Tuesday, November 15, 2011

“Hari Ini Kau Datang Riang...!”

Assalamualaikum
Thalatha
15-11-2011


Tak sah jika tidak menayang makan.

Sarapan pagi. Hari ini.


Ada orang gemar juga tengok keyboard putih Mac aku. Yeahhh kita sama.


Tengahari yang ntah bila. Pasti ada kenangannya.


Sekolah tinggai 3,4 hari saja. MyBONDA akhirnya bertukar rancangan. Minggu lepas sudah kembali ke PB, dengan rancangan untuk tinggal di sana beberapa lama. Tetapi hari ini rupanya akan kembali semula ke KL menetap bersama CIKINTO sehingga ke masa yang belum pasti.

Yang paling happy, tentulah kami yang di KL!

Walaupun aku jarang sempat nak ke Puncak Jalil menemankan dia, tapi terasa sangat lah dekat!

And dia tinggal dengan seorang blogger yang aktif. Ada banyak perkembangan dia dalam blog nanti!



~...kerinduan seorang HISYAM terhadap keluarganya tidak pernah terserlah di wajah sehingga ramai menyangka dia tidak punya perasaan apa-apa, tetapi seorang SERI BULAN sangat memahami riak muka bila HISYAM membisikkan, “aku tetap rindukan keluarga, tetapi aku tidak mampu memenuhi hasrat mereka untuk berkeluarga saat ini,” dan SERI BULAN hanya mampu mengangguk lesu...~








34 comments:

  1. betul tu kak azie walaupun berasingan tetapi rasa macam dekat sangat almaklumlah kalau ada apa2 hal berdesup boleh sampai kalau kat PB macam2 kena pikir dan kena ambik kira...

    ReplyDelete
  2. Semoga BONDAmu mengetahui betapa dia amat dihargai walaupun anaknya tiada selalu di sisi. :)

    ReplyDelete
  3. tak pernah sampai pun Bukit Jalil.. teruk betul kann.

    ReplyDelete
  4. Salam,

    Beehoon Kung Fu ker tuh? faveret uncle..hehehehehe

    ReplyDelete
  5. kemain meriah sarapan yang kat atas sekali tu~~

    ReplyDelete
  6. Macam tu punya berat sarapan tak payah makan tengahari

    ReplyDelete
  7. Masa muda-muda dulu lagu J. Mizan tu cair di kepala...hari ini kau datsng riang tersenyum buat ku senang, kau hias dirimu membuat hati bertambah sayang..bla..bla..bla.....(akak tengah nyanyi lagu tu sekarang ni)....

    ReplyDelete
  8. Errmmm... kalau sy mkn pepagi mcm tu mlm nntilah baru angkat pinggan balik utk makan.

    Suka dengan lirik lagu mcm tajuk entry akk ni.

    Kemana bonda pergi asalkan masih bersama kita adik beradik jgn singkirkannya kerana dia perlukan kasih syg anak2 seusia emas ini.

    ReplyDelete
  9. syok nya bonda kak z nak mai dok kat KL..mak acu jangan harap la..2 ari mai dah sibuk nak balik..huhuhu

    ReplyDelete
  10. perot otomatik menggeletek lapaq bila tgk makanan.. hurmm..

    ReplyDelete
  11. Sapa lah tak seronok kalau bonda ada disisi.

    ReplyDelete
  12. seronoknya orang yang ada bonda.. bonda kita dah takder..
    riangkanlah hari-harinya....

    ReplyDelete
  13. menu best...
    saya dengan bonda sama2 keras hati..dia tiada tandingan..

    ReplyDelete
  14. TERLIUR PULAK TGK SARAPAN KAK AA...

    MUNNA MMG TINGGAL DEKAT DGN BONDA..HARI2 JUMPA SEBAB ANAK MUNNA BONDA YG JAGA

    ReplyDelete
  15. "membuat hati ku senang"... takde, sembung lirik lagi tu... :)

    ReplyDelete
  16. melimpah-limpah kuah tu...slurrrpp...sedap nya....

    tunggu blogger yang aktif tu meng'apdet' perkembangan bonda....

    ReplyDelete
  17. saya suka betul kalau blog tayang makanan...

    sbb blog saya pun mcm tu..hehe...

    ReplyDelete
  18. AuntieAA: atok tak jadi datang la makndak. abah bz sgt sbb result upsr dah nak kluar. mak plak dah nak kursus segala. for time being, ktorang cari rumah dulu utk paksu ngan atok. bln depan insyaAllah dh boleh pindah. hehe....

    CikYan: jmpt la dtg rumah..heheheh

    ReplyDelete
  19. seronoknya kalau mak ayah dekat dgn kita kan.

    tgk breakfast tu...adohaiiii beratnya.
    tengahari - pun adohai dah terasa kenyang. (pada ketika menaip ini pun belum lunch lagi adohaiiii)

    ReplyDelete
  20. mm.. sarapan pagi berat juge tuh.. goreng-gorengan..

    tengahari punya oke.. ber sup..berkuah..

    hehee..

    ReplyDelete
  21. JUNAINA:
    Betul tu. Nama saja kampung di Parit Buntar, tapi orang tua tu selalu berada di Penang. Pun kita kena ejas masa juga nak pi tengok dia di sana.



    KAKCIK:
    Aminnnnnnn.... Dia suka bercerita macam-macam kalu duduk bersembang dengan dia.

    ReplyDelete
  22. YAN:
    Tak ler teruk sangat. Saya sendiri tak pernah lagi sampai ke Bukit Jelutong. hehehehe
    Nanti pegi la berjalan ke rumah CIKINTO.



    AUNTIE MARINA:
    Kuey Teow Cantonese. Saya sama selera dengan Uncle eh?

    ReplyDelete
  23. BUJAL X:
    Meriah untuk orang yang meriah! haha




    YUNUS BADAWI:
    Memang kadang-kadang bila saya sarapan berat, lunch saya skip. CUma ada kalah godaan banyak bang! hehehehe

    ReplyDelete
  24. ARIZAKIAH:
    Wahhh bestnya Akak boleh nyanyi lagu J.Mizan tuh. Saya tahu, orang-orang lama jer boleh tangkap tajuk entri tu sebenarnya lirik lagu!



    CT NOARIZAH:
    Hehehehe... Meehon memang boleh kenyang sampai petang.
    BONDA saya tu nak tukar angin pula. Dia tak pernah tinggal menetap di KL. Kali ini memang sangat berbeza.

    ReplyDelete
  25. ACU:
    Orang tua kebanyakannya memang begitu. Lebih selesa di kampung juga.



    GC:
    Macam kena geletek plak dia. hehehehe



    KAK ZAITUN:
    Betul tu. Hati kita rasa selesa kerana yakin tentang perkembangan diri dia. Rasa macam depan mata.

    ReplyDelete
  26. KHAIRIN:
    Kalu Kak Azie yang masak, tak koser nak lapik daun pisang segala. Nak potong timun tu pun tak rajin. hehehe



    KAK PAH:
    Begitulah Kak. Saya dah takada ayah lagi. Hanya dia yang ada.

    ReplyDelete
  27. QHAIFA NUR:
    Sama ler kita. Kak Azie ni pun orangnya keras hati gak. Tapi dengan BONDA mana leh buat keras hati.



    MUNNA:
    Beruntung Munna. Boleh nampak tiap hari lalu merasa selesa dan secure jer. Boleh tanya macam-macam benda kalu tak tahu.



    CHIK ATT:
    Rindu itu pasti ada dan tidak pernah berakhir.

    ReplyDelete
  28. ANAA:
    Amboiii masih ingat lirik lagu J. Mizan tuh? Jom kita nyanyiiii...!



    SITI MURNI:
    Kuah tu yang sangat menggoda, kan?



    WAHIDA:
    Orang kata jamu mata, kalu pun tak dapat jamu selera, kan? kan?

    ReplyDelete
  29. NORASHIKIN:
    Yup. Your Mom sms me. Takpa, next month bila nak pindah, jangan lupa sound eh?



    ZUWAIDAH:
    Kalu menu pagi sudah berat, memang dah tak lalu nak makan nasi or else untuk lunch dah.

    ReplyDelete
  30. ingatkan kak azie dah nak ganti J.Mizan tadi....

    ReplyDelete
  31. EELOBOR:
    Bukan setakat J. Mizan jer. Jamal Abdillah, Alleycats, Wings.. semua Kak Azie boleh ganti. hahahahah

    ReplyDelete
  32. Azie... lagu peberet sey dulu tu


    untungnya Azie masih ada emak

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails