Sunday, November 13, 2011

Gincu ~ Lipstik ~ Pewarna Bibiaq...

Assalamualaikum
Ahad
13-11-2011



Hari kemas-kemas sedunia.

Semak balik bebarang lama. Koleksi peribadi.

Banyak sampai sekepuk. Nak buang sayang sebab masih elok. Ada yang sample (dapat free), ada yang memang beli waktu murah, ada yang dapat free gak sebab rajin hantar kupon di majalah.

Sekarang dah nak dekat setahun dah berenti beli. Pertama, kerana mood nak bergincu kadang ada kadang takdak mood.

Kedua, latih diri untuk gunakan yang mana ada. Yang dah tak elok esp. dah kuarkan bau semacam, memang kena buang. Aku suka beli yang langsung takda bau. Bau buah pun aku tak suka. So kalu dah mula ada bau, sendiri jadi tak lalu.

Kalu boleh nak kurangkan koleksi yang ada ni. Nak bagi anak-anak dara pakai, sorang pun tak reti nak bergincu nih. OMAK depa jer yang rajin tenyeh. Tapi bila pekena Lontong masa sarapan, gincu ke mana lipliner ke mana. Rentikan lahhhhh.....


Banyak dah buang pun.



~...sungguh jakun si HISYAM bila ada orang kampung yang mengajak menangkap belut dengan tangan lalu dia teruja mencuba tanpa sedar dia sendiri tidak kenal mana sepat mana puyu lalu SERI BULAN terasa hendak menyimbah air sawah...~











4 comments:

  1. AA..banyak tu..acik pun tak tinggal lagi..dari muda dah guna..tapi beli yang ikut darah..katanya la..
    lepas tu..warnanya keluar ikut suka je..bila tengok lipstick nya..jernih je..

    ReplyDelete
  2. mak aih...banyaknya gincu tuuuuuu.

    ReplyDelete
  3. Wahh kak AA banyaknya koleksi.. sy ada lipstik pallet 4 kaler sampai sekarang x habih2 lagi dh 2 tahun dah.

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails