26-11-2011
Sabtuday, hari bekerja yang separuh.
Boring. Dah lah pagi tadi terlewat. Melompat tangga aku mujur tak ‘tertomoih’ macam petang semalam. > Entri: “Benci tau...!”
Tak sempat sarapan.
Jam 2.00 petang harus berada di lain lokasi untuk kerja luar. Letih dah terasa. Lunch tak sempat dah.
Balik pun dah jam 6.00 lebih. Rayau pasar malam cari benda nak masak.
Antara hasilnya:
Tak sempat sarapan.
Jam 2.00 petang harus berada di lain lokasi untuk kerja luar. Letih dah terasa. Lunch tak sempat dah.
Balik pun dah jam 6.00 lebih. Rayau pasar malam cari benda nak masak.
Antara hasilnya:
CIKINTO: Masak Lemak Cili Padi memang kena boh asam keping, dan kalu boleh biar pekat skit camnih. (^_^)
Sambal Belacan yang belacannya sedikit hangus.
(Orang kampung cam aku memang buat sambal belacan, kena bakar dulu. Belacan tak mentah)
(Orang kampung cam aku memang buat sambal belacan, kena bakar dulu. Belacan tak mentah)
Laparrrrr....!
Orang lapar jangan diusik, nanti dia gigit telinga!
~...setiap kali terkenang SERI BULAN melompat kerana cili masuk ke mata sewaktu menunjuk pandai menumbuk sambal dulu, HISYAM tersengih sendirian lalu terfikir kenapa tidak dibiar sahabatnya itu melompat sampai letih lalu dia boleh merakam untuk tatapan muridnya di sekolah...!
tergoda dengan masak lemak cili api kegemaran saya..
ReplyDeleteBelacan memang kena bakar barulah wangi sambal tuh..hehehe
ReplyDeletetertomoih tu apa?
ReplyDeletesayur?
tertomoih hehehe ....
ReplyDeletetambah satu lagi.... ikan kering ... mak aihhhh tak pandang ke lain dahhh
TOTIE @ TOMY:
ReplyDeleteMemang Kak Azie saja nak U tergoda. Hehehehe...
MARINA MONROE:
Auntie sihat?
Betul. Kadang-kadang saya ratah skit belacan bakar tuh! sedap kan?
GEDEK:
ReplyDelete‘tertomoih’ tu sejenis ikan. Hahahaha! yaaa ikan bukan sayur!
CHIK ATT:
Kak Azie buat Ikan Kembong Goreng Bertepung!
perut lapaq ya amat la tu smpi belacan pon hangus hehehe
ReplyDeletesambal belacan tu feveret tok ayah, hari2 merap tok umi soh tumbuk sambai belacan
ReplyDeletesokong CA...
ReplyDeletelaparnya nih!
orang lapar kalau diusik..saja cari nahas..he he
ReplyDeletehahahaa..
ReplyDeleteingatkan ada orang nak bagi resepi sambal belacan versi baru..
rupanya belacannya dah hangus...
hehehehehe..
itupun sedap jugak, kan?
KHAIRIN:
ReplyDeleteLapaq woooooo....
MAMASYAZA:
Amboiiii nak bodek sambal belacan kena merap dulu ya? hahahaha
KAK QUEENIE:
ReplyDeleteWahhh nak kena masak nasik lebih nih.
ACIK ERNA:
Kalu diusik, bukan saja gigit telinga, dia juga bleh boleh gigit pinggan!
AKAK:
Sambal Belacan tak perlu resepi Kak. Lempar-lempar, tumbuk!
Tertomoih, kihkihkih!
ReplyDeleteSaya kalau lapaq, macam rimau gitu garangnya, kehkeh..
DINAS ALDI:
ReplyDeleteCikgu, wahhh garang tuh! Terus terkam jer.