Tuesday, November 8, 2011

Mereka yang Kukenali (9): Cenderahati di Hati...

Assalamualaikum
Thalatha
08-11-2011, petang.


Baru balik kerja. Badan dedar. Nak demamkah aku? Kenapa bleh nak demam tetiba? Kalu demam rindu, sedaplah jugak.

Entri terdahulu, cerita ringkas kisah orang berjalan tengok lampu di I-City, tapi gambar banyak! Rata-rata yang mengomen ramai belum pernah berpeluang pergi. Sebenarnya, bagi aku cukuplah sekali merasa. Untuk saja-saja nak ulang, rasa tak larat kaki, apalagi kapla lutut nih. Goyang beb!

Sori Berlori tak terdaya nak respons setiap komen di situ. Apapun thanks. Nak BW pun tak terdaya sangat. Pelan-pelan kayuh. Kepala (yang kadang-kadang ada batu besar juga duduk) terasa memusing semacam. Penangan Sup Kepala Lumbu kah?

Rini start keja pun macam tak tentu arah saja. Sibuk bakal diharungi lagi sehingga hujung minggu. Borang cuti yang dihantar minggu lepas, pagi tadi mohon diambil semula. Kensel. Kenduri anak buah pada tarikh 11-11-11 tidak dapat dihadiri. Ada mesorat penting pada 12-11 yang tak leh elak kena hadiri, kena jaga banyak benda. Nasib Setiausaha. Kenalah setia, dan usaha tu paling penting walaupun kadang-kadang sedar orang bukan nak tengok sangat pun.

***

Dah lama nak tayang cenderahati ni, asyik tertangguh saja.


From blogger GADISBUNGA, yang bercuti ke Sabah baru-baru ini.



Dari blogger ACU SAYANG, yang bercuti ke Bandung bulan lalu.



Dari blogger DADDYZIYYAD. Coklat hasil karya Mummy Ziyyad sebagai cenderahati semasa Gathering Blogger yang lalu. FM Australia, mereka baru balik bercuti ke sana. Dah snap baru perasan, FM tu terbalik!

Thanks! I like!!


~...ketika Mak Utih kecoh SERI BULAN pitam ketika keting terlanggar bendul dapur, HISYAM terus gelabah macam nak cari pawang di Sabah, sedang Pak Utih hanya kata “jelom air perigi pun boleh,” lalu dia berlari tak pandang capal bagai perigi tak pernah dipergi...~








13 comments:

  1. hari ni dept saya sorang2 je..org lain cuti, kelam kabut saya...

    ReplyDelete
  2. best kan bila ramai yg sayang gitu...

    ReplyDelete
  3. terpesona...!

    (tengok keyboard tu! Hidop Mac)

    ReplyDelete
  4. betul ke makan kepala lembu? Saya tengok pun seram hehehe

    ReplyDelete
  5. wah dapat mcm2 cenderahati. Ramailah yg sayang tu.

    Nak minta dari GB lah. Agak2 dia bagi tak?

    ReplyDelete
  6. hihi. cenderahati dari hari yang kecil ini kak. ngeee.

    untuk YB dan lain-lain, tungu giliran anda. pasti ada, insyaAllah. :D

    ReplyDelete
  7. KHAIRIN:
    Ada nanti tu. InsyaAllah ada. :)



    ERI-CHAN:
    Keja sensorang ler best. Tak da orang kacau. Relax jer.

    ReplyDelete
  8. HANI:
    Saya pun sayang ramai orang. heheheh



    AYU:
    Jeles dari jauh yerrrr... cian.

    ReplyDelete
  9. GEDEK:
    Yeahhh hidup Mac!
    Tapi keyboard saya dah kotor.



    YUNUS BADAWI:
    Betul bang. Saya makan kepala lembu.

    ReplyDelete
  10. YB:
    GB dah jawab sendiri. hehehee


    GADIS BUNGA:
    Kali ini buah tangan apa plak eh? Heeee tak sabarrrrr.

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails