Sunday, November 20, 2011

Ke Pasar Sebelum ke Bangi...

Assalamualaikum
Ahad
20-11-2011



Hmmm... baru perasan tarikh tu cantik!

Pagi minggu, rutin Ahad memang ke pasar basah. Stok kena lebih lagi la sebab cuti skulah ni agenda utama bebudak tentulah makan, makan dan makan!

Keli yang “wajib beli”.


Tapi aku tak berani nak beli Keli Africa sebesor ini.

Kerana MyTOKLAKI ikut masuk dalam (kadang-kadang dia jadi “jaga parking” saja), so aku beli la benda yang berat-berat, such as Kerang 2 kilo, Sengkuang 2 biji yang besor... hehehe Keli pun 2 kilo... ayam lagi. Amikkkk..!

Plan hari ini simple. Walaupun yang siang-basuh ikan ayam pun aku sorang jer. Kasar tangan mak youuuu...! (selama ni?) hahahahaha!

Kari Kerang. *nic koleksi pic lama, bukan hari ini punya.


Rebus Telur Masin, rebus Petai (gara-gara tergoda dek gambar oleh blogger FA_ATIP), goreng keli. Cukuplah tuh. Si bujang ada acara kompang di rumah orang kahwin. IKA dah sampai ke skulah dia semalam.

Aku tak lunch di rumah, sebab jap lagi nak pegi ber-mini-gathering di rumah blogger Dato’ LF di Bangi. CHAK dan ALIA usung sama.

Kami mesorat dan pakat-pakat dulu untuk acara Gathering Blogger pada 18 Disember nanti. Sapa yang berdekatan, dan sempat ayuhlah.. kita berpakat apa yang patut.



~...setiap kali ada pakatan untuk menjodohkan HISYAM dengan anak dara Kampung Separuh Desa, SERI BULAN sering dijadikan tempat rujukan dan pengarah komplot, tanpa sedar SERI BULAN juga yang bakal menjadi sipemecah konspirasi lalu HISYAM terselamat dalam lega yang amat...~










8 comments:

  1. siap ada meeting kecik2 yer..erk saya masih belum bagi confirmation ni..adoyai...

    ReplyDelete
  2. tunggu punya tunggu, aleh2 dpt gambor lama hehe...

    aparra...

    ReplyDelete
  3. fuh, saya ingatkan dah 18/12 harini! rupanya mitin kecil-kecilan....hehehe

    ReplyDelete
  4. kari kerang air tangan azie ni mesti best

    ReplyDelete
  5. tu la dua ari shooting dua ari kena ganggu...tp ari tu yg teruk sgt...

    kari kerang tu mengancam betul...
    lapa la pulak walaupn tadi baru gi jemputan kat taman perikanan MAEPS Serdang...

    ReplyDelete
  6. buat cuak ajer la..igt arini gatheringnya..haha sama cam GB..mesorat rupanya :)

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum,
    Meleleh ayaQ idung dengaQ pasai gathering ni...dekat je, di Bangi, tapi tarikh tu daku "tiada di sini" apa nak buat ...alahai!

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails