Friday, November 18, 2011

Give and Take Sesama Kita...

Assalamualaikum
Salam JumAAt
18-11-2011


Masa mula membuka blog kepada umum, aku kagum tengok betapa ramai blogger yang dapat komen banyak...dan senarai blog begitu banyak yang tersenarai dalam list depa.

Sekarang ni, aku sendiri dah ada lebih 200± blog tersenarai di sebelah kanan tuh.

SORI BERLORI, bukan semua dapat dibuka-tengok, bukan semua termampu nak baca dan komen setiap updating.

Kadang-kadang pula, macam ada technical error bila ada blog yang update, tapi tak naik ke atas.

Tapi aku tetap mencuba nak jengah semua wpun mungkin 2,3 entri sebelum akan terlepas.

Terimakasih. Sebab masih ada masa ke laman saya.

Give and take sesama kita adalah sokongan yang positif.

*pernah terima mesej ini? “Kalu tak kerana ada orang sms bagitau pasal entri tuh, jangan harap saya nak masuk baca blog AA tuh!”

Boomerang tuh tetap setia berpusing tau..!




~...HISYAM sudah merancang percutian panjang yang lebih jauh kali ini, dan Mak Utih mula gelisah kelak kerinduan, tetapi SERI BULAN cuba melatih diri melalikan hati akan kehilangan dan mengkaliskan perasaan akan kekosongan ruang jiwa tanpa lelaki itu sepanjang dua bulan nanti...~








29 comments:

  1. saya pun tak semua blog dalam list dapat di jengah.

    Give and take memang perlu dalam setiap perhubungan kan kak, bukan hanya dalam hubungan suami isteri dan keluarga, sesama rakan maya juga perlu...:)

    ReplyDelete
  2. tapi makcik sekali datang~~kalau ada 10 entri yang makcik belum baca,10 entri makcik komen! kagum! keh keh~

    ReplyDelete
  3. Kebanyakkan nya take and take ajer..hehehehe

    ReplyDelete
  4. betul kak.. give and take sangat penting.. fikiran juga kena selalu positif.. barulah kita tak fikir yg bukan2 ttg org lain..

    ReplyDelete
  5. betul..betul..kena ada give and take. baru la harmoni sentiasa. pastu jgn ada dendam sesama kita..baru bahagia..kan..

    ReplyDelete
  6. sebab tu kene ikhlas. ikhlas. ikhlas.

    kalau harap balasan sokmo mmg tak dapek la den nak nolong. heheh~

    ReplyDelete
  7. betul tu GB ikhlas tu yang membawa kepada rasa puas kan?
    kita puas hati dengan apa yang kita buat.

    ReplyDelete
  8. Kak Azie siapalah yang bagi mesej begitu.. sungguh tak give and take orang tu...

    Suka bila dapat kenalan maya ni.. terima kasih kerana ada blog yang menyambungkan talian ukhuwan ini..:)

    ReplyDelete
  9. AA- ada atau tidak link blog aku yang tidak seberapa itu, aku tetap SMTI, AA memang pandai menulis dan bercerita, aku tak pandai sangat, so selain membaca akhbar online, 'Yang ingin ku kongsi' aku jadikan bahan bacaan harian.

    p/s Tahniah, anak anak ko bijak pandai macam parents depa. Syukur.

    Tahniah juga sebab pandai menulis dan mengambil hati kawan-kawan. Keep-up the good work buddy!

    ReplyDelete
  10. saya rasa sy lebih teruk...bukan kata nk kerap update..nk jenguk2 kengkawanpun payah..namun sy tetap bersyukur dn berterimakasih kerana masih ada yg sudi singgah walaupun cuma seorg dua..

    ReplyDelete
  11. ya, give and take itu penting dlm hidup kita, dan seperti kawan2 nyatakan di sini, ikhlas itu juga memainkan peranan penting.
    yang paling penting sekali, saya suka membaca bait2 patah perkataan yang dikongsi oleh AA, berseni!! umpama membaca cerita novel. suka sangat

    ReplyDelete
  12. setuju kak azie.. kadang memang tak sempat nak terjah semua blog2 yang ada dalam blog list.. tapi sedaya upaya kan juga.. takdapat pagi, petang... kalo lama tak datang, sekali datang, berlori2 ler komen..

    ReplyDelete
  13. jenguk takat terdaya.. kadang2 sekadar membaca dan tersenyum tanpa sebarang komen.....

    ReplyDelete
  14. sy bergantung kpd kelajuan internet utk BW hehehe

    ReplyDelete
  15. kalau ada masa, sy akan jengah blog kawan2 yg lain. kalau bz tu, tak dapek la kan. hihi

    ReplyDelete
  16. samalah kita kak..

    kengkadang terlepas gak..

    ndak2 lagi kalau sibuk sangat..

    tapi sebaik mungkin..ada masa kita akan jengah jugak blog kawan2..

    *follower akak ramai betullah..

    ReplyDelete
  17. saya pun sekarang ni makin mengah nak BW. tenaga dan kedrat tak semenggah mana. mana yang sempat, azie

    ReplyDelete
  18. saya pun sekarang ni makin mengah nak BW. tenaga dan kedrat tak semenggah mana. mana yang sempat, azie

    ReplyDelete
  19. YUS:
    Dalam hubungan intim, atau lebih tepat hubungan perkahwinan, itulah antara kunci utama, kan? Kita tidak boleh menidakkan itu.



    BUJAL X:
    Terimakasih.
    Tak semua blog dan entri Makcik rajin sebegitu. Yang selebihnya memang tak sempat.

    ReplyDelete
  20. AUNTIE MARINA:
    tapi Auntie sering GIVE info dan perkongsian yang best-best tauuuu...!




    HANIS AZLA:
    Positif itu memberikan kesan yang sangat besar dalam kehidupan kita, kan?

    ReplyDelete
  21. NORMALIZA:
    Yang harmoni tu buat Kak Azie teringat lagu patriotik. Hehehehe yeahhh ayat harmoni tu yang paling tepat!
    Jauhi dendam, itu penyakit hati.



    GADISBUNGA:
    Yang tidak menerima kunjungan pun kena ikhlas juga memahami ramai blogger memang tengah sibuk. heheheh

    ReplyDelete
  22. KASIH IBU:
    Kepuasan itu hanya kita yang memahami, kan? Tu sebab ada blogger tak senang hati bila dia sehari tak buka blog, kan? kan? hehehehe



    NIDA:
    Bagi NIDA yang berada jauh dari tanahair, Kak Azie rasa blog antara wah yang tepat dan sesuai berkongsi rasa dan cerita, kan?

    ReplyDelete
  23. RED RAMBUTAN:
    Terimakasih pujian dan penghargaan. Aku sebenarnya malu bila ada blogger yang kenal aku lebih awal, lebih lama sebelum aku jadi blogger.
    Sebab depa kenai aku cemana, jadi aku malu.
    Kalu boleh, biar orang hanya kenal maya, melalui tulisan. Tapi dah orang kenal di luar, redha jerrrrr... hehe




    NYANISUNYI:
    Jangan la kata gitu IDA. Setiap kita ada alasan sendiri di atas setiap tulisan kita. Jangan risau. Saya tetap membaca entri IDA bila ada kesempatan.

    ReplyDelete
  24. ZUWAIDAH:
    Menulis dengan ikhlas sejak dari mula, pembaca akan tahu dan mengesan keikhlasan kita.
    Terimakasih kerana suka.



    ANAA:
    Kak Azie lagi la payah. Kat ofis tak leh nak online peribadi. Hanya terhad dgn customer sahaja. Sebab tu kat rumah pulun sakan-sakan!

    ReplyDelete
  25. ZONAKU:
    Itu pun sudah memadai. Sekurang-kurang tahu juga perkembangan kengkawan, kan? Thanks



    KHAIRIN:
    Ini antara orang yang paling rajin masuk dan komen blog Kak Azie! Thanks!



    GC:
    Tak pa. Kita memahami. Tambah sejak dah ada baby ni, pasti komitment perlu diagihkan dengan baik, kan?

    ReplyDelete
  26. PUTUBAMBU:
    Terimakasih banyak. Follower tu ramai kerana sokongan, terimakasih. Follower kurang bukan bermakna blog tak bagus.



    CIKGU NORMAH:
    Betullah cikgu. Tapi cikgu kira hebat la juga. Sering ada masa update dan rajin juga jengah ke mari. Terimakasih banyak cikgu!

    ReplyDelete
  27. Assalamualaikum,
    tak komen tak semestinya tak baca. ada masa baca harung sampai 2-3 entri.
    Paling utama, perkembangan diri teman maya kita sentiasa tahu walaupun hidup kita sendiripun kelam kabut kejar dunia hu hu hu

    ReplyDelete
  28. ANYSS:
    MokYang sangat faham rentak gaya ANYSS. Kadang2 sibuk sampai sunyi sepi, tapi bila update.. laju jerrr sampai tak terkejar.

    ReplyDelete
  29. saya kadang2 baca tak komen..cuba2 jugak komen semua orang yang suka komen entry blog saya. tak banyak pun follow tapi letih jugak kalau ada kawan blog yang update banyak2..haha..

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails