Tuesday, December 20, 2011

Pertemuan Blogger 18 Dis: Gambar Terawal dari Tetamu Terawal...

Assalamualaikum
Senin, malam
19-12-2011


Sori Berlori Dato’. Taktau nak sangkut tang mana dah!


Ini antara gambar yang popular! Supaya tepat lokasi yang disinggahi.


Subuh sepe’i dah parut kelapa tauuu...!



Terimakasih menaja dan potong sendiri.


Datin Aisyah yang lemah-lembut. Pinjam dapur yer Datin...!



Menunaikan janji untuk Air Limau Asam Boi! Terimakasih. Bukanlah sedap mana pun, tapi kerana tiada air lain untuk dijadikan saingan, so air AA tu jadi pemenang! hahahahaha


Tengok? Anak-anak dara AIN NORAINI dok kutip Asam Boi!


Wahhh keta dia kaler putih rupanya, tapi dia peminat BLACK?




Nak jeles pun tak sampai hati!



Awat la pilih kaler merah? Tolong jawab...


Macam jaga plak ko eh AYU? hahahaha!


Terimakasih kepada penderma semalam.
Berapa kutipan dan sumbangan tidak penting.
Yang utama adalah ikhlas.
(Terimakasih juga kepada pembeli Tart Nenas kerana sebahagian hasil jualan disumbangkan ke sini)





‘Buku Kedatangan’. Terimakasih semua!
...tapi dokumen bukti tu tertinggal dalam keta KAKCIK, tak sempat nak publish link. Sori Berlori.


~...bersambung..~



~...malam hari itu, HISYAM cuba untuk menjadi penunggu bangsal durian berteman nyamuk dan agas, tetapi bila SERI BULAN mengacah nampak sesuatu yang putih di busut kanan denai, cuak hati lalu si WAHAB diumpan penjadi peneman...~





49 comments:

  1. seronok tengok azie jadi orang kuat perjumpaan blogger...
    Bilakah agaknya dapat buat perjumpaan blogger di kota bharu?...

    ReplyDelete
  2. Kak ARIZAKIAH:
    Saya pun teringin nak jumpa Akak. Jom dating Kak!

    ReplyDelete
  3. Bila dato' sendiri tampal tag nama kat dada, rasa macam terima pingat pulak...!


    haha!

    (Ayu tetap best..!)

    ReplyDelete
  4. Gedek yang sangat popular. Kan kacak bila tersenyum? :)

    Kakcik nak hantarkan senarai tu tak sempat pulak :(

    ReplyDelete
  5. GEDEK:
    Pangkat apa ko ndak? Pangkat datuk? hehehehee layakkkk!



    KAKCIK:
    Saya pun masih letih. Esok jika sempat. Takpa, takyah susah2 nak hantar. Saya akan pegi ambil nanti.

    ReplyDelete
  6. wah..di sini ada liputan yg agak menyeluruh..hehe... ada tag nama tu.. cayalah~

    ReplyDelete
  7. wah
    seronok join blogger berkumpul..
    tak pernah pun involve

    ReplyDelete
  8. aduhhhh ......meriahnyer, rasa mcm nak join tapi apakan daya..... jarak memisahkan kita.... insyallah lain kali nak join gak

    ReplyDelete
  9. Azie,
    Insyaalaah....tak sabar menanti......

    ReplyDelete
  10. Tumpang gembira. Tak ada rezeki nak bersama.

    ReplyDelete
  11. FATIN MRAZ:
    Tag nama tu untuk kenalkan diri masing-masing. Taknak pakai pun takpa.



    LELAKI INI:
    Jom la join kita orang di lain kali.

    ReplyDelete
  12. IBU GURU:
    Insyaallah, akan ada waktu dan kesempatan untuk kita bertemu. Saya suka berkenalan dgn para guru.



    ARIZAKIAH:
    Kak, saya ada komen sesuatu di latest entri akak!

    ReplyDelete
  13. TEMUK:
    Tak pa Bang TEMUK. Lain kali kita jumpa ya...

    ReplyDelete
  14. jaga pon jaga lah, kak.. kurela..asal hati bahagia berbunga ada taman dapat membantu melancarkan mejelis kita ini. alhamdulillah byk2 kali. tenggssss, uncle gedek utk ucapan2 motivasi anda. really make my day! n tengssss gaks, kak AA.. mata melirik pd 'si putih' itu, rupanyer milik 'si hitam'...wawawawwawww..

    ReplyDelete
  15. PEEHHHHHHHHHHHHHH
    baru entry yang sikit nie, buatkan ayu dah rasa keseronokannya, kak..
    tak sabor nak nantikan tart itu...
    heheh

    ReplyDelete
  16. Hahaha...anak-anakku ke itewww...ingatkan anak sape la tadi...

    habis dikutip semua asam boi tu...buat mkn kat dlm kete on da way balik rumah...terus segar mata ni pekene asam boi akak tuu...

    ReplyDelete
  17. AKUZLE:
    Bak kata Dato’, insyaAllah ada pahala. Aminnnn..
    Auwwww! suka ayat tuh > si putih milih si hitam. hahahaha sesuai!



    AYU:
    Sudah ada di tangan GB. InsyaAllah, akan sampai nanti.

    ReplyDelete
  18. AINNORAINI:
    Laaaa ingatkan bebudak tu nak makan gitu gitu jer.
    Kalu tahu, harus bagi yang belum masuk dlm air. Ada lagi baki kat dapur Datin hari tuh.

    ReplyDelete
  19. kak Azie,

    wah! cantik laa apron....!! jgn mare..

    seronok kan bila dapat jumpa dan makan-makan...

    ReplyDelete
  20. Salam Kak Azie..

    Sronok tengok. Teringin nak join begini nanti..tapi siapalah saya..huhu

    ReplyDelete
  21. EJA:
    Beli khas tuh! hehehe
    Memang seronok bila dapat jumpa borak gelak-gelak pastu makan lagi dan lagi.



    NIDA:
    Nanti bila ada kat sini, kita cuba buat gathering lagi, NIDA datang yaaa.

    ReplyDelete
  22. NIDA:
    Sebenarnya, tema Pertemuan Gathering ni, berkebetulan dgn tag yang NIDA selalu guna as signatory setiap entri NIDA: Salam Bersambut Ukhwah Bertaut. Kak Azie dah lama perasan.

    Tapi tema dipilih orang lain, yang tidak tahu pun, ianya kebetulan sama.

    Kak Azie terus teringat NIDA masa tu.

    ReplyDelete
  23. kak azie ..ati mmg hajat nk beli
    tapi time balik tu kelam kabut
    cik abe dah tunggu dlm keta
    terus kalut..nanti mesti nk beli :)

    ReplyDelete
  24. zie,
    tart tu sedaplah. Lenkali kalau nak beli lagi macamana ek..

    ReplyDelete
  25. syabas..
    dok tengok gambo ( kat blog-blog lain), meriah ;)

    ReplyDelete
  26. Seronok tak terhingga...nak buat lagi..

    ReplyDelete
  27. menjadi org kuat dimana2. kalau kak azie tak ada susah le kita org...hehehee...

    ReplyDelete
  28. air kak azie tu mmg best.. saya pun terasa macam nak kutip asam boi tu.. he..he.. tp malu.. ha..ha..

    ReplyDelete
  29. kak azie, air asam boi tu mmg manis...takut nk tegur... nnt termasam lak muka org yg membuat nyer hehehehe

    ReplyDelete
  30. nasib baik sempat tulis nama ya....saya guna nama pakdinrasa... padahal orang kenal sebagai panglima muda.... anyway saya adalah TAJUDIN BIN ISMAIL....Kg saya kat Hulu Selangor...dekat je

    ReplyDelete
  31. akhirnya dapat jumpa kak azie live gitu!! =D happening dan peramah dan besar juga suaranya! hehe.. jangan marah ya kak.. kalau takda akak.. tak ceria la majlis tu..
    apa pun kak azie memang cool... =)
    nak jumpa lagi.. dan nak jumpa lagi... =D

    ReplyDelete
  32. terasa kemeriahannya walaupun saya tak ada.

    ReplyDelete
  33. Hehehehe.....mengacah dgn 'benda' putih? Kelakar!

    Entri gath masih terase kemeriahan.

    Kak, jgn dilupa souvenir yg kocik tu ye? Kocik jolah kak. Tak seberapo. Tapi humang aih bukan men payah nak bagi! Heheheheh....

    ReplyDelete
  34. kakazie, anak2 saya minum air asam boi akak tak hingat.. saya lak sakan sembang tak perati kan dia orang.. hah, semalam sorang kena gi amik nebulizer sebab terlebih minum es...
    bebudak pun tahu air tu sedapp..

    saya juga menjeling si putih itu.. milik siapakan ia.. milik sihitam itu rupanyaa.. :)

    ReplyDelete
  35. Kat mana2 function kak Zai tengok azie selalu jadi orang kuat itu menandakan orangnya bersifat rendah diri dan baik hati.Bukan puji tapi realiti.

    ReplyDelete
  36. rajin akak g perjumpaan bloger ek.. hehe. tag nama tu tak leh blah ayat dia.. nasib baik perhimpunan halal.. haha.. nice la..

    ReplyDelete
  37. lain kali kalau ada gathering lagi saya nak bawa air jugaklah ... hehehe

    ReplyDelete
  38. ATI:
    Terimakasih atas sokongan. Nanti bila-bila pun boleh order.



    IBUNDO:
    Email saya kak: azieazah_07@yahoo.com
    Nanti saya bagi no hp saya utk dihubungi. Thanks Kak PAH!

    ReplyDelete
  39. NAZZ:
    Bila dah berkumpul ramai-ramai macam tuh, bergurau senda tu yang seronok!



    NAJWA:
    Tingin juga nak jumpa NAJWA. Ntah bila eh...

    ReplyDelete
  40. NYANYISUNYI:
    IDA. Nanti kita buat lagi ya. IDA tolong saya bancuh air yaaa... :)



    JUNAINA:
    Toksah dok bukak rahsia tang nih laaar...:)

    ReplyDelete
  41. HANIS:
    Awat lah tak cakap. Kak Azie boleh tolong kautkan. hehehe siap tapau nanti.



    KHAIRIN:
    Alahaiii... mengada eh?

    ReplyDelete
  42. PANGLIMA MUDA:
    Saya gembira bila nampak Bang DIN datang. Mereka yang kat depan, panggil saya tanya siapa tu siapa tu. Saya jerit la Panglima Muda.! Sebab seronok Abang sudi datang jugak.



    KELLA:
    Ehhhh sori la tak dapat kita bercakap lama, bersembang pun tak sempat.



    ELLA:
    Nanti bila ada lagi gath, datang ya.

    ReplyDelete
  43. POK AMAI AMAI:
    Heheheh SERI BULAN yang perasan.

    souvenir kecik tu dah dipublish dalam entri sebelum ini!



    ANAA:
    alahaai siannya bebudak. Main lompat banyak sangat, pastu penat dan dahaga. Pandai amik sendiri air, haaa minum sungguh2.



    KAK ZAITUN:
    Terimakasih KAK ZAI.
    Saya cari peluang nak makan banyak jer tuh.

    ReplyDelete
  44. CIK SU:
    Kena ada cop halal, takut nanti ada wartawan masukkan dalam paper, kami semua kene tangkap! hahahaha



    YUNUS BADAWI:
    Air apa agak-agak tu Bang? Air Cendol?

    ReplyDelete
  45. buruknye tulisanku!
    heheheheh ayor asam boi mmg terrbaeekk! siap tapau tau.. :D

    ReplyDelete
  46. AZEEDA:
    Buruk tulisan tak mesti orangnya buruk. Jangan risau!

    ReplyDelete
  47. salam kak.. baru sempat lawat blog akak sejak gathering ahrituh.. sikbuk sikit kak.,.hehe.. apepun akak sangat sporting lah.. hehe.. seronok tgk akak.. air pulak kaw2 akak buat.. hehe.. nnt free2 jmput dtg blog sy, entri BERTEMUA MAYA ATAU NYATA?? (sedikit review gathering harituh)

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails