Tuesday, November 13, 2012

Cuti Diwali: nak layan Enthiran sampai habis kepek sebalang...!

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Thalatha
13-11-2012


Diwali (also spelled Devali in certain regions) or Deepavali, popularly known as the “festival of lights,” is a five day festival which starts on Dhanteras, celebrated on thirteenth lunar day of Krishna paksha (dark fortnight) of the Hindu calendar month.

Jatuh pada hari ini, Selasa. Cuti umum.

Saya tak ambil cuti tambahan pun. Anak-anak dara nan bertiga itu sudah balik ke rumah malam tadi. So, agenda masak-masak kembali meriah. *Kari Ayam dan Cendol Bancuh Sendirik.


‘Kolam’ yang dilukis di depan pintu masuk kompleks yang sepelaung dari tempat kija Saya.

Cuaca asyik hujan, so melepak di rumah adalah paling best walaupun tanpa kepak.

Petang ni nak layan filem Tamil yang best di TV3 kul 3 petang. Enthiran, lakunan hero Tamil yang tersohor Rajinikanth (Sivaji The Don!). Turut berlakun adalah heroin jelita, Aishwarya Rai.

Walaupun dah pernah tengok 2 kali filem ni, tapi tetap teruja nak layan lagi sebab best. Walaupun kelakar-kelakar tak lojik tapi santai dan release tension!




Sambil layan apa yang patut di FB, dan berusaha menghabiskan Kerepek Pisang hasil buruan yang diusahakan Anyss, Bangi semalam.





~...HISYAM bermatian tidak mengaku dia miang keladi hanya kerana dia tidak pernah menunjukkan minat kepada Pengat Keladi hasil karya SERI BULAN...~



 




16 comments:

  1. sy baru lyn cite tamil...tajuk die 7am ape ntah..best jgk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti layan Enthiran plak. Pun best jugakkk...!

      Delete
  2. Assalamualaikum Azie

    cuti2 macam ni ...tv jadi teman

    ReplyDelete
    Replies
    1. ...dan juga laptop... dan juga makanan! hehehehe

      Delete
  3. layan kerepek rangup macam ni sambil tengok tv..best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu yang tak sedar habis sebalang tuh...!

      Delete
  4. sedap tu makan kepek...

    dah tgk movie enthiran tu 3x..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak jemu tengok filem Enthiran tu. Kelakar tak lojik tapi cukup menghiburkan.

      Delete
  5. Salam Azie. Bestkan bila cuti dapat bersama2 dgn anak dan suami melepak at rumah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang tak tahan rumah asyik bersepah. Pastu asyik nak makan saja. :)

      Delete
  6. kalau cuti2 best jugak brmalas-malas kt rumah......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu yang nak pegi keja hari ini, malas lagi.

      Delete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails