Sunday, November 6, 2011

Sekitar Aidil Adha kami...

Assalamualaikum
Ahad, 10 Zulhijjah
06-11-2011


Hari Raya Aidil Adha

Sambutan Raya kami yang sederhana.

Berkumpul di rumah MyAnak Menakan CIKINTO di Puncak Jalil, berkumpul bersama My BONDA.

Kami dah pakat nak potluck.


Aku taja Pulut Kuning, Sambal Bilis dan Rendang Ayam.


Kuah Kacang by adik aku CIK TON yang tiba dari Penang semalam.


Tart Nenas wajib hidang..! Puding Karamel by CIKINTO.



Bihun Singapore, hasil karya CIKINTO. Hari tu masa Gathering Blogger, dia tiba lewat jadi ramai tak berpeluang rasa Bihun dia. Nanti Gathering di rumah Dato’ LF, insyaAllah, ada rezeki.




Berkumpul lagi. My Adik Bongsu, turut berada bersama kami di KL kerana selepas raya akan memulakan karier baru di sini.


Dah nak balik baru nak ulang makan lagi...



Dia bercerita kisah lama.... Tak cukup sejam dua nak dengar nih.


Sebelum balik ke rumah, kami singgah beraya di rumah KAKCIK SEROJA. Thanks for the rendang dan sedekah daging korban.



~...HISYAM mengakui dia berasa berat hati untuk pulang beraya di Bandar Tenggara semata-mata SERI BULAN bukan berasal dari sana, lalu dia ingin sekali terus berada di Teratak Nyatuh mengangkat air, membelah kayu api dan menjerang ketupat...~








18 comments:

  1. Cerah bijik mata tengok semua makanan tu :)

    Salam Aidil Adha, AA!

    ReplyDelete
  2. *** Dia bercerita kisah lama.... Tak cukup sejam dua nak dengar nih.***

    mak: dulu demer tuh suker kenchain bok...

    AA: ish yekerrr..hik hik mak nih

    ReplyDelete
  3. Terima kasih kerana sudi singgah. walaupun tiada apa hendak dihidangkan, setidak2nya ada juga yang sudi beraya ke rumah kakcik. :)

    ReplyDelete
  4. pot lock tu takde orang bawak kacang kuda ke...?

    Salam aidil adha!

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum,
    Hu hu hu pulut kuning, nak! nak! nak!

    awatnya tak singgah Bangi sat2, cian kita beraya sensorang hu hu hu

    ReplyDelete
  6. bunda kak azie like my Ibu.. hahahhaha, menjadi anak yang baik, kenalah jadi pendengar yang setia

    Ehemmmmmm!!! bila beli kasut baru tu???
    puple ko...

    dan...
    Hisyam alahai.. bandar Tenggara dengan sayong dekat.. singgah sini makan sop kambing please.........

    ReplyDelete
  7. pergh!! pulut kuning tuh...
    nyum22...
    nak!! nak!!!

    ReplyDelete
  8. sedapnya yam yam yam
    slmt hari raya iduladha..

    ReplyDelete
  9. DINAS ALDI:
    Kenapa cerah tu? Mengantuk seharian yaa? alahai...



    FADZIL:
    Tik memaham aku nih...



    KAKCIK SEROJA:
    Terimakasih Kakcikkk!

    ReplyDelete
  10. GEDEK!:
    Bro, kuda cuti Raya. So tiada kacang! hahaha



    ANYSS:
    Ntah napa, terasa jauh benor Bangi tu kali ni. hehehehe ampun!

    ReplyDelete
  11. AYU:
    Setiap Bonda pun pasti suka bercerita dengan anak-anak dia.

    Kasut tu cilok dari Google. hahaha



    FATIN MRAZ:
    Dah tinggal sejemput pun.

    ReplyDelete
  12. ABU:
    Memang sedap. hahahaha



    MAMASYAZA:
    Paberet ramai orang. Tapi kalu tak tahan badan, boleh lengoh lutut.

    ReplyDelete
  13. Selamat Ulangtahun Kelahiran to MAMASYAZA, semoga sejahtera selalu...!

    ReplyDelete
  14. terliur ngan pulut kuning akk tu..
    confirm,jap2 lg nak wat..
    telan2 air liur dah ni kak..

    ReplyDelete
  15. terima kasih sudi datang rumah saya dan memeriahkan hari raya kami :)

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails