Wednesday, November 21, 2012

Birthday anak: “Saya memang teruk..!”

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Rabu
14-11-2012



Bermula di sini:

Memang, dah malam baru Saya sedar.

Tapi CHAK rupanya ingat awal-awal lagi. Dan dia dah ready buat kad khas untuk IKA. Macam biasa, kad buat sendiri.

Muka depan.


Bahagian dalam.

Zoom dekat. Eja perkataan ‘leptop’ pun tak betul. hahahaha!


*Tuan rumah Gathering Kite-Kite Aje, bogger Pakngah Hamzah al-Lavendari telah menulis tentang majlis gathering tersebut. Ada banyak gambar...! ENTRI INI.




~...sejak beberapa hari lalu lagi SERI BULAN sudah memasang niat untuk tidak lagi mengintai kelibat orang itu di balik kain tutup tingkap, tetapi aura yang begitu kuat dari HISYAM tidak dapat memisahkan jalinan bila pada hari yang sama mereka boleh pula teringin nak makan Paprik Ayam lalu Pak Utih berpeluh mengejar ayam dan Mak Utih macam bergeruh mengocak kuah...~



 




30 comments:

  1. kak.. biasa la bila byk benda dlm kepala.. hehehe

    ReplyDelete
  2. Famili makchaq pulak, birthday2 ni tak berapa nak meriah.. kadang2 lupa, kadang2 ingat.. tuan badan sendiri pun kadang2 tak ingat..
    Hanya sekali pernah buat sambutan birthday untuk Amir sebab kawan2 dia yang suruh..

    La ni lebih ingat sebab ada reminder ka fb tapi sebab makchaq dan anak2 bukan hari2 bukak fb kadang2 terlepas jugak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab kami jarang sambut secara meriah la yang jadi lagu ni, MakChaq. Kami sambut ikut mood. Rasa nak beli kek, kami beli kek dan sambut serentak untuk 2,3 sekali.

      Delete
  3. Faktor umur ye, faktor sibuk ye jugak...makin lama makin banyak benda yg kita ingat2 lupa...

    Hepi belated bufday untuk IKA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semua tu mempengaruhi. Apa nak buat, umur makin menambah!

      Delete
  4. takpa, set alarm 'tarikh birthday' dalam henfon lepas ni..ataupun set kan alarm dalam LEPTOP ! hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muncung budak tu bila Kak Azie cakap dia spell laptop pun salah!

      Delete
  5. hahahaha kebiasan tu lupe..mungkin terlalu bnyk bende difikirkan..
    anywy hpy burfdayyyyy ika ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selalunya begitulah. Perkara simple pun boleh lupa. Maklum laaa.

      Delete
  6. suka set alarm kat hp juga utk besday org tersayang.....
    nasib baik perasan....kreatif kad

    ReplyDelete
    Replies
    1. Budak kecik yang sorang ni memang sejak dulu kreatif bab-bab lukis kad ni.

      Delete
  7. nasib baik Ika cool je kan. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Budak-budak ni dah biasa camtuh. Hehehehe

      Delete
  8. Azie...boleh tolong akak tentang tutorial tu tak? akak pun dah takleh nak upload gambar ke dalam blog lagi ni huhuhu....

    ajar akak step by step eh, akak ni memang kayu dalam bab2 gini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah! saya dah komen di blog akak!

      Delete
  9. hehe..seb baik jenis yang tak merajuk ye..kalau tak jenuh nak pujuk..mujurlah chak dah siapkan kad..pandai tackle kakika nak main leptop tu hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab dia minat sangat nak tengok siri Running Man korea tu kat laptop kakak dia.

      Delete
  10. hehe. tak apa kak azie. pasni kena setting alam. apepun saya suka kad tu, keratif sbb buat sendiri. walau salah eja laptop. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Happy belated birthday buat Ika.

      Menandakan umur semakin meningkat atau banyak sangat benda didalam memories hehehe...

      Delete
    2. Tu la pasal. Kad buat sendiri sebenarnya lebih jimat, murah dan bernilai. Budak kecik tu dah umur 10 tahun tapi eja laptop pun salah.

      Delete
    3. Semakin banyak benda nak ingat, lalu perkara yg penting pun boleh lupa.

      Delete
  11. Tak pa...belated lagi lumayan hheheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lumayan tu sebab nanti boleh kongsi selebrate dengan adik yang lain.

      Delete
  12. Tak apalah Kak Azie. Yang penting ingatan tu walaupun tarikhnya tersasar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la. Terpaksa la buat macam tak bersalah jer.

      Delete
  13. Wah, suka nengok birthday kad yg original ni. Apa pun happy belated birthday buat ika

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terimakasih cikgu. Kad ori camtu, tak yah beli dah.

      Delete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails