Friday, November 9, 2012

Sejak Ku Bertemu Pada Mu...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Jumaat
09-11-2012

Sejak ku bertemu pada mu
Fikiran ku telah terharu
Hanya kekanda yang akan dapat
Mengubatkan hati ku rindu

Sejak ku bertemu pada mu
Fikiran ku telah terharu
Hanya kekanda yang akan dapat
Mengubatkan hati ku rindu
( korus 1 )


Set record piring hitam ni dah berzaman usianya. Koleksi yang menjadi sentimental value MyBoss. Computer yang tiada tuan, dia rela jual, tapi yang ini memang tak akan boleh diusik.


Ku bentangkan perasaan ku pada mu
Untuk mengadilkan bisikan sukma ku
Ku bentangkan perasaan ku pada mu
Untuk mengadilkan bisikan sukma ku
 Andainya kanda pikat asmara
Sudikan dengan jiwa raga ku

Sejak ku bertemu pada mu
Fikiran ku telah terharu
Hanya kekanda yang akan dapat
Mengubatkan hati ku rindu
 ( korus 2 )


Sejak Saya sertai tempat keja ni, tak pernah la pulak depa pasang. So Saya tak pasti masih elok ker atau dah rosak. Sebenarnya Saya sangat teringin nak pasang, dengar dan layan...!

Kami tak pernah ada. Masa kecik dulu, Saya selalu tengok dan dengar di rumah maklong tempat kami pegi mengaji. Pernah nampak ada piring hitam gambar Sarena Hasyim, Ismail Haron, Mimi Loma, Ahmad Jais... hmmm tak berapa ingat.



Ku jadikan tanda mahkota pujaan
Ambillah dinda untuk jadi suntingan
Ku jadikan tanda mahkota pujaan
Ambillah dinda untuk jadi suntingan
Ku persembahkan diri pada mu
Kerna kandalah syurga bagi ku

Sejak ku bertemu pada mu
Fikiran ku telah terharu
Hanya kekanda yang akan dapat
Mengubatkan hati ku rindu

*Sanisah Huri — Sejak Ku Bertemu Pada Mu



~...warga Kampung Separuh Desa sentiasa menanti musim menuai kerana bila sawah kering, wayang pacak mula datang, SERI BULAN sangat tidak sabar untuk duduk di tikar mengkuang sambil layan enaknya kacang, sementara HISYAM setia menanti di penjuru bendang di sebalik tiang berkain layang...~


 




9 comments:

  1. nanti boleh share ye kalau boleh berfungsi..

    ReplyDelete
  2. senikata lagu lama memang hebat...tiada tandingan...
    nak cari di you tube lah...

    ReplyDelete
  3. Aina yang ni tak sempat tapi kalau tape yang besr & tebal2 tu sempat.

    ReplyDelete
  4. kdg2 barang2 antik ni..walau tak bole digunakan tp syg nak dibuang..sentimental value

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum Azie

    zaman kecik2 dulu...dipanggi wayang pacak

    ReplyDelete
  6. Hi Azieazah, Holy Smoke! You still have this long play records? Wow!
    I too have many dating back to the '60s, but do not have a player.
    I guess it's really great to be playing these old records again too.
    Have fun and simpan satu lagu dalam hati.
    Lee.

    ReplyDelete
  7. adoiii kak, saya sangat suka lagu2 Mimi Loma...tetiba macam nak berdondang nyanyi lagi mimi loma malam ni

    ReplyDelete
  8. Kalu ada nak jual piring hitam roger2 sy.. hehe

    ReplyDelete
  9. Kalu ada nak jual piring hitam roger2 sy.. hehe

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails