Friday, November 25, 2011

Benci tau...!

Assalamualaikum
JumAAt
25-11-2011


Benci tau...

bila,

sedang kalut kat dapur — nak masak ler of course, takkan nak main guli plak.

Tetiba bawang jatuh ke lantai. Tegolek la sebab bawang tu bulat. (macam aku)

Tertonggeng-tonggeng ler (sori ayat tu yang paling tepat), MAKCIK tuh nak ngejar bawang dia. Nak capai jer, tetiba backside terduduk atas baldi.

Masa bila plak ler baldi tu ada kat situ Pakcik oiiii..!

Heeeeee.. menci tau! > bayangkan.!

Dah ler tertonggeng separa, dah kene baldi tu terus tertomoih ke depan!

Jangan snap!


Ni baldi angkut simen, kan? Tak muat!



Kalu baldi ni, terus duduk buat kerusi jer lah! — agak-agak retak tak?










11 comments:

  1. Tak nak bayangkan.
    pernah tergolek kat depan porch kerana tersadung hapa tah dan siap ada penonton lagi..haaa tu pasal lah tak nak bayangkan!

    ReplyDelete
  2. Terbantut dak perasaan nk memasak tu? Hati2 kak..malang mmg tak dak bau

    ReplyDelete
  3. assalam kak..puas dil byangkan,tapi x trbyg..walaupepun..hati-hati ketika memandu ops salah ketika memasak..pesanan khidmat masyarakat dr egypt... :-)

    ReplyDelete
  4. bawang jatuh? malas je nak kutip.. huhu

    ReplyDelete
  5. oh tergolek kat dapur..sian akak

    ReplyDelete
  6. aduyai...hati-hati kak, kalau sakit belakang , mintak tok laki urut eh, ehe

    ReplyDelete
  7. Assalam,

    Terkadang rasa kelakar pulak bila dikenang2kan situasi sama yg pernah di alami mamawana.

    ReplyDelete
  8. hahaha! x dpt nk bygkan tergolek2 kat dapur :)

    ReplyDelete
  9. Kak AA,

    ni baru dinamakan memasak bertungkuih lumuih sampai tertomoih... Pegi klinik x?

    ReplyDelete
  10. hehehe sabo kak sabo...
    xcedera parah tu da ckp baik
    kalu tergeliat mn2 part bleh g urut

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails