Monday, May 24, 2010

Nak Dating dengan yang Klasik di tempat yang Klasik...

Dah lama tak pegi hi-tea. Dolu-dolu rajin juga, selang sebulan pegi hi-tea dengan kengkawan yang ngam sekepala. Pastu macam jemu, masing-masing bertambah busy (masa mengubah situasi) lama-lama tiada lagi agenda hi-tea.

Dah tak tahu dah berapa rate hi-tea sekarang. Lain hotel lain rate, ada tu bergantung pada season tertentu. Hmmmm...

Next week ada sorang kawan lama ajak dating. My suggestion adalah Capital Cafe. Aku pernah citer pasal kedai makan penuh nostalgia nih.

Sungguh klasik.

Walaupun kami bukan lah rapat sangat, tapi tak juga pernah ada selisih faham apa-apa. Cuma selepas dia berhenti kerja, kami tidak lagi bertemu. Hmmm tak sabar juga nak tahu perkembangan kehidupannya.

Aku harap dia tidak lupa menu faberet aku masih lagi Kuey Teow Cantonese. Sama seperti dia!

*Terimakasih kepada blogger CEMOMOI yang berikan ini.




~...Malam itu HISYAM dipukul seperti nyamuk menggigit gajah di malam pekat, paling mujur teman seiring jalan tidak sempat disuluh muka...~



31 comments:

  1. amboi cepatnya... baru nak bagitau dah tertepek.. tima kasihhh sejuk atiiii

    errr makan ni kira selebret dapat kija baru ke

    ReplyDelete
  2. CEMOMOI > takda selebret nyerrr. Dah tua-tua nih, malas dah. Hehehe..

    Sejuk hati kena cepat-cepat minum Teh O Panas. :)

    ReplyDelete
  3. klasik betul kedai makan tu kak.
    semoga pertemuan tambah bererti

    ReplyDelete
  4. sebab orangnyaaaa pun klasikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk...

    ReplyDelete
  5. klasik sungguh photo tu kak azie..berkenan lah! artistik..

    ReplyDelete
  6. ida pun dah lama tk dating dgn kengkwn yg kamcing dr dulu smpai skrg....selalunya lepak kat sogo...ada satu restoran ntah lupa lak namanya..

    ni mng betul2 klasik...rasa mcm tahun 60an lak...

    ReplyDelete
  7. hujung minggu ni rasanya nk berdating dgn kawan kt area Bangi...

    ReplyDelete
  8. bukankah kedai nie depan sogo?

    ReplyDelete
  9. azie...
    capital cafe dekat panggung capital dan federal tu ker?...
    dekat dgn ANW yang berdepan dengan panggung Federal masa dolu2?????
    Familiar lah...
    Kalau betullah.. kat sini dulu ada orang jual lauk masakan melayu... sedapppp

    ReplyDelete
  10. bila nak banje dakni hi-tea? hahahahaaaaa

    ReplyDelete
  11. hujung minggu ni.. Insya Allah, kakcik akan berada di sana..di sana.. di sanaaaaa... :)

    ReplyDelete
  12. syoknya kalau jadi,..
    sure byk kenangan leh diimbas kembali

    ayu pun teringin nk jumpa kamcing lama...nak recycel zaman dulu2...

    ReplyDelete
  13. fuyoh sungguh antik mcm mokyang he he

    ReplyDelete
  14. Aslmkm Azie.
    Haha ... nostalgia! Tp alhamdulillah Azie masih ada kawan lama yg in contact. Kak G pula dah kira hilang contact hampir semua sbb lamer sgt duduk luar di Kuching, US & KK. :( Sedeeeeh!
    Masih cenggitu ke tempat tu ... lama sungguh tak pergi!

    ReplyDelete
  15. Kak Azie.. tempatnya memang sangat klasik...kalau Nida makan kat situ sure teringat zaman kecik2 (biarpun lum pernah ke situ lagi..)

    p/s: teringin ke stesyen keretapi Kluang.. katanya kopi n roti bakar kat situ ngetop

    ReplyDelete
  16. sI tEDI > kedai tu sudah wujud berpuluh tahun lamanya..


    HAZREY > oh yesss!

    ReplyDelete
  17. SITI MURNI > tu pic randomly tarik dari Google jer.


    IDA > Dalam Sogo pun banyak restoren yang sedap-sedap.

    ReplyDelete
  18. Kak KUJIE > Selamat berdating..hehehe


    EELOBOR > Yup, benar memang berdepan dengan Sogo. Lain-lain kedai sederet semua kelihatan canggih, cuma tinggal yg ini yang sungguh klasik.

    ReplyDelete
  19. AKAK > Kedai ni betul-betul berdepan dengan Sogo Kak. Ada juga jual masakan Melayu dan Padang juga Rojak Mamak.


    ICE > bleh, tapi kita pi berduaan jer. Ahaks!

    ReplyDelete
  20. KAK CIK SEROJA > Jumpa di sana.. di sanaaaa... Hehehehe


    SITI RAHAYU > Buatlah mini gathering dgn kengkawan lama, sekali sekala.

    ReplyDelete
  21. CALUK > Jom aku ajak ko dating kat sini plak.


    Salam Kak G > Cuba trace balik thru Facebook, kadang2 berkesan.

    ReplyDelete
  22. NIDA > Kluang Station memang top, kan? Kat rumah Kak Azie ada, sepelaung jer (dalam Tesco Ampang), tapi lum pernah masuk makan lagi.

    ReplyDelete
  23. Teringat kisah2 lama bila jumpa kawan lama.

    ReplyDelete
  24. woho, klasik2...
    baca2 komen, nmpk psl ketapi kluang..
    dlu skolah kat kluang, mmg best juga duduk2 situ makan...
    sntiasa full...~

    ReplyDelete
  25. RAZIFF > Klasik juga kedamaian...


    KAK ZAITUN > Bila dah bertemu, sakat pun dah tak kecik hati dah, kan?

    ReplyDelete
  26. NASH > Sekarang ni takyah pegi Kluang lagi dah, merata dah ada kopitiam stesen Kluang nih..

    ReplyDelete
  27. aku pun klasik..takmoh jumpa aku ka? ;)

    ReplyDelete
  28. COMBI > Kita memang sama-sama klasik. Memang dah patut sangat kita ni jumpa.... bila agaknya?

    ReplyDelete
  29. gosh, i am way too young for this blog. gigi dah rendam dalam air garam belum?

    ReplyDelete
  30. Cisss HAZREY...! btw, kenapa mesti air garam?

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails