Friday, November 16, 2012

Akhirnya, penghijrahan itu tidak dapat dielak lagi..

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
JumAAt
16-11-2012


Akhirnya, Saya dah kena warning macam ni:


Saya sangka sempat la sehingga hujung tahun Masihi, rupanya tiba sahaja Tahun Baru Hijrah, nampaknya dah kena berhenti upload apa-apa gambar di sini. Dah tak muat.

Masih boleh buat entri, tapi tanpa gambar atau dengan gambar yang bersize kecil sahaja. Jika sudah tak boleh, Saya akan menyambung menulis di blog baru.



LIHAT IKLAN DI SEBELAH >>

Jangan lupa, Gathering Blogger siri seterusnya,
di Lavendar Heights, Senawang Ahad ini, 18hb November.

Jumpa di sanaaaa....!



~...walau berapa siri pun yang ada untuk pertemuan atau pertembungan, SERI BULAN tidak pernah jemu untuk mengira kerana walau HISYAM lebih selesa berada di balik tiang atau di balik belakang orang, antara mereka sudah tahu untuk berbicara cukup hanya melihat mata bukan perlu pun membisik di telinga...~


 




23 comments:

  1. assalam azie..ada had jugak ye..acik ingat kita boleh letak gambar sampai bila2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya dah start menulis blog sejak 2007 dengan email yang sama. Jadi akaun tu dah loaded sangat.

      Delete
  2. As salam Kak Zie,

    Terfikir sekiranya jd pada saya, so...that's it! I will stop! No more blogging kot....huhuu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Azie terfikir juga begitu. Tapi separuh hati masih lagi rajin nak menulis dan merapu.

      Delete
  3. saya akan berada di sini.

    tak perlu buka blog baru .. caranya saya dah lupa. dulu ada saya buat entri mengenainya dan ada orang ajarkan. nak cari entri itu dah tak ingat pulak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada orang cadangkan saya beli lebih ruang utk gambar. Masalahnya, cara tu pun saya TAK TAHU. hehehehe

      Delete
    2. kak azie kena godek-godek entry tuan al-lavendari tu.. tak perlu bukak blog baru.. ;)

      Delete
  4. Boleh buang mana-mana gambar lama yang dirasakan 'tidak disayangi', kan? :)

    ReplyDelete
  5. Mcm blogger peej or filla prna bt entri psl nie...x prlu bkk blog baru...just edit sumting. ...

    ReplyDelete
  6. Ni nama blogger otai- sampai dh full limit..hehe

    ReplyDelete
  7. Ada 3 option utk teruskan dgn blog ini:

    1- Beli space di Picasa .

    2- Kecilkan mana mana gambar sedia ada kepada the smallest pixel possible

    3- Delete sahaja gambar2 lama yg rasanya, tak beri kesan kpd entri

    ReplyDelete
  8. Memang ada caralah kak Azie. Tak perlu beli space di picasa tu pun. Pakngah Hamzah dulu mmg ada tunjuk cara di blognya. Mmg kena godek balik entri dia rasanya....:D

    Saya mula berblog tahun 2006 guna email sama juga, alhamdulillah belum terkena lagi mcm ni. Nanti kalau dah kena, mmg harus saya godek entri2 lama pakngah tu....huhu

    ReplyDelete
  9. Rasa sayang nak berpindah ke blog baru. Apa kata kak azie study lebih tentang cadangan Pak Ngah dan jugak Daddy Ziyyad.

    ReplyDelete
  10. penah gak dengar, kita ada limit space nak boh gambar dalam blogger ni...saya lambat lagi nak sampai quota, sebab sungguh tak rajin hapdet.. huu...
    try la kak azie suluh sana sini, kot la boleh diusahakan lagi ..

    ReplyDelete
  11. sabar ajerlah kan..akak pernah gak kena camni dulu

    ReplyDelete
  12. Kawan kakak Sweet Memories dah buat cara yang Al-Lavendari tunjuk ok boleh. Tak apa tunggu minggu depan boleh jumpa minta uncle tunjuk. Ada pada blog dia dulu pernah tunjuk tau azie.

    ReplyDelete
  13. pasni kene la ke blog baru pulak. rasa ada sentimental value yang liat kat blog ni. sebab saya mula kenal akak melalui blog ni lah. :)

    ReplyDelete
  14. blog pun boleh penuh ya.. mesti banyak letak gambar.. tak pe boleh buka blog baru..

    ReplyDelete
  15. tak bestlah takde gambar. Kenalah resize gambar2 lama kalau rajin ... ngeee

    ReplyDelete
  16. ada cara yang membolehkan akak upload gambar semula

    ReplyDelete
  17. uiks kalau ada kesempatan ta turun

    ReplyDelete
  18. Adoi... nanti sampai masa uncle nak kena buat BB@40-two?

    tak best nya!

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails