Wednesday, November 30, 2011

Bedah Tong Gas: di FB namanya Bedah Cun...

Assalamualaikum
30-11-2011
Rabu



Satu family, terguling guling gelak layan drama kelakar Bedah Tong Gas, di TV9.


Lakunan Jalil Hamid, Noorkhiriah, Bell Ngasri... dll.

Cerita kegigihan seorang gadis bernama Bedah yang ada ijazah Psikology, tapi berniaga tong gas di kampung kerana nak jaga maknya di kampung.



Watak sebagai Bedah Tong Gas, sangat natural. Bawak motor terkangkang macam jantan! Tapi bisnes diurus canggih guna FB!

Bercinta dengan seorang duda yang ada anak teruna sebayanya, Pak Kulup. Cinta tak kenal rupa dan usia.


Ikhlas, jujur dan menerima seadanya, bersatulah gadis lurus tapi cerdik ini dengan duda yang disebut Bedah sebagai “bermata highway”... hehehehehe juling air!



Nak bersalin dah, antar bini pi spital pun guna motor gas!

Arahan Nazir Jamaluddin.


~...begitu klise sekali di telinga SERI BULAN tentang ungkapan cinta tak kenal rupa, tak kira usia dan juga tak kisah darjat, tetapi kenapa HISYAM yang berketurunan baik-baik, lahir dalam dulang emas 999, dan berwajah tenang lagi cool jugak yang sering mendapat rating teratas di kalangan anak-anak dara Kampung Separuh Desa...~








10 comments:

  1. wahhhhhhhhhhh

    ayu sibuk sangat hari nie, Tv langsung tak dapat layan..
    bila baca entry kak azie ttg drama atau novel..
    ayu tau..

    drama atau cerita tu mmg best..
    rugi ayu tak tonton..

    agak2 ada tak ulangan drama tu???

    (ayu suka tang lawak2 tau.. sebab tak suka stress)

    ReplyDelete
  2. kak azie,
    macam nak tertanggal segala urat tekak ni ketawa..
    sampai kuor air mata,kelako!!
    mmg tabik spring la nurkhiriah..

    ReplyDelete
  3. SALAM,
    TAK TENGOK ... AA BERGULING-GULING TADI YA !

    ReplyDelete
  4. As-salam

    olorrr... tak dapat tengok. Macam mana ler gamaknya Kak Azie gelak terguling ye.. mesti cute.

    ReplyDelete
  5. too bad kt umah x dpt tv9...huhuhuuh.. mmg gandingan mantop tuh. sy ske JH n NK.

    ReplyDelete
  6. Kakcik tak sempat tonton sampai habis sebab dah lena. :)

    ReplyDelete
  7. skrip semua simple je tapi selamba... "bukan aku nak gelakkan kau, abis dah kelakar nak buat macam mana" hahaha *ketawa sampai nangis*

    ReplyDelete
  8. kak Azie,


    tengok jugak walau culang caling dengan Masterchef.. Bonda yang kejap-kejap lelap pun bleh tergelak dengan mata "pejam-pejam celik" time Bedah naik motor terkangkang.. haha

    ReplyDelete
  9. Abang Lup!!! kelakar lak dengar bedah panggil Pak Kulup..hehehee

    ReplyDelete
  10. Tak sempat tengok.......mcm mana boleh terlepas pulak citer ni...

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails