Saturday, May 1, 2010

Bekerjalah Sebelum Anda Dikerjakan...

Selamat Hari Pekerja buat semua. Tidak kira bidang apa, kerja apa, jawatan apa, sektor mana...

Moga terus bersemangat dan terus menyumbang untuk kesejahteraan keluarga dan ekonomi negara.

Bekerjalah Kita Sekuatnya, Sebelum Kita Dikerjakan... Hehehehehe.

Aku hanya tinggal 14 hari sahaja lagi untuk bergelar PEKERJA. Huhuhuhu...

Kenangan: sebahagian medical books yang menjadi rutin dan asam garam projek aku selama hampir 9 tahun.


~...sorang kawan aku lepas berenti terus dok rumah jadi Freelancer, tapi tiap pagi pakai lawa-lawa macam pi pejabat. Buat kerja dalam bilik khas, bila 5.30 petang dia pun masuk bilik tukar baju. Best gak ek?~



30 comments:

  1. awak disyaki ponteng kerja...sebab itu kena tendang..

    ReplyDelete
  2. Azie,
    Selamat Hari Pekerja, tak kiralah kerja di mana.

    ReplyDelete
  3. selamat hari pekerja kak??
    tp kenapa kah lg 14 hari tu??pencenkah mksudnya??

    lalalalalalala

    kite bru 6 bulan keje kak
    kih3x~

    ReplyDelete
  4. ZEQZEQ > Saya lebih rela kena tendang keluar dari kena pijak henyak di lantai.


    Terimakasih KAK NORA..

    ReplyDelete
  5. JANE > Kak Azie ada 14 hari untuk jadi penanam anggur professional.. sebelum jumpa kebun baru. hehehehe

    ReplyDelete
  6. Hi Azieazah, have a nice day....you keep well and simapan satu lagu dalam hati, Lee.

    ReplyDelete
  7. x per kak azie, kat rumah pun kira bekerja gak.. cuma maybe tak bergaji jer la... buatla online bisnes.. skrgkan dah jadi trend online shopping..

    ReplyDelete
  8. UNCLE LEE > Lagu apa yang best nak simpan dalam hati yer.. Hmmm terimakasih Uncle.


    MAI > Takda gaji tapi dapat pahala, insyaAllah..

    ReplyDelete
  9. uihhh.. banyak buku tu kak azie... semua nak lelong gak ke?

    ReplyDelete
  10. V.I.C. > Buku tu semua medical references book dan journals tu Diana. Cetakan khas/sample untuk penerbit. "Not For Sale".

    Tak lelong, rasanya...

    ReplyDelete
  11. Kalu nak, beli ler buku yang paling ujung sana tu, dibuat daripada kayu. 2 ketul Replika buku. Buat hiasan boleh gak tu. Dulu bos beli kat oversea. Pernah nak jual masa exhihition dulu, dlm 2K..

    ReplyDelete
  12. salam..
    Ooo..kerja tanam anggur? Di Perlis ada ladang anggur, boleh cuba kerja di sini...maaf lawak je!
    Semoga akan terus menjadi pekerja tak kira apa pun kerja azie..asal halal.

    ReplyDelete
  13. bestnya dah tak terikat dengan jadual kerja, takde orang nak mengarah dan nak marah...

    ReplyDelete
  14. confirm tak cari kerja lain ke? kerja kat rumah penat tau..boleh kurus.
    Tapi bahagia sebab anak anak dan toklaki seronok. tiap kali balik rumah ada orang menunggu.
    TAHNIAH ..zie.

    ReplyDelete
  15. Azieazah..

    Welcome to the *L.O.L. Club ;-)

    *lady of leisure,kekdahnya

    ReplyDelete
  16. azie

    pas ni dah ada plan ke? atau jadi freelancer jugak. dengar macam best je ya...
    kerja sendiri, boss lah kita, kuli pun kita.best gak

    ReplyDelete
  17. Kak SHANIZA > Ya, saya pernah melawat ladang anggur (milik JPS Perlis) dekat dgn Empangan Timah Tasoh tu. Bleh gak nak minta kerja, sbb pokok anggur rendah jer. Sesuai kot nak mintak kerja pemetik buah. hehehehe!

    ReplyDelete
  18. CEMOMOI > Memang best. Tapi, tak lama jer tu..


    KAK WAN > salam kenal. Bleh kurus ek.? uishhh..
    Tak la, saya berhajat nak kerja lagi, cuma buat masa ni belum dapat kerja baru lagi...

    ReplyDelete
  19. Kak SOM > Ya... blehhh! Sapa pengerusi kelab? hikhikhik!

    *Tengah cari kerja baru, tapi belum dapat lagi.

    ReplyDelete
  20. Duk kat umah pun, banyak kena keje buat.. kan Azie??? Buatlah bisnes puding ke.. :)

    ReplyDelete
  21. azie,
    setidak-tidaknya azie boleh luangkan masa bermain masak-masak dgn chak.. kan azie?...

    ReplyDelete
  22. oowhh...bagus laa tu!!~cari kerja lainn atau buat bisnesss sendiriii lagi bestt...kiter ialaha boss..kita ialah kuli...hik3...
    mcm elay buat business sket2 dulu..nnt dh berjaya...buat full timeeee
    salam perkenalan :)

    ReplyDelete
  23. Anda telah tersenarai sebagai penerima award dekat blog saya. Dipersilakan ambil sambil guling2..muehehe

    Award dari Cikgu Jaja'z

    ReplyDelete
  24. meh meniaga kat bazaar aku he he

    ReplyDelete
  25. Aslmkm.
    Rezeki adalah ketentuan Illahi. Jd apapun juga berlaku ada hikmahnya tersendiri. Redhakan je & Azie tentu rasa bahagia. Yakinilah yg rezeki tu ada di mana2.
    Kak G pun beberapa kali juga berhenti kerja tp atas kerelaan sendiri kerana mengikut suami ... pastu kerja gak balik ... pun ikut suka sendiri. :)
    Hmmm ... menjd motivasi ke? Insya Allah.

    ReplyDelete
  26. pagi2 pakai lawa2 cam gi opis, ptg kul 5.30pm masuk bilik salin baju lak. kelakar tul kak azie...hahahaha

    ReplyDelete
  27. Kak Cik > Memang best kalu dapat buat bisnes puding tu kan? Uishhh tingin gak nak cari customer.


    AKAK > Bukan setakat main masak-masak jer KAK, silap-silap memasak jer pagi petang siang malam..

    ReplyDelete
  28. ELYAELMO > salam kenal. Nak jadi bos tu bleh. Kat rumah pun dah bakat besar dah jadi bos. Heheheheh. Buat bisnes tu ada gak, skit2 tolong jual barang kengkawan.


    AZRUL > Ada award yeyyy!! timakasihhh..

    ReplyDelete
  29. CALUK > Yup. Best tu. Terimakasih. suatu hari nanti, insyaAllah. Boleh.


    Salam KAK G > terimakasih pesanan dan panduan. Saya memang redha. Tidak sangat tertekan. Masih memilih-milih. Rezeki anak-anak ada... saya yakin itu.

    ReplyDelete
  30. Sori.. tertinggal respon Cikgu NORMAH > Buat masa ni, plan nya cuma menghantar resume ke tempat2 yang ada iklan kerja kosong..


    EELOBOR > Bunyi macam kelakar. Tapi kawan Kak Azie yg pernah buat gitu cakap, dia nak beri semangat pada diri sendiri. Motivasi katanya. hehehehe

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails