Friday, November 30, 2012

Ke KIC lagi, dalam usaha menggoda seseorang...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Khamis malam JumAAt
29-11-2012



Tengahari tadi, Saya menyertai beberapa orang rakan dari Lantai Bawah, lunch di restoren seberang jalan. KIC. Lagi. Ya lagi. Kali ke-tiga kali ini. Agak kecewa kerana kami berempat tidak dapat memenuhi selera sepenuhnya kerana:

  1. ada satu group besar (kira-kira 40 orang, separuhnya polis) sudah booking 3 meja besar.
  2. semua mereka sudah menghabiskan Ayam Goreng yang ada.
  3. Kepala Ikan juga semua ditempah mereka. Melepas kami!
  4. air minuman yang kami order, sampai setelah kami selesai makan.
Apa yang kami makan? Apa yang ada saja. Sayur taugeh, dua orang ambil ikan goreng, sorang ambil Kari Ayam dan saya ambik Kari Kambing seketul. Papadom 2 piring.

Ahamdulillah. Walaupun saya sangat berniat untuk menayang-nayang kepada seseorang, dengan niat “jahat” hendak menggoda dia turun ke daerah sini untuk pekena Kepala Ikan. Sampai sekarang belum sampai-sampai.

Cuma, saya takda mood nak snap gambar. Dua entri tentang KIC sebelum ini sudah penuh dengan gambar.

Tayang-tayang:

Tose sama Tolo Taruh Atas...

Dia tiru saya atau saya tiru dia? Tak kira, janji Sehati dan Sejiwa. Cuma MyToklaki tetap setia dari dulu dengan Teh O kurang manis. Memang dia kurang manis pun. Ahaks! hahahahaha!




~...setiap kali menerima undangan makan di Teratak Nyatuh, HISYAM pasti bersedia mengosongkan perutnya sejak dari malam hari lagi, kerana dia tahu lauk-pauk bukan sahaja enak lazat, tetapi matanya juga dijamu senyuman SERI BULAN dan telinga dihibur celoteh ramah si gadis pujaan hatikuuu...!~


 




21 comments:

  1. Assalamualaikum,
    mmg x best kalau dlm kepala dok bayang benda lain, tp yg dapatnya benda lain ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa nak buat, syukur je lah. Mujur ada juga yang boleh dimakan, daripada kena pegi kedai lain yang lebih jauh.

      Delete
  2. haha sis, entri ni mengingatkan akak suatu pengalaman sendiri dulu..
    dari ofis mmg niat nak makan kari kepala ikan ngan teman selantai, sekali tu bila tiba kat restoren, habis semua kepala ikan dah diborong ngan bapak2 polisi dlm beberapa table...akak terkejut sampai tertinggi sikitlah suara..."hah! dah habis????" wat malu jer! haha

    sekali tu restoren senyap sunyi sesaat, pastu datang sorang bapak polisi tu tanya, "mai mana?", ntah camner mulut akak boleh rengan terjawab,"Johor..." walhal masa tu duduk dan kerja kat Melaka! haha...citer selanjutnya dpt kepala ikan free sepinggan muahaha!
    kawan2 akak seronoklah makan tp akak mmg tak tertelan, malu punya pasaiii...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akakkkk...! sama ler kak!
      Masa saya diberitahu Ayam Goreng dah abis, saya pun terkuat jugak tone saya “Ayam goreng habis?” Memang beberapa orang polis situ tertoleh juga, tapi saya selamba duduk buat muka tak bersalah. Cuma bezanya, saya tak dapat pun ayam goreng free!

      Delete
  3. Hahaha... Hajat tak sampai...

    Jahat kakcik gelakkan Azie...

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Wakakaka! pertama kali dengar Tosei Jantan!

      Delete
  5. tosei tu sedapnya..kalo saya pun akan rasa geram jugak ni tak sampai hajat yg kita nak makan..itulah bukan rezeki aritu kan kak..takpe hari lain pergi lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Azie memang makan Tosei macam tu. Kena ada telor di atas. Rasa enak sangat!
      KIC tu depan is saja, bila bila pun boleh pegi lagi.

      Delete
  6. salam aa
    Sabar2x ada rezeki tu di lain kali,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rezeki lain kali nak tunggu orang belanja pulak! hehehe

      Delete
  7. Found you di Moonlight Rendezvous Uncle Lee..baru dok baca sikit2 post yang banyak ni..ni baru habis 5..keep up writing.tapi bab anak kena beli t shirt masa jamuan sek tu memang ridiculous la..tak patut .awat la depa buat cam tu ha.(gaya sora org Perlis ) he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam IndaMarya! Terimakaksih, sila masuk sila.
      Ohhh sorang lagi orang Perlis nihh.. Nanti baca lama-lama pasti jumpa beberapa xtvt Kak Azie dengan orang Perlis!

      Delete
  8. tak pernah pulak makan tosei ada telo mcm tu....

    ReplyDelete
  9. amboi.. kesayuan hati lak nnt toklaki dok ckp dia kurang manis.. hahaha

    ReplyDelete
  10. Tose tolo letak atas?

    Wowww!

    Nak try la nanti..bahaha

    ReplyDelete
  11. Nak makan tosai kena cari kedai hat paling sedap..he he

    ReplyDelete
  12. woah...tolo atas tose itu manyak syok oh!!!

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails