Wednesday, November 23, 2011

Ringan-Ringan?

Assalamualaikum
Rabu
23-11-2011



Selingan entri ringan (bukan ringan-ringan).

Jangan beratkan kepala — walaupun batu jemala aku kadang-kadang ada batu besar jugak duduk!

Aku saja nak tayang ini:

Kat sebelah kanan tu pun aku dah “layoq”. (kasut PURPLE sebagai background)


****************************


Selit sikit kisah rakyat dalam rumah. Cuti skulah kan?


ALIA dapat hadiah dari kengkawan dia.



Esok ada gathering dengan kawan-kawan skulah dan kawan-kawan FB dia. Sempena besday.

IKA balik KL malam ini. Esok takda kelas, Senin cuti.
Banyak hari juga dapat cuti wpun baru minggu pertama skulah buka.

Malam ini, menu Tomyam (lagi).
Tak yah la tunjuk. Mangkuk pun mangkuk melamine saja.




~...kerana sekarang musim hujan, bumi menghijau damai sejuk mata, HISYAM berkali-kali memesan sehingga memberi amaran kepada SERI BULAN jangan melaram kasut bertumit, jangan mengada berskirt kembang semangkuk, usah berangan bergaun labuh macam bride kerana bila tumit terbenam, dia sahaja yang paling berani mencempung pulang...~







23 comments:

  1. hepi bufday ALIA dari makcik...:)

    nasib baik ada tom yam berisi gak mangkuk melamin tu dari beli mangkuk ribu-riban pah tu simpan lam lemari buat tengok je!

    ReplyDelete
  2. akak ada beratuih melamine hak3
    apa nak malu...ini bukan pesta pinggan mangkuk...dan waspadalah bg setiap yg dalam atinya ada niat nak menunjuk2..

    tingat kata2 azie dulu, beli pinggan mangkuk cantik2, mahal2 utk dipakai seharian, bukannya untuk disimpan bagai hiasan...kan?

    akak LOM PERNAH beli pinggan mangkuk branded, kalaupun ada semuanya 'pemberian' dari orang...
    sayang duit...

    ReplyDelete
  3. SALAM,
    CANTIK TAG NAMA TU . NAK GUNA NAMA BLOG ATAU NAMA SEBENAR ?

    ReplyDelete
  4. terliuq saya tgk kek alia. heheh~

    kak azie, tu tag nama tu saya punya ade tak??? ke kene buat senirik? ngeeee~

    ReplyDelete
  5. erk..tag utk orang2 yg p mesorat aritu tak nak tolong buat kan ke??
    hehehheee....

    ReplyDelete
  6. JUNAINA:
    Terimakasih.

    Kita anak-anak ramai, kecik-kecik lak lagi, guna la pinggan yang susah pecah.



    KAK Q:
    Terimakasih berkongsi perasaan.

    ReplyDelete
  7. KAK Q:
    Saya memang takdak pinggan lawa pun yang disimpan. Pakai semua. Pinggan melamine pun guna juga.



    LF:
    Saya lebih selesa guna nama ikut dalam blog. Saya rasa ramai begitu. Tak nak guna nama sebenarlah. Nanti orang terkojut!
    hahaha
    Nama saya macam nama bintang pilem!

    ReplyDelete
  8. GADISBUNGA:
    Kalu nak Kak Azie buat, boleh jer. Takdak masalah. Tapi Kak Azie rasa, GB buat sendiri lagi cantik. kan?



    ACU:
    ACU nak ker? Kak Azie boleh buatkan. Takda hal.

    ReplyDelete
  9. Salam azie. Lama tak singgah. Sibuk gila nak mam.. hahaha.

    Still rindu your kuih tart!! Sedap boleh akibatkan kegilaan yang berterusan selama 5 kali raya !!

    Apa kabar Azie? Pls wish Alia happy birthday from me and honey.

    Eh bila masa gathering ni? Sejak menjak ni, korang takde nak ajak aku lagi dah eh? Yelah siapalah kita kan.. nak lari masuk bilik, hempaskan badan atas katil dan menangis di sebalik bantal. Alamk bantal busuk lah.

    ReplyDelete
  10. AA..tak pandai le nak buat sendiri..
    tapi tak pe.kalau tak pakai nanti..orang tak kenal..he he

    ReplyDelete
  11. Azie...

    kakcik pun nak tag tu, boleh? ;-)

    Hazrey...

    meh makcik nak tolong jawab, boleh? Bukan makcik tak nak ajak. Tapi Hazrey orang glamour.. kawan dengan Menteri Kesihatan, kakcik rasa macam kecikkkkk jeeee nak kawan dengan Hazrey. Kakcik singgah kat 'rumah' Hazrey pun tak pernah Hazrey perasan, kan? Huhuhuhu.... :(

    ReplyDelete
  12. leikha i pun sibuk nak balik..dia bg alasan roomates semua balik..huhh ni balik cari barang lagi..shopping tk habis habis...:)

    ReplyDelete
  13. tag ... tu yang tak tahan tu ...

    ReplyDelete
  14. Assalamualaiku,
    apa kes nak kesah pinggan apa pakai ----> yang kesahnya isi pinggan tu, tomyam nak kena kaw kaw hu hu h mintak semangkok!

    ReplyDelete
  15. mangkuk melamine takpe asalkan tomyamnya sedap.

    ReplyDelete
  16. Happy birthday Alia.

    Tergelak kak Zai baca JunAina cakap pasal pinggan ribu riban...sebabnya set minuman Royal Doulton yang menantu kak Zai present masih didalam almari hehehe....

    ReplyDelete
  17. Selamat hari jadi buat Alia..
    Azie, sokong tu..pakai aje apa yg kita rasa nak pakai..melamin ke hapa ke, tak menjadi masaalah sebab kalau air sejuk letak dalam gelas emas pun tawar nya tetap serupa dan kalau kek coklat tu, lapik kertas tisu pun masih sedap jugak!

    ReplyDelete
  18. HAZREY:
    Walaupun KAKCIK dah tolong jawab (thanks), tapi aku kena la juga jawab.

    Kalu ko tak reti baca tag tu punya tarikh, ko memang bodoh nak mam***... hahahahaha

    Gathering belum mula lagi. Memang ajak semua pun. Ko bleh datang? Aku sambut spesel punya!

    Aku sebenarnya, memang tunggu jer ko nak merajuk macam tuh. I like!

    ReplyDelete
  19. ACIK:
    Kali ini ACIK datang ya? Bukan jauh pun. Kat Bangi tu jer. Lama tak jumpa. Tiap kali jumpa pun, cuma 5,6 min. Tak puas sembang.



    SANIAH:
    Budak2 takda kelas. Senin cuti umum. Panjang tu masa, memang depa takkan nak dok kampus sensorang.

    ReplyDelete
  20. ANYSS:
    Sian nya diaaaa... MokYang tumpang simpati atas ketagihan tuh. hehehe
    Pssstttt.. nanti tak singgah masa Gathering? Lama tak jumpa.




    YUNUS BADAWI:
    Pada saya, memang sedap la bang.

    ReplyDelete
  21. KAK ZAITUN:
    Nanti kalu buat open house kena la keluarkan tuh. Buat lak Air Ribena. Perhhh sedap tuh Kak.



    HANI:
    Hehehe... Saya gurau jer tu. Melamine pun sekarang dah banyak yang berkualiti tinggi, harga ratus ratus.

    ReplyDelete
  22. CHIK ATT:
    Kena la tahan jugak. hhehehehe

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails