Sunday, November 11, 2012

Boring kan?

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Ahad
11-11-2012


Nak taip entri ni baru Saya perasan, tarikh hari ini memang cantik.

Dah petang baru ada mood nak menaip sesuatu, sebab kat rumah sangat sunyi, so sangat boring.

3 orang anak dara sudah “dipos” ke Jinjang temankan MyBonda. Cuti skulah, kan?

So, Saya takda mood nak masak, just lempar-lempar dan lepak-lepak. Semalam berjimba dengan kengkawan di Bangi. Plan yang dah dirancang 2 minggu.

Mujur si AMOI bercuti panjang minggu ini. Senin esok dia work-from-home, Rabu nanti pegi ofis from home, selebihnya memang akan berada di rumah sepanjang minggu. Tapi dok layan la Korea saja dalam bilik.

Bila ramai rasa bising dan geram, baru sehari dua bebudak takda, dah boring plak.

*nak BW pun takda mood, sebab banyak tertinggal. Alahaiiii...





~...lebih sunyi bila tiada latihan drama malam ini di balai raya, skrip sudah siap tetapi lakunan tidak mantap membuatkan SERI BULAN berlatih sendirian tanpa HISYAM yang mandom sendiri sambil merenung bulan di balik awan macam orang cari ilham...~




 




13 comments:

  1. Saya pun bowing (ejaan belajor dari anak!)...dah ler sejuk..mulut pulak nak mengunyap jer..azam untuk berdiet asyik ditangguh (tadi sempat bakar kek coklat!).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Haizan....!
      Sempat tu buat Kek Coklat. Hebatnyaaaa.
      Kak, apa url blog akak. Saya cuba tak jumpa.

      Delete
  2. hehe anak2 juga memberikan keceriaan.. teringat zaman duduk dengan kakak dan anak2 dia yang ramai. riuh hari2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Budak-budak masa sekolah rendah memang seronok dilayan dan memang meriah. Tapi zaman sekarang, bila dah remaja, masing-masing melekat dengan gadget.

      Delete
  3. sy tiap cuti skulah pn anak2 antar balik kg...since tado maid 2 yrs back ni...maid part tym x bole hrp...byk excuse nya...nenek d kg pn risau dgn cucu yg d jaga ole maid part tym...tp sungguh boring bila rmh2 sunyi tnpa ank2...buat krja rmh pn tado mood...msk2 pn tado mood...asyik la berdating2...tp evry wik n kompom blik kg...last yr date ni ramai org kawin tunang...sbb date lg cntik...11.11.11...
    thn ni date 12.12.12...pn cntik kn....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang betulla. Saya pun dulu masa anak2 kecik lagi, pun pos balik kampung. Rasa lebih senang hati kalu bebudak kat kampung, dari tinggalkan kat rumah masa cuti sekolah panjang.

      Delete
  4. bila anak2 ada, nak bercekau je.. tapi cukuplah bila sorang takde.. rasa macam tak cukup perisa.. ;)

    eemm.. lambatnya nak tunggu hari Selasa.. sebab nak ambik dak Kakak kat rumah MIL.. baru sehari tak jumpa dah macam cacing kepanasan, sedangkan dak Kakak lagi suka dok rumah neneknya.. huhuhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yea betul! betul!
      Kak Azie pun dah rasa sunyi giler dah ni. Merudum jatuh kemeriahan dan keriuhan. Alahaiii... Tapi bila call bebudak, depa happy jer kat sana.

      Delete
  5. ala kesiannya dia sunyi ye..kalo saya ni takde masa nak sunyi lagi sebab ank2 masih kecik, keje mulut duk pot pet pot pet jer..nanti ank2 dh besar mesti sunyi camni juga kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kadang-kadang sekali fikir, rasa ndak bebudak tu biar dia kecikkkk jer, jangan besar-besar. Hahahaha

      Delete
  6. anak2 akak layan citer2 korea jugak ek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Layan tahap ketagih...! Tak makan pun sanggup!

      Delete
  7. As salam kaka, cuti atau tak..bonda masih berhempas pulas bersama 4 ketol ultraman di rumah..hik3!!

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails