Thursday, November 10, 2011

Buku: Aisyah & Roti Canai...

Assalamualaikum
Khamis malam Jemaat!
10-11-2011


Malam raya hari tu, kami pergi ke Wangsa Walk khas nak buat spek baru ALIA. Di kedai yang sama dengan AMOI buat dulu. Dia pun nak cari design yang sama macam AMOI.

Power dia lebih tinggi dari aku dan AMOI. 450 untuk kiri kanan.


Sementara nak tunggu spek ready (dijanjikan sejam sahaja), kami masuk kedai buku. Kedai yang memang budak-budak ni cukup minat nak masuk.


CHAK dah pandai pilih buku-buku macam novel remaja untuk bacaan.



Yang ini dia baca kat situ jer, tak beli pun. Tajuk tu ada nama dia. Heheheh tu yang dia suka sangat tuh. Dan dia memang minat Roti Canai.


Tajuk buku ni buat aku teringat masa zaman sekolah, esp masa Tingkatan 3 di Sek Men. Raja Lope Nor Rashid. Kelakar bila kenang nama tuh. Lain kali aku citer.


Bergaya dengan spek baru.




~...setiap kali terlepas dapat meronda sehingga ke bukit di sebelah baruh, ingin sekali SERI BULAN berduaan bersama HISYAM bercakap tentang rasa cinta dan perasaan sayang atau bergaduh tentang rasa cemburu, tetapi JALIL sering diarah menjadi pengintai, WAHAB menjadi pengendap dan PAK UTIH menjadi tukang teropong walau hanya sering berpura meracik burung...~







7 comments:

  1. akak pun buat spect baru..dah tua ni power dah bertambah...dekat rabun, jauh pun rabun....

    ReplyDelete
  2. Salam, auntie pulak baru2 ni check mata power dah berkurangan, pelik juga tapi yg auntie ingat kebelakangan ni, auntie kuat makan karot.

    ReplyDelete
  3. sama gak ngan anak2 saya, pantang jumpa kedai buku, kaki dah tak boleh bergerak selagi tak singgah

    ReplyDelete
  4. Bedah adalah nama bekas orang gaji adik kakcik yang melarikan diri konon 'atas nama cinta'.. agaknyalah! ;-)

    ReplyDelete
  5. Terus terang sy kata, sy iri hati dgn org yg berpeluang baca novel byk2! Hahahaha! Sy perlukan ms itu!

    Awak, boleh anta detail kat email sy tak? Sy dah niat klu follower ke 222, sy nak bg souvenir. Taklah sebesar mana, sekadar souvenir tanda ingatan je. Email kat;

    mommyfara@gmail.com

    Terima kasih!

    P/S - Follower ke 111 dulu adalah Abang Gedek! Hiks~

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails