balik. Hehehehe... Thanks.


    EELOBOR > ohhh memang nikmat hidup ni.

    ReplyDelete
  13. IDA > Sekali sekala rasa bengang memang tak seronok, kenalah sabarrrr...


    XIIINAM > Memang terpaksa luah, kulum jer tak jadi. Hehehehe.
    Entri jarum tu mula2 saya nak sebut pasal isu cucuk-mencucuk jadi batu api... tapi takut lak isu tu berat sangat. Btw, dah ok ker?

    ReplyDelete
  14. CEMOMOI > Suko benor awak dengan lagu Black Dog Bone tu yerrr....


    KAK CIK > ya.. selagi terdaya.

    ReplyDelete
  15. KAK ZAITUN > Terimakasih Kak ZAI. Sokongan kawan-kawan sangat berharga.


    V.I.C. > Yup, kena letak bawah katil, kan?

    ReplyDelete
  16. Kak KUJIE > yup, ini adalah sebahagiaannya.


    SOM > jangan susah-susah nak teka. I ni orang Peghak jugakkkk. Istilah tu rasanya hanya sekadar suka guna saja.

    ReplyDelete
  17. ANYSS > terimakasihhh...


    DrSINGA > hmmmm nak kool tu leh mintak ubat dari Dr tak?

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails